VUČIĆ IZ BRISELA: Postigli smo najbolje za Srbiju, nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji

VUČIĆ IZ BRISELA: Postigli smo najbolje za Srbiju, nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji

31 marta 2014

Aleksandar VučićVicepremijer Aleksandaer Vučić izjavio je večeras da je u nastavku dijaloga s Pristinom, u teškim uslovima, za Srbiju i srspki narod postignut najbokji mogući rezultat kad je reč o pitanjima pravosuđa na Kosovu i Metohiji.

Predsednik suda u Mitrovici biće Srbin, a i značajan broj sudija i tužilaca biće naši sunarodnici, izjavio je Vučić za RTS.

On očekuje da Vlada Srbije bude formirana do 27. aprila, a odmah nakon toga on u Beogradu očekuje visoku predstavnicu EU Ketrin Eston.

Kad je reč o stavu Srbije prema krizi na Krimu, Vučić je ponovio, a to je, kako je naveo, preneo i Eštonovoj, da je stav Srbije najjasniji mogući i da on znači da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, ali da će uvek postovati teritorijalni integritet svake zemlje clanice Ujedinjenih nacija.

U Briselu su završeni razgovori delegacija Beograda i Prištine koji se odvijaju pod okriljem visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Današnja runda dijaloga počela je nešto posle 15 sati bilateralni satancima Eštonove najpre sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a potom i sa delegacijom Beograda u kojoj su premijer i vicepremijer Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, kao i savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, ministar za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i generalni sekretar Vlade Veljko Odalović.

Posle bilateralnih razgovora održan je i zajednički sastanak delegacija sa Eštonovom.

Portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič je izjavila da će biti reči o svim otvorenim pitanjima u procesu primene Briselskog sporazuma, i da je pravosuđe visoko na dnevnom redu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miško says:

    Runda za rundom, a narod preživljava...dokrajčiće nas ova udvornička igra sa Jevropom. Sad je jasno otkud Vuk Drašković u novoj poevropskoj pobedničkoj koaliciji....odjednom nađoše krivac za sve i svja, i to baš ubijenog Slobodana Miloševića da proglase da je pobio sve redom, ... Naravno taj spin-udar koji udruženo vodi RTS, Kurir i ministar pravde..., cilj je da sakriju zlodela stranaca i stranih službi u sadejstvu sa domaćim kvislinzima....pa je tu da začini odmah ubojiti sekretar Mike Špiljka, i doušnih stranih službi Vuk Drašković i Danina crnogorijanska svita koja je ojadila Beograd , a među njima eto gs prvi čestiti Danilović , jedna groteskna figura. Još samo Koštunicu da optuže da je ubio Đinđića i tako to, pa da im se otvoresva vrata milosrdnih anđela... Ovaj naš ali kako vidim može biti i projevropski režim ..... može skupo da nas košta, skupo.

  2. Tanja says:

    LEPO SI MIŠKO REKAO..NEMAM ŠTA DA DODAM....

  3. velimir says:

    IZDAO SI KOSOVO...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *