ВУЧИЋ ИЗНЕНАДИО СВЕ: Ако буде потребно – Србија ће платити дугове СПЦ у Црној Гори!

VUČIĆ IZNENADIO SVE: Ako bude potrebno – Srbija će platiti dugove SPC u Crnoj Gori!

24 februara 2020

Srbija će, ako treba, pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori, da nam ne bi oduzimali svetinje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jutarnjem programu TV Prva.

Na molbu da prokomentariše to što je direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir Mugoša saopštio da je ta institucija pokrenula kontrolu u svim verskim zajednicama zbog duga koji, kako tvrdi, ima Mitropolija crnogorsko-primorska i upozorio da će naplata, ako Mitroplija ne plati dug dobrovoljno, naplata biti prinudna, Vučić je rekao da će Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori.Vučić je rekao da se Srbija nikada nije mešala u pitanje izbora u Crnoj Gori, niti je želela da odlučuje ko je na vlasti a ko u opoziciji.

Vučić je u jutarnjem programu TV Prva, govoreći o optužbama Mila Đukanovića, da se Srbija konstantno meša u unutrašnje stvari Crne Gore, rekao da to nije tačno.

On je kazao da se uvek govori da se Srbija negde meša i određuje ko će da vlada, a da je istina drugačija.

„Neki u Crnoj Gori su mislili da je Crna Gora samo njihova, ali i da su Srbija i Beograd isto njihovi. Mi smo imali i imamo mnoge ljude, pogotovo u visokim bezbednosnim strukturama koji su iz Crne Gore. Ne možeš ti da radiš za agenciju jedne druge zemlje, a da zauzimaš visoke pozicije u Srbiji. Mi smo mnoge od njih očistili, ali ne sumnjam da takvih slučajeva ima još“, rekao je Vučić.

On je dodao da Crnogorci u Srbiji mogu da se osećaju kao u svojoj otadžbini.

„Mi sa time nemamo problem, problem je što Srbi ne smeju da se osjećaju kao Srbi u Crnoj Gori“.

On je naveo i da je „srpski nacionalizam pravio najviše štete srpskom narodu“ i dodao da imamo eksploziju patriotizma u Srbiji.

KOMENTARI4 komentara

 1. Ivana says:

  Koje dugove maj..ne platitit ćeš i dugove Srba u Krajini za koju te boli uvo šta su proterani i žive u XXI veku bez struje, vode i puteva.

 2. test01 says:

  Koje dugove i kome ce da se daju te pare (sistem pola-pola)? Zar o takvim stvarima ne treba da odluci skupstina a ne jedan covek posto bi to bila diktatura (ili se Srbija vec odavno nalazi u toj fazi- sarkazam)?

  • Za Srbiju says:

   U Srbiji ne postoji ni vlada ni Narodna skupština. Samo jedan čovek za sve, koji sve odluke donosi sam.

  • Za Srbiju says:

   Dao 2 miliona Eu Rami, a ovaj sutradan izjavio da će da lobira za šiptsre sa vučićevom donacijom. U isto vreme nema para za vojne invalide i veterane, koji štrajkuju ispred Skupštine. Njih ponižava, dajući im socijalnu pomoć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *