ВУЧИЋ ИЗГУБИО СТРПЉЕЊЕ: Захтева од Уније да се изјасни да ли жели Србију и кад!

VUČIĆ IZGUBIO STRPLJENJE: Zahteva od Unije da se izjasni da li želi Srbiju i kad!

12 jula 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju ključno da Evropska unija kaže da li je zainteresovana za članstvo Srbije i u kom roku.

Vučić je u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA rekao da je to za Srbiju ključno pitanje i da ne želi više da sluša obećanja.

– To je za nas ključno pitanje. Ne želimo više da slušamo obećanja i odugovlačenja. Želimo da znamo da je Evropa zaista zainteresovana za nas i u kom roku, kazao je Vučić.

On je ocenio da je samit o Zapadnom Balknu u Trstu veoma važan jer će zemlje regiona na njemu po prvi put imati „konkretne aktivnosti sa opipljivim rezultatima”.

Za Srbiju su, kako je istakao, posebno važni infrastrukturni projekti, počevši od autoputa Niš-Priština.

– To je projekat od temeljne važnosti, koji ima ne samo ekonomski već i politički značaj za odnose između Srba i Albanaca, dva najmnogobrojnija naroda na zapadnom Balkanu. Kada se grade putevi nema se vremena za gledanje u prošlost, dodao je predsednik Srbije.

Za Vučića u Trstu će u prvom planu biti stvaranje regionalne transportne zajednice a govoriće se, kako ističe i o uspostavljanju „regionalne ekonomske zone“.

– A veoma je važno što će se o svemu tome razgovarati u Prisustvu Angele Merkel, Emanuela Makrona i Paola Đentilonija, istakao je Vučić.

On je za Ansu ponovio da je u Srebrenici počinjen užasan zločin koji se ne sme nikada više ponoviti i za koji počinioci moraju da odgovaraju.

Istovremeno, dodaje je predsednik Srbije, „važno je gledati u budućnost i graditi mir i stabilnost zajedno sa Bošnjacima.

– Ne vredi se stalno vraćati na prošlost, moramo da mislimo na ono što je pred nama šta moramo da uradimo u godinama koje dolaze. A kada budemo imali bolje veze, bolje puteve i mostove, odnosi među našim narodima će sigurno biti bolji, rekao je Vučić.

On je rekao da je jedan od projekata na stolu samita u Trstu i autoput između Beograda i Sarajeva.

– To su konkretne stvari, a kada ih realizujemo, kada budemo razmišljali kako da poboljšamo standard života i da obezbedimo više radnih mesta za mlade, niko više neće misliti na prošlost, zaključio je on.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. BM Stalker says:

    On to sa "unijom" kao sa Brn a bič? Sad im se tresu noge tamo :-)))

  2. goran says:

    Evo kada: kad na vrbi rodi grozdje, kad se rodi Karadjordje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *