ВУЧИЋ: Је ли вам та Сребреница у Црној Гори? Што ударисте на виталне српске интересе?

ВУЧИЋ: Је ли вам та Сребреница у Црној Гори? Што ударисте на виталне српске интересе?

21 јуна 2021

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић оцијенио је данас, поводом Резолуције о Сребреници усвојене у Скупштини Црне Горе, да су све што су урадили урадили против виталног интереса српског народа, стављајући му тако жиг геноцида.Вучић је казао да у посљедњих годину и по свакога дана слуша оптужбе како се Србија некоме мијеша у унутрашње односе.

– Је ли та Сребреница у Црној Гори? Какве везе Сребреница има са Црном Гором? Што се они мешају у нечије туђе односе? Ко смо ми да данас арбитрирамо између Турске и Јерменије, или Немаца и ког год хоћете нападнутог народа у Другом светском раду – упитао је он.

Вучић је казао да је Скупштина Црне Горе све што је урадила урадила против виталног интереса српског народа.

– Реаговали смо мирно, ниједну увредљиву реч нисмо упутили. Далеко им лепа кућа. Мене занима да нашем народу, а ја сам председник Сбрије у којој живи највећи број Срба, посебно оном у региону кажем да подигне главу.

Казао је да је неко имао намеру да их жигоше, све говорећи да то не жели да уради, да је у појединцима, иако нису навели њихова имена.

Намерно сте желели да стигму оставите целом народу – нагласио је он.

Вучић је казао да зна друге ствари које им сметају.

– Када сам постао председник владе Србије однос у апсолутним бројевима БДП-а био је 7,5 према 1, данас је више од 13:1, на крају године биће 14:1. Разумем сву нервозу код бивших, садашњих властодржаца, јер резултати су ти који говоре све – нагалсио је он.

Вучић је рекао да им жели да се што пре врате на пут боље економије, а да је Србија спремна да разговара.

– Само немојте да причате много о пријатељству и братству. Све смо разумели. Не пада нам на памет нити нам било шта треба од вас, који сте на такав начин, да нико ништа није тражио, сем понеко у некој амбасади, да урадите Србији, а да о томе никога ни не обавестите, не покушате да кажете да је реч о појединцима, па би рекли где су они у општем акту – објаснио је он.

Вучић је казао нека наставе свој посао, а што се Србије тиче – она ће наставити свој, да брани свој народ, да још снажније помаже наше културне институције у Црној Гори, да подстиче Србе да чувају свој српски језик и ћирилично писмо.

– Некога да угрожавамо нећемо, али нећу да дозволим онима који свакога дана угрожавају Србију да то чине. Сит сам тих бесмислених извињења и правдања које су представници српске државе чинили сваки пут као тобож добре воље, према онима који нису имали ту добру вољу. Нападајте Сбрију, мешајте се у наше унутрашње ствари, све чините, ми ћемо да ћутимо и радимо. А на крају верујем да ће бити оних који желе суштински блиске односе и са тим људима ћемо радити више – поручио је он.

Указао је да у Србији постоје људи који желе да се додворе амбасадорима, али они досежу само до нивоа другог секретара, те додао да постоје и Црногорци по националности који се из разумљивих разлога придружују оптужбама на рачун српског народа попут Боровића и других.

(Танјуг)

KOMENTARI6 коментара

 1. djuka says:

  Ti bi trebalo da budes predsednik Srbije gospodine Vucici. Ne kleci i ne oprastaj neprijatelju iz CG i sire ili ostavi Srbiju srpskim patriotama da je vode.

 2. petrovgrad says:

  Pripadnici novokompanovane nacije zvane Crnogorci, su obične galamdžije i provereni lažovi. Još kada ti se zakunu rečenicom "obraza mi" beži što dalje od tog šljama.

 3. Млччађеновић Радоман says:

  Преседник је заиста у праву. Подржавам све што је рекао. Тако треба да настави и са борбом против копрупције, обрачуном са криминалом, тајкумина, и да конреолише премијер системе, ради на подизању стандарда Србије. Она вековима трпи ударце, ми никоме то не забрањујемо, али се оштро и патриоски, као Срби, супростаљамо свима, који су хтели да нас направе геноцидним народом, а највише, у ова два века је уништено и нестало српских глава. Хвалс Преседниче.Радоман Млађеновић

 4. Gagi says:

  Kakva je TO prica sto udarise na srpske interese. Valjda zbog toga sto su Srpski. Okupacioni komunizam ih je navikao ovih 75 god. da jasu Srbiju i Srpski narod zbog njihovog razvijanja i zivotnog prosperiteta. NIKADA mi ne bi imali ove auto-puteve i sve ovo sto se izgradilo da smo ostali u zajednici. Morali bi njih da izdrzavamo i da im izgradjujemo puteve po vrletima C. Gore. Malo su se prevarili kada su pozurili da se "osamostale" od Srbije, prevarili ih katolici da ce ih izdrzavati, sada tek vide da je njihovo "parce hleba" veoma skupo i gorko. Odnosno, tek ce da vide. Nas osnovni Srpski patriotski i nacionalni problem je taj, sto nismo smogli snage da izbrisemo i neutralisemo SVE simbole bivse okupacione vlasti. Dok ti okupatorski fenjeri jos svetle, oko te svetlosti po inerciji ce se i dalje okupljati razne leptirice, zunzare i komarci, koji i dalje imaju osecaj da je to njihova svetlost zivota. Medju ostalima, jedan takav simbol je i "kuca trnja", ta prevara bi morala pod hitno da se ispita i neutralise jer je to zivi symbol okupatorske prevare Srpskog naroda i njihovih naslednika. Mi Srbi, imamo istorijsku obavezu da se na svaki nacin distanciramo od onih koji su nas podmuklo unistavali i doveli do ovoga sta smo danas. Kada unistimo sve njihove svetionike koji im jos salju okupatorsku svetlost da se okupljaju oko nje, mozemo krenuti Srpskim putem. Prvi onaj Srbin koji bude imao hrabrosti da neutralise sve okupatorske simbole i svetionike u porobljenoj Srbiji, ostace "masnim" slovima zabelezen u Srpskoj istoriji. Nisam siguran da je danas to moguce, mozda u nekom buducem Srpskom vremenu.

  • Serbia says:

   Тешко ће то да се деси у будућности.Београд је још пун Удбашким наследницима и Усташким изметом који још вуку полуге власти у Београду и Србији. Реалније би било да се њихови споменици и гробови пошаљу у њихова места рођења и избаце из Србије због новог помирења Народа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u