Vučić imenovao Dinkića za svog zamenika za saradnju sa UAE

Vučić imenovao Dinkića za svog zamenika za saradnju sa UAE

25 avgusta 2013

aleksandar-vucic_mladjan-dinkicVlada Srbije jednoglasno je danas imenovala Mlađana Dinkića, predsednika Ujedinjenih regiona Srbije, za zamenika predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), navodi “Blic“. Dinkića je na tu funkciju na današnjoj sednici Vlade Srbije predložio prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, koji će biti predsednik Komiteta.

Kako saznaje “Blic“, Vučić je svoj predlog obrazložio time da se poslovni ljudi iz Emirata ne vezuju za funkcije, već za osobe sa kojima pregovaraju i da je zbog toga veoma važno da Dinkić ostane deo Vlade u tom segmentu, jer su izuzetno zadovoljni saradnjom sa njim.

Saradnja sa Emiratima je od strateškog značaja za Srbiju, jer se nakon uspostavljanja partnerstva izmedju Etihada i JAT-a, iz ove prijateljske zemlje u narednom periodu očekuju ogromne investicije, a deo njih je upravo Dinkićev tim u velikoj meri već pripremio. To, međutim, ne znači da će URS ostati u Vladi, već će Dinkić biti agnažovan kao pojedinac, jer je i do sada radio na poslovima dovođenja kompanija iz UAE u Srbiji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *