ВУЧИЋ ИЗ ЊУЈОРКА ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИО: „Само Русија…“

VUČIĆ IZ NJUJORKA JASNO I GLASNO PORUČIO: „Samo Rusija…“

27 septembra 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, posle posete Njujorku, da je naša situacija po pitanju Kosova i Metohije vrlo teška, veoma komplikovana I složena, ali da u taktičkom smislu treba da gledamo da pomeramo sve što možemo da bismo napravili povoljniju poziciju za naš narod i zemlju.

Vučić je, u izjavi za TV Prva, rezimirajući razgovore u Njujorku sa predstavnicima velikih sila o teritorijalnom integritetu, kazao da samo Sergej Lavrov govori o našem teritorijalnom integritetu, dok drugi kažu da mi narušavamo tuđi teritorijalni integritet.„Taktička borba će se nastaviti, a strateški mogu da govorim tek kada bismo imali nekakav okvirni sporazum u glavi i to bi bila strateška odluka. Sve ostalo je taktičko pomeranje“, objasnio je predsednik.

Vučić je kazao da smo još daleko od sporazuma, i da je u pitanju mozak ljudi – kakve su želje i Srba i Albanaca, da li možemo da razumemo šta nas čeka u budućnosti ili ne možemo da razumemo jedne druge, te da to nije pitanje meseci i godina.

„Može da bude za pet meseci, a može da bude i za 50 godina, a može da bude i nikada“, odgovorio je Vučić na pitanje da li smo udaljeni od sporazuma više meseci ili godina.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Lupaj rode, daj nam razonode.

  2. Slobodanka says:

    "Nije majka rodila junaka, što je moga Vuči dramosera." Konstantno nas kuva kao žabu sa izjavama: "naša situacija po pitanju Kosova i Metohije je vrlo teška, itd. itd." Kad brže je zaboravio ona dva afrička lidera? Onu dvojicu koji su mu upravo saopštili da su raspoloženi za povlačenje priznanja Kosova. Gde je zaturio svih 95 država koje ipak ne priznaju nezavisnost Kosova? Kina? Zar Kina je sitnica za zaboravljanje.

  3. Gagi says:

    Jos posle II sv. rata je napravljen plan za prosirenje uticaja i terotorija rimske legije (ondasnje i sadasnje) radi ocuvanja zapadne dominacije. Ako bolje pogledamo, cela jadranska obala je oteta i na taj nacin je zatvoren izlaz za pomorske aktivnosti. Posto je to realizovano, ostao je moravsko-vardarski koridor. Da bi taj koridor kontrolisali, bila im je potrebna baza u neposrednom okruzenju. Zgodno mesto su nasli na KiM jer su procenili da ce im stanovnistvo koje je tu silom naseljavano biti od velike pomoci. Taj problem je uvideo Rankovic sa jasnom predstavom sta ce se Srbima desavati, medjutim,oni koji su nas bombardovali 1944 kao i 1999 su ga oterali u zaborav uz nesebicnu pomoc tadasnjeg drzavnog vrha, koja je u stvari bila zapadna agentura. Da bi nas oslepeli i zamazali oci, davali su nam kredite (koje i danas vracamo)i povecavali standard, sve radi ostvarenja svog dugorocnog cilja otimanja i ovladavanja ovog prostora. U gornjem tekstu je dobro data vremenska definicija za resavanje problema. Problem je prakticno neresiv SVE dok je vojna baza ogromnih razmera na KiM a obzirom na ulozena sredstva za izgradnju iste,nisam siguran da ce skoro odluciti da se presele negde drugde. Neko bi morao da ih otera odatle ili da ih unisti sto je pretpostavka za sukob velikih razmera. Jedino u tom slucaju siptari mogu ostati bez podrske i zastite jer zapad onda vise nece imati svoj interes za taj prostor. Dok se to ne dogodi, (ako se ikada dogodi) nama ostaje jedino ovakvo politicko balansiranje koje stvarno moze da traje u nedogled.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *