ВУЧИЋ ИЗНЕНАДИО СРБИЈУ: Не могу да потпишем закон о истополним заједницама

VUČIĆ IZNENADIO SRBIJU: Ne mogu da potpišem zakon o istopolnim zajednicama

1 maja 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je kao predsednik dužan da štiti Ustav i da zato ne može da potpiše zakon o istopolnim zajednicama.

Vučić je u intervjuu za praznični broj „Blica“ objasnio da član 62 Ustava kaže da u bračne odnose slobodnom voljom pred državnim organima stupaju muškarac i žena tako da bi potpisvanjem pomenutog zakona prekršio najviši pravni akt države.„Ustav upućuje na Porodični zakon koji brak definiše kao zakonom uređenu zajednicu muškarca i žene. Stoga i zakon o istopolnim zajednicama ne bih mogao da potpišem i vratio bih ga Narodnoj skupštini“, kazao je Vučić.

Kaže da ne isključuje mogućnost da se Ustav promeni u budućnosti, ali da je danas ovako.

Upitan kakav je njegov lični odnos prema zakonu, kaže da je to pokazao izborom Ane Brnabić za premijera, ali i da istovremeno nije gorljivi zagovornik istopolnih zajednica.

Dodao je i da ga ne zanimaju reakcije.

„Naše je da od Srbije napravimo modernu i normalnu zemlju, ali i zemlju u kojoj se poštuje pravni poredak“, zaključio je Vučić.

KOMENTARI15 komentara

 1. Ivke says:

  Znaci zeli da menja ustav... a tu se krije iKosovo

  • jovan says:

   Jasno, ali dok postoji sadasnji Ustav, mora se prema njemu. A kad dodje na red promena, videcemo.

 2. VRSK says:

  Jedno pričašdrugo radiš i na mala vrata uvodiš pederluk. Tvoj izbor je Ana,najveća bruka srpskog parlamentarizma od kada je sveta i veka. Zar nemamo adekvatnu ličnost za tu poziciju? U EU nas primiti neće nikada a ti se dodvoravaš Dvropi zarad investicija. Prodao si slavu za investiciju.

 3. Gagi says:

  Ebiga, bas nema smisla. A ovima usta zapenila od propagiranja i lobiranja. Sta je samo minuta uzalud potroseno na TV stanicama, kakvih smo se sve intelektualnih gimnastika nagledali proteklih meseci u korist ljudskih prava i slobodnog izbora zivota. Sto ovaj "cvrc" nije bio na pocetku ludila nego smo bili prinudjeni da gledamo i slusamo sve i svasta. Uostalom, koliko ce kostati narod svo to igranje i eksperimentisanje. Nas drustveni zivot me neodoljivo podseca na onu staru seruju 'Pozoriste u kuci".

 4. Kosovac says:

  Ovo je prijatno iznenađenje. Suprotstavljanje najvećoj svetskoj sili – sorošoidima, koji preko pederastije obeležavaju pripadnost i vernost njima sorošoidima. Kao kada kučići zapišavaju drvo. Nešto slično masonskoj zakletvi. ……………Sada savetujem kolege komentatore da obrate pažnju na medijumske reakcije, od lokalnog, pa do svetskog nivoa. Ovde će tačno svaka zverka da pokaže svoj trag.

 5. Ja, Mirka says:

  Šta mu bi? Rešio da nas prijatno iznenadi za Vaskrs, prosvetlio se!

 6. Rista says:

  Potpisaće! A Mi ćemo lajati sa maskama na licu iz naših kućica i nećemo izlaziti napolje jer će nas korona ubiti. I Ustav će promeniti. Ako su drugi zaboravili ja nisam. Kada se vratio iz Njujorka i "pobedio" na izborima pa čak i pre pobede, rekao je da se Ustav mora menjati mašući sa holandskim manifestom SNSa. Generalno, Vučić nema izbora niti je u stanju da bilo šta promeni. A na tom putu se nalazimo i ne skrećemo. Sve ostalo po medijima i srpskim kuloarima, po srpskim vladama i jendecima su šarene laže. Srbija je stavljena na put priznanja Kosovo Države, gej brakova i svega onog što niko u Srbiji niti voli niti želi. Neki vučićevci ili tadićevci ili kako god se zvali, ugasiće svetlo uskoro. To je naš današnji put. I uopšte ne zavisi od Srba. Ja sam još pre par godina prestao da se bavim Vučićem, jer nema svrhe baviti se sa nečim što je i očigledno i neminovno. Srbi su vezani preko lica i bačeni na kolena. Sve što još neko odglumi je da uzme crkvene barjake i prošeta ulicama. A posle postane poslanik i baci barjake. Srbija se aktivno raspada. RS se polako razvodnjava i uništava, UN su izbačene iz igre definitivno tako da će ruski i kineski veto u UN imati sve manje značaja, Kosovo će više nego očigledno uskoro biti priznato kao albanska država a još očiglednije je da Srbi nisu u stanju ni da se organizuju niti da na vlast postave Srpsku vlast a samim tim ni da nešto preduzmu. Srbija je ispred novog raspada.

 7. Rocco says:

  Da baš, ko tebi vjeruje taj nije normalan.Sve si ti to već odavno potpisao još samo da tvoji spin majstori smisle neku novu bombastičnu aferu kojim će da pokriju tvoje antidržavne svinjarije.

 8. Vlad Cepeš says:

  Pomenuti su bolesnici i treba ih lečiti a ne venčavati.

 9. miliorad5 says:

  pa upravu je ili menjati ustav ili drugačije regulisati ISTOPOLNE zajednice.Cela priča se svodi na matičara jer svakako pojedinci imaju mogućnost da regulišu svoje, ajd recimo, neobične porodoične odnose i veze zakonski u smislu zakonskih prava na imovinu usvajanje i nasledje,jedino je malo suludo da traže porodiljsko odsutvo i pravne i finansijske privilegije majki:)je mogu da budu i hranitelji ili da imau privilegije iz odnosa koji proističu usvajanjem itd.i zato se postavlja pitanje ZAŠTO bi oni toliko želeli da ih venčaju pred matičarem,jer u crkvi svakako to neće moći seam ako ne predjhu u sataniste i otvore satanističku crkvu ovde ali to je onda potrebna druga promena zakona itd.Jednostavno ova pravna procedura je čisto jajeb.SVIH nas za NAŠE pare a neko će možd iz toga i da zaradi kintu:)pa eto zašto se to možda toliko gura.

  • Strvina says:

   Koji licemer je taj AV.

 10. Strsljen says:

  Testoteronska terapija i bice izleceni. I to je to.. Volece stukice vise od svega... A za ove muske devojke progeteron i... Voli zena coveka... I to je to. Sigurno ne ko Brna bich... Pantalone i glumi muskarca... Ma idi breeee.

 11. šiško says:

  Ovo je jeftin, zapravo džaba poen. Zakon će biti izglasan u svakom slučaju, potpisao ga on ili ne. Samo će se malo prošetati izmedju skupštine i predsedništva, ako i to. Pošto on ne može da spreči izglasavanje ni jednog zakona, onda će na kraju biti i vuk (psiho peder) sit i ovce (ostali pederi) na broju. Tako bar on računa. Uobičajeno psiho spletkarenje.

 12. šiško says:

  Nestade mi važan komentar. Dakle, kao što rekoh, potpuno je nevažno da li će ga on potpisati ili ne. O zakonima odlučuje samo Skupština. On može samo da ga jednom vrati na doterivanje i to je sve. Ako Skupština i dalje želi da ga usvoji usvojiće ga. Prema tome, ovo je uobičajena opsena na kakve smo već odavno navikli. Ali će mu poslužiti kao poen za neke izbore ili neko nadgornjavanje.

  • Kosovac says:

   @ šiško, …..Šta misliš, da li treba potpisati „Zakon o Istopolnim Zajednicama“?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *