Vučić istražuje sumnjive poslove Vladike Grigorija u Beogradu

Vučić istražuje sumnjive poslove Vladike Grigorija u Beogradu

27 juna 2013

Vladika-GrigorijeNakon skandaloznog odsustva sveštenih lica iz manastira Gračanica, kod Trebinja, tokom posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića, odnosi na relaciji Beograd – Banja Luka još više su zahladneli.

Bojkot Nikolića od strane vladike Grigorije posledica je sukoba državnog vrha Srbije sa vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem, koji je kulminirao početkom maja. Grigorije je u Beogradu Nikolića prozvao da nema dovoljno škole i kritikovao ga što se izvinio za zločine nad Bošnjacima.

Međutim, kako saznajemo vladiku Grigorija najviše je “zabolelo” to što istražni srpski organi ispituju njegove poslove u Beogradu. Naime, sumnja se da Grigorije zajedno sa biznismenom Matom Uljarevićem, gradi poslovno-stambene zgrade u srbijanskoj prijestonici, a da se jedna od njih nalazi na beogradskoj Autokomandi. Uljarević je u Trebinju poznat kao vladikin neimar. Uljarević je, nakon što je uništio građevinsko preduzeće Neimarstvo, preselio u Banja Luku gde predaje na Građevinskom fakultetu.

Pored toga, Uljarević se bavi izgradnjom stambeno-poslovnih zgrada u Beogradu. Sumnja se da iza milionskih investicija stoji Grigorijev sumnjivo stečeni kapital. Grigorije je, zbog svega toga, od svog sveštenstva tražio da agituju po Trebinju da što manje građana dočeka Nikolića na trebinjskom Trgu slobode, a on sam je pobegao u Mostar.

(Bigportal.ba – Banja Luka)

KOMENTARIJedan komentar

  1. darinko says:

    Tekst odgovara portalima zute stampe,rekla-kazala, komsijska trac-partija; tipa kurir , bljic i sl... predlazem redakciji da s velikim obzirom prenosi neobradjene agencijske vjesti ili vijesti autora , vrlo cesto malicioznih, sumnjivih, tracerskih, insinuantskih, zeljnih senzacionalizma....time pomazete samo onima koji se vesele nasoj nesreci. Imali ste nekoliko ozbiljnih istrazivackih i autorskih tekstova, koji su se odnosili upravo na Ovog srbskog Vladiku. Nemojte TO obezvrijediti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *