ВУЧИЋ ЈАСАН: Нема прекрајања историје, Србија је захвална ЦРВЕНОЈ АРМИЈИ

VUČIĆ JASAN: Nema prekrajanja istorije, Srbija je zahvalna CRVENOJ ARMIJI

15 novembra 2021

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je srpski narod zahvalan Crvenoj armiji za oslobođenje od fašizma.Vučić je u ekskluzivnom intervjuu za Jutjub kanal Solovjev lajv, koji je danas u celosti emitovan na TV Rusija 1 i platformi Smotrim, ukazao da su se srpski i ruski narod kroz istoriju mnogo puta borili rame uz rame protiv neprijatelja, prenela je agencija TAS S.

– Srbi su narod koji je prvi počeo da pruža otpor turskoj najezdi, koji je odolevao oko 450 godina i mnogo stradao zbog toga – rekao je predsednik Vučić.

Ukazao je da su Srbi izborili nezavisnost od turske vlasti kroz ustanke i tešku borbu i da su hrabro borili i protiv Austrijanaca i Nemaca u Prvom svetskom ratu i pobedili.

– Izgubili smo, neki kažu čak polovinu, ali sigurno više od trećine muške populacije u Prvom svetskom ratu – istakao je predsednik Srbije.

Ukazao je da su tokom Drugog svetskog rata Srbi bili narod sa najjačom antifašističkom tradicijom u celom regionu.

– Srpski narod je u značajnoj meri pomagao Crvenoj armiji i zajedno smo oslobodili Beograd i ne samo Beograd, imali smo mnogo zajedničkih borbi – istakao je Vučić.

Dodao je da je ponosan na srpske vojnike i, naravno, beskrajno zahvalan crvenoarmejcima, bez kojih „ne bismo mogli da oslobodimo našu zemlju da nije bilo Crvene armije“.

Vučić je istakao da u Srbiji nema pokušaja prekrajanja istorije, koji su sve ocigledniji u svetu.

– Mi zaista poštujemo ulogu i Rusije i Crvene armije tokom Drugog svetskog rata. Znamo šta su fašizam i nacizam, da ih ne bismo pobedili da ruski i drugi narodi Sovjetskog Saveza nisu ucestvovali u Velikom otadžbinskom ratu. Mi smo toga svesni i tome učimo našu decu i tome ćemo ih učiti i ubuduće – naglasio je Vučić.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mate says:

    Imaš kome biti zahvalan, vojsci koja je radila genocide i silovanja po Beogradu i po Srbiji, koja je bili mač židovsko-talmudsko-vatikansko okultne teologije i ideologije. Da se odmah razumijemo, i fažizam i nacizam su vatikansko-židovske okultne idologije, ali komunizam je predviđen kao mesijanska ideologija svih židova za vladavinu cijelim svijetom, koliko je članova Chabbad Lubavitza ministara Srbije?

  2. Srbija cveta says:

    Pa drug Staljin je dugo bio naš komunistički idol, a kako i ne bi bio kada je pobedio nacističku nemačku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *