ВУЧИЋ: Је ли вам та Сребреница у Црној Гори? Што ударисте на виталне српске интересе?

VUČIĆ: Je li vam ta Srebrenica u Crnoj Gori? Što udariste na vitalne srpske interese?

21 juna 2021

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas, povodom Rezolucije o Srebrenici usvojene u Skupštini Crne Gore, da su sve što su uradili uradili protiv vitalnog interesa srpskog naroda, stavljajući mu tako žig genocida.Vučić je kazao da u posljednjih godinu i po svakoga dana sluša optužbe kako se Srbija nekome miješa u unutrašnje odnose.

– Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni mešaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Jermenije, ili Nemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svetskom radu – upitao je on.

Vučić je kazao da je Skupština Crne Gore sve što je uradila uradila protiv vitalnog interesa srpskog naroda.

– Reagovali smo mirno, nijednu uvredljivu reč nismo uputili. Daleko im lepa kuća. Mene zanima da našem narodu, a ja sam predsednik Sbrije u kojoj živi najveći broj Srba, posebno onom u regionu kažem da podigne glavu.

Kazao je da je neko imao nameru da ih žigoše, sve govoreći da to ne želi da uradi, da je u pojedincima, iako nisu naveli njihova imena.

Namerno ste želeli da stigmu ostavite celom narodu – naglasio je on.

Vučić je kazao da zna druge stvari koje im smetaju.

– Kada sam postao predsednik vlade Srbije odnos u apsolutnim brojevima BDP-a bio je 7,5 prema 1, danas je više od 13:1, na kraju godine biće 14:1. Razumem svu nervozu kod bivših, sadašnjih vlastodržaca, jer rezultati su ti koji govore sve – nagalsio je on.

Vučić je rekao da im želi da se što pre vrate na put bolje ekonomije, a da je Srbija spremna da razgovara.

– Samo nemojte da pričate mnogo o prijateljstvu i bratstvu. Sve smo razumeli. Ne pada nam na pamet niti nam bilo šta treba od vas, koji ste na takav način, da niko ništa nije tražio, sem poneko u nekoj ambasadi, da uradite Srbiji, a da o tome nikoga ni ne obavestite, ne pokušate da kažete da je reč o pojedincima, pa bi rekli gde su oni u opštem aktu – objasnio je on.

Vučić je kazao neka nastave svoj posao, a što se Srbije tiče – ona će nastaviti svoj, da brani svoj narod, da još snažnije pomaže naše kulturne institucije u Crnoj Gori, da podstiče Srbe da čuvaju svoj srpski jezik i ćirilično pismo.

– Nekoga da ugrožavamo nećemo, ali neću da dozvolim onima koji svakoga dana ugrožavaju Srbiju da to čine. Sit sam tih besmislenih izvinjenja i pravdanja koje su predstavnici srpske države činili svaki put kao tobož dobre volje, prema onima koji nisu imali tu dobru volju. Napadajte Sbriju, mešajte se u naše unutrašnje stvari, sve činite, mi ćemo da ćutimo i radimo. A na kraju verujem da će biti onih koji žele suštinski bliske odnose i sa tim ljudima ćemo raditi više – poručio je on.

Ukazao je da u Srbiji postoje ljudi koji žele da se dodvore ambasadorima, ali oni dosežu samo do nivoa drugog sekretara, te dodao da postoje i Crnogorci po nacionalnosti koji se iz razumljivih razloga pridružuju optužbama na račun srpskog naroda poput Borovića i drugih.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. djuka says:

  Ti bi trebalo da budes predsednik Srbije gospodine Vucici. Ne kleci i ne oprastaj neprijatelju iz CG i sire ili ostavi Srbiju srpskim patriotama da je vode.

 2. petrovgrad says:

  Pripadnici novokompanovane nacije zvane Crnogorci, su obične galamdžije i provereni lažovi. Još kada ti se zakunu rečenicom "obraza mi" beži što dalje od tog šljama.

 3. Mlččađenović Radoman says:

  Presednik je zaista u pravu. Podržavam sve što je rekao. Tako treba da nastavi i sa borbom protiv koprupcije, obračunom sa kriminalom, tajkumina, i da konreoliše premijer sisteme, radi na podizanju standarda Srbije. Ona vekovima trpi udarce, mi nikome to ne zabranjujemo, ali se oštro i patrioski, kao Srbi, suprostaljamo svima, koji su hteli da nas naprave genocidnim narodom, a najviše, u ova dva veka je uništeno i nestalo srpskih glava. Hvals Presedniče.Radoman Mlađenović

  • Peki says:

   Hahahaha :D

 4. Gagi says:

  Kakva je TO prica sto udarise na srpske interese. Valjda zbog toga sto su Srpski. Okupacioni komunizam ih je navikao ovih 75 god. da jasu Srbiju i Srpski narod zbog njihovog razvijanja i zivotnog prosperiteta. NIKADA mi ne bi imali ove auto-puteve i sve ovo sto se izgradilo da smo ostali u zajednici. Morali bi njih da izdrzavamo i da im izgradjujemo puteve po vrletima C. Gore. Malo su se prevarili kada su pozurili da se "osamostale" od Srbije, prevarili ih katolici da ce ih izdrzavati, sada tek vide da je njihovo "parce hleba" veoma skupo i gorko. Odnosno, tek ce da vide. Nas osnovni Srpski patriotski i nacionalni problem je taj, sto nismo smogli snage da izbrisemo i neutralisemo SVE simbole bivse okupacione vlasti. Dok ti okupatorski fenjeri jos svetle, oko te svetlosti po inerciji ce se i dalje okupljati razne leptirice, zunzare i komarci, koji i dalje imaju osecaj da je to njihova svetlost zivota. Medju ostalima, jedan takav simbol je i "kuca trnja", ta prevara bi morala pod hitno da se ispita i neutralise jer je to zivi symbol okupatorske prevare Srpskog naroda i njihovih naslednika. Mi Srbi, imamo istorijsku obavezu da se na svaki nacin distanciramo od onih koji su nas podmuklo unistavali i doveli do ovoga sta smo danas. Kada unistimo sve njihove svetionike koji im jos salju okupatorsku svetlost da se okupljaju oko nje, mozemo krenuti Srpskim putem. Prvi onaj Srbin koji bude imao hrabrosti da neutralise sve okupatorske simbole i svetionike u porobljenoj Srbiji, ostace "masnim" slovima zabelezen u Srpskoj istoriji. Nisam siguran da je danas to moguce, mozda u nekom buducem Srpskom vremenu.

  • Serbia says:

   Teško će to da se desi u budućnosti.Beograd je još pun Udbaškim naslednicima i Ustaškim izmetom koji još vuku poluge vlasti u Beogradu i Srbiji. Realnije bi bilo da se njihovi spomenici i grobovi pošalju u njihova mesta rođenja i izbace iz Srbije zbog novog pomirenja Naroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *