ВУЧИЋ ЈАСАН: Нема прекрајања историје, Србија је захвална ЦРВЕНОЈ АРМИЈИ

ВУЧИЋ ЈАСАН: Нема прекрајања историје, Србија је захвална ЦРВЕНОЈ АРМИЈИ

15 новембра 2021

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је српски народ захвалан Црвеној армији за ослобођење од фашизма.Вучић је у ексклузивном интервјуу за Јутјуб канал Соловјев лајв, који је данас у целости емитован на ТВ Русија 1 и платформи Смотрим, указао да су се српски и руски народ кроз историју много пута борили раме уз раме против непријатеља, пренела је агенција ТАС С.

– Срби су народ који је први почео да пружа отпор турској најезди, који је одолевао око 450 година и много страдао због тога – рекао је председник Вучић.

Указао је да су Срби изборили независност од турске власти кроз устанке и тешку борбу и да су храбро борили и против Аустријанаца и Немаца у Првом светском рату и победили.

– Изгубили смо, неки кажу чак половину, али сигурно више од трећине мушке популације у Првом светском рату – истакао је председник Србије.

Указао је да су током Другог светског рата Срби били народ са најјачом антифашистичком традицијом у целом региону.

– Српски народ је у значајној мери помагао Црвеној армији и заједно смо ослободили Београд и не само Београд, имали смо много заједничких борби – истакао је Вучић.

Додао је да је поносан на српске војнике и, наравно, бескрајно захвалан црвеноармејцима, без којих „не бисмо могли да ослободимо нашу земљу да није било Црвене армије“.

Вучић је истакао да у Србији нема покушаја прекрајања историје, који су све оцигледнији у свету.

– Ми заиста поштујемо улогу и Русије и Црвене армије током Другог светског рата. Знамо шта су фашизам и нацизам, да их не бисмо победили да руски и други народи Совјетског Савеза нису уцествовали у Великом отаџбинском рату. Ми смо тога свесни и томе учимо нашу децу и томе ћемо их учити и убудуће – нагласио је Вучић.

KOMENTARI2 коментара

  1. Mate says:

    Imaš kome biti zahvalan, vojsci koja je radila genocide i silovanja po Beogradu i po Srbiji, koja je bili mač židovsko-talmudsko-vatikansko okultne teologije i ideologije. Da se odmah razumijemo, i fažizam i nacizam su vatikansko-židovske okultne idologije, ali komunizam je predviđen kao mesijanska ideologija svih židova za vladavinu cijelim svijetom, koliko je članova Chabbad Lubavitza ministara Srbije?

  2. Srbija cveta says:

    Pa drug Staljin je dugo bio naš komunistički idol, a kako i ne bi bio kada je pobedio nacističku nemačku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u