ВУЧИЋ ИЗНЕНАДИО СВЕ: Не долазимо више у Брисел док…

VUČIĆ IZNENADIO SVE: Ne dolazimo više u Brisel dok…

9 novembra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će dijalog u Briselu biti nastavljen kada Priština povuče svoje protivpravne odluke. Na pretnje Ramuša Haradinaja da će dovesti vojsku na sever KiM odgovara: To se neće desiti.

Nakon trilateralnog sastanka u Briselu predsednik Aleksandar Vučić je rekao za RTS da će Srbija preduzeti sve mere da zaštiti svoj narod.

„Prethodnih dana dobili smo odluke prištinskih vlasti u kojima su protivpravno, suprotno CEFTA sporazumu, odlučili da povećaju porez na robu iz Srbije, što je osudila EU, ali se niko iz Evrope nije uzbudio. Niko se nije oglasio, osim Mogerinijeve, koja je izdala saopštenje“, rekao je Vučić.

Ukazao je da je poruka Ramuša Haradinaja da će vojska Kosova biti formirana ovog meseca, a da će jedan puk biti razmešten prema severnom delu teritorije pokrajine, suprotna Briselskom sporazumu, ali i sporazumu s NATO-om.

„Oni koji misle da će dovesti svoju vojsku na sever Kosova — to se neće dogoditi“, poručio je Vučić.

„Oni govore o formiranju vojske Kosova i slanju garnizona na Sever, spremaju energetski haos i uvode 10 odsto poreza na proizvode iz centralne Srbije“, rekao je Vučić, naglasivši da su pred Srbijom teški dani.

Pokušaj da se Srbija izbaci iz energetske mreže za sever KiM 

Predsednik Srbije tvrdi da Evropljani pokušavaju protivpravno da izbace Srbiju iz energetske mreže za sever Kosova.

„U nacrtu energetskog sporazuma bilo je jasno da mora da se formira Zajednica srpskih opština (ZSO), koja bi osnovala dve mešovite kompanije na severu. One bi bile prenosnik do albanskog operatera iz Prištine. Pošto nije formirana ZSO, krivicom Prištine, oni nama hoće to da otmu. Da nam otmu pravo da transferujemo struju, da izgubimo jedan dalekovod prema Makedoniji, dva dalekovoda prema Albaniji, tri prema Crnoj Gori“, kazao je Vučić.

Sever Kosova 25 odsto struje, ističe, dobija sa Gazivoda, 25 odsto iz Elektro Srbije Kraljevo i 25 odsto iz Novog Pazara.

„To su sve naši izvori, naši dalekovodi. Pokušavaju da nas izbace, potpuno protivpravno, ne želeći da čuju naše argumente. Sutra ili u ponedeljak imaćemo tu odluku. Jasno su svoj stav protiv nas izrazili Nemačka, Francuska, Italija, Švajcarska, Belgija, Luksemburg, Holandija i Hrvatska, koja ima uvek potrebu da glasa protiv Srba. Na našoj strani su bile Španija, Slovačka, BiH. Koliko možemo borimo se, ali su šanse male“, naveo je Vučić.

Istakao je da će direktorka EMS-a Jelena Matejić imati njegovu punu podršku kao predsednika i da Srbija neće sprovoditi njihove odluke.

„Upozoravam ih na protivpravnost njihovih odluka. Žalićemo se na svim mestima. Tražićemo najpre privremene mere u roku od 14 dana i kada donesu odluku — mi je nećemo primenjivati. Kad hoćete da pravite takvu vrstu energetskog haosa imaćete odgovor Srbije jer nećemo da zgazite našu zemlju i naš narod kao što ste zamislili. Ni naš narod na severu Kosova, ni naš narod u celini, ni našu zemlju“, naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao i da ni pas s maslom ne bi progutao ono što se čini kako bi se „druga takozvana albanska država“ ubacila u Interpol.

„To su takvi pritisci, takve pretnje, do toga da će plaćati putovanja u biznis klasi samo da bi neko stigao do Abu Dabija, Dubaija i glasao za njih. Rekli smo da razumemo šta vi iz Evrope koji ste priznali nezavisnost Kosova radite protiv Srbije. Borićemo se protiv vas“, poručio je Vučić.

S ponosom ću nositi Natalijinu ramondu

Predsednik Srbije je rekao da su zakazani razgovori u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarkom Angelom Merkel, a da će sve ostalo biti lepa manifestacija na kojoj će s ponosom nositi Natalijinu ramondu.

„Jer je Srbija sila pobednica u Prvom svetskom ratu, u kom je, nažalost, izgubila 1.247.000 ljudi. Biću jedan od najponosnijih ljudi i na svakom mestu ću reći da je Srbija proporcionalno bila jedan od dva najstradalnija naroda u ratu i da zaslužujemo posebno mesto u istoriji“, rekao je Vučić.

Onima koji su bili na drugoj starni u ratu poručio je da im je Srbija oprostila, dali da neće zaboraviti.

„Govorićemo o tome, pisaćemo knjige, sminati filmove, raditi predstave, kako bi naša deca znala koliko su visoku cenu platili njihovi očevi i dedovi za slobodu, jer za nas veće vrednosti od toga nema“, zaključio je Vučić.

KOMENTARI12 komentara

 1. Jovo Veselinovic says:

  nisi treba ni dosad ici tamo sad je kasno

 2. Rale says:

  Te Vučićeve providne predstave više ni deci ne mogu prodati.

 3. Popara Dorcol says:

  Uh ala Su se prepali, Vucetina nece u brisel, manje ce Srbiju prodaji, a nije mu tamo mesto

 4. raikkonen says:

  svaki dan jedno te isto..kakifonija !!

 5. Nebeska Srbija says:

  Cuj slepca..pred Srbijom su teski dani..prvo-Kosovo je Srbija a drugo-zar on ne rece da mi zivimo dobro,otvaraju se firme,prosecna plata 49 000rsd?!

 6. Budi Bog s nama says:

  Ma kakva više putovanja u Brisel, izbrišite to malo, ako se tamo ide samo radi neke izjave i trte mrte, pa imate valjda onaj tviter kao gosn tramp, imate imejlove, ajde malo da štedimo, narod nam grca u dugovima, banke od siromašnih prave siromahe i siromaštvo još većim, a od bogatih još veće bogataše. Toliko skup put po narodnoj grbači, da se neki Av, av, tamo busa u grudi junačke zamalo muratove. Sve im nešto kao nevalja, besni, a u stvari puni su sebe kao Murat u najboljim danima.

 7. Cetnik says:

  Jadan je onaj ko njemu veruje. Vec sutra ce da otrci da se vidi sa zmijom teroristom.

 8. milorad says:

  biće rata koji će šiptari opasno da izgube, oni prde o vojsci ali za stvaranje funkcionalne armije im je potrebno nekoliko godina, sa druge strane JEDINA država na svetu koja bi mogla "da pritekne u pomoć" "nezavisnom" kosovu je ustaška hrvatska i oni se zato i naoružavaju i zato se propagira mržnja i šire nacističke laži po hrvatskoj u zadnje vreme. Ali ni oni ne mogu taj rat da izdrže duže a još manje da pobede.Mi treba da izbacimo okupacione trupe i pljačkašku hordu iz naše zemlje i tačka, DRUGOG IZBORA NEMA i imamo sve šanse da to i uradimo brzo i efikasno bez mnogo smaranja od NATO ili amerike, oni nemaju sad NIKAKVU mogućnost da reaguju jer to bi zaista napravio haos u EU u ovom ionako osteljivom momentu za tu bulumentu.Treba da vratimo našu pokrajinu i očistimo je od stranih ilegalnih useljenika , lopova i mafije inače smo GOTOVI.

 9. pravda says:

  Zar nemozemo da forsiramo nas DIS,vec nam treba LIDL,IDeA.Delez,pa zar oni da nas lebom hrane.Postovana gospodo oni nam leb otimaju,kao i njihove BANKE Raiffeisen,i dr. Ako mi ne odbacimo sve ono sto nam uanjuje profit,mi smo gotovi,ali i decu u NAJAM dadosmo DUSMANIMA.Imamo li na to pravo. Kako rece nas Ivo Andric ,,Ako hoces nekog da unistis msamo mu decu vaspitavaj,,-a sta mi radimo sa DUALNIM OBRAZOVANJEM POSTOVANA GOSPODO.

  • ljubi sav says:

   Pravda...bravo za komentar,podpuno si u pravu,dali cemo to jedanput shvatiti!!!

 10. Sasha says:

  A na you tube Tacijeva izjava doslovce "Sramota me koliko nam dobro ide" ...

 11. opet ja says:

  Lažov. Ako bi Šiptari krenuli on bi pokrenuo vojsku, ali bi je odmah i zaustavio uz objašnjenje da mi ne možemo protiv NATO pakta. Na taj način bi imao opravdanje za sve. Međutim, ima tu jedan problemčić, a to su naši na severu koji će sami da razbucaju Šiptare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *