ВУЧИЋ ИЗНЕНАДА ОДЛУЧИО: „Напуштам врх СНС-а“; СТРАНЦИ ПРЕТИ РАСПАД!

VUČIĆ IZNENADA ODLUČIO: „Napuštam vrh SNS-a“; STRANCI PRETI RASPAD!

22 februara 2018

Predsednik SNS tvrdi da će voditi partiju maksimalno još jednu godinu, i da se neće kandidovati za još jedan mandat.

Aleksandar Vučić najavio je da će na mestu šefa SNS ostati još najviše godinu dana, čime će skratiti svoj četvorogodišnji mandat koji je dobio 2016. Posle naredne izborne skupštine, Vučić kaže da će vođenje stranke prepustiti nekome drugome, jer ne namerava da se kandiduje za još jedan mandat.

Predsednik Srbije i SNS je najavio ovakav scenario kada je u emisiji „Ćirilica“ objašnjavao da njegovo učešće u predizbornoj kampanji pred beogradske izbore nije kršenje Ustava. Vučić je naglasio da je on predsednik svih građana, a da je na stranačkim skupovima učestvovao vikendom, i to po sat vremena.

– Svakoga dana sam na poslu bar dva ili tri sata ranije od onih koji bi da me pobeđuju i radim još sedam sati duže nego oni. Predsednik sam i SNS još neko vreme. Verujem da je to maksimalno još godinu dana, do sledećeg kongresa, odnosno Skupštine SNS. Za to vreme biću uvek spreman da prihvatam udarce, ali i da odgovaram političkim protivnicima na neistine, licemerje, laž i sve drugo. To će biti minimum vremena koji tome posvećujem – rekao je Vučić.

On je poručio da sve građane tretira na jednak način i da mu to ne daje za pravo da bude neko ko neće da se bavi politikom uopšte.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da će Vučić i po povlačenju sa čelne pozicije uspeti da održi stabilnost SNS, ali da to ne može da traje unedogled.

– Vučić svakako ima u vidu nekoga ko bi ga nasledio, a on bi nastavio da se angažuje unutar stranke i da svojim autoritetom podstiče njeno funkcionisanje. Međutim, to je prilično rizičan scenario. Posle izvesnog vremena, sigurno bi Vučićev autoritet bio manji i više bi se ohrabrili oni koji unutar partije vode frakcionašku politiku – smatra Anđelković.

On otvoreno kaže da Vučić ne bi trebalo da napušta kormilo SNS.

– Njegova je procena koliko je to celishodno. Verujem da njegov autoritet može da održi stranku u stabilnosti i kad on nije na njenom čelu, ali nisam siguran da je to moguće dugoročno. A da li će se predomisliti? Pa to će zavisiti od odnosa unutar stranke. Ako vidi da su tenzije porasle i da mogu da ugroze partiju, postoje šanse da se predomisli – ocenjuje Anđelković.

Među bliskim Vučićevim saradnicima jedino je poslanik SNS Vladimir Đukanović bez zadrške rekao da je protiv toga.

– Odluka je na Vučiću, naravno. Ali ja sam bio i biću protiv toga da se on povuče zato što ne vidim ko bi mogao da mu bude makar približna zamena – objašnjava Đukanović.

KOMENTARI8 komentara

 1. Dejan says:

  I sad ce svi da poveruju kao i dosad. Istina je uvek suprotna njegovim izjavama.

  • zlatko says:

   Ma da, neće nas ta buva ujesti. Samo se prenemaže.

 2. Miroslav says:

  Neko slaze a ne trpne, a ja ne mogu...posten covek...

 3. zlatko says:

  Smešan je. Radi ukupno osam sati duže od onih pre njega, a rezultata nema nikakvih. Oni pre njega su bar ko ćorava koka ubadali poneko zrno, a on ni toliko. Samo šteta, šteta, šteta i šteta od svog njegovog rada. Ako ni sa duplo dužim radnim danom nije uspevao da dostigne svoje rivali, to može da znači samo da je on potpuno nesposoban. Hajde, neka nas obraduje malo, neka podnese ostavku na sve funkcije koje je uzurpirao, uključujući i predsedničku.

 4. goran says:

  Laze 100%. Videcete.

 5. Mi says:

  Tačno toliko , da Srbiju rastoči i bezbrižno uknjiži svako svoje.....

 6. Lud zbunjenog says:

  Obećanja je odlagao za po godinu-dve, dok se nije učvrstio na vlasti i dok njegov šljam nije zauzeo sve dobre pozicije.Sad mu niko ništa ne može, jer ima kritičnu masu koja uredno izlazi na izbore da bi sačuvala ono što je dobila. Ostali iz prostote ili protesta ne izlaze i stvar se ponavlja.Njegova rulja, a samim tim i moć, se uveličava.

 7. Miraš says:

  On već sada ne bi smeo da bude na čelu SNS stranke jer je predsednik svih gradjana. Cepanje i slabljenje SNS stranke jeste rešenje, ali je bitno ko dolazi, ko ih smenjuje i sa kakvom politikom. Najjača stranka i/ili koalicija odredjuje i predsednika i premijera i vladu i politiku, a SNS stranka je skup raynovrsnih preletačevića kojima je li;ni interes na prvom mestu i još je poslušnički odana Zapadu na štetu svih gradjana i države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *