ВУЧИЋ ЈЕ ПРЕЛОМИО: Ево како ће се одлучити о Косову! ОВО ЈЕ РАЗЛОГ СВЕГА

VUČIĆ JE PRELOMIO: Evo kako će se odlučiti o Kosovu! OVO JE RAZLOG SVEGA

13 maja 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se, kako kaže, narod izjasniti o budućnosti Kosova, pa se postavlja pitanje kakav je stav građana o KiM.Ekipa televizije Prva sprovela je mini referendum na ulicama Beograda, a bile su ponuđene tri mogućnosti za Kosovo – priznanje nezavisnosti, zamrznut konflikt i podela.

Evo kako glase neki od odgovora građana:

 • “Zamrznut konflikt, nikakva podela, to je oduvek bila srpska zemlja”.
 • “Nezavisnost ne, zamrznut već jeste. Pa podela, pa da bude naše šta već jeste naše”.
 • “Nisam ni za jednu, pa Kosovo je valjda Srbija”
 • “Podela Kosova. Smatram da je sve komplikovano, dakle ni priznanje, ni konflikt koji se produžava u nedogled… Mislim da bi i jedni i drugi mogli da žive i nađu neko rešenje, jer očito da ovako ne ide”

Rezultati ekipe Prve donekle se poklapaju i sa istraživanjima koja pokazuju da čak 80% građana Srbije ne bi prihvatilo nezavisnost Kosova, ali bi na podelu pristalo 33% njih.

“Građani očekuju od elita da ih vode kroz proces koji je bio vrlo bolan za sve nas u poslednjih nekoliko decenija. Čini mi se da građani žele da se pitanje Kosova reši”, kaže Leo Beširi iz Instituta za evropske poslove.

A kako su naši političari zamislili kosovsko rešenje u mnogome će nam reći samo refendumsko pitanje i način na koje je ono formulisano.

“To je najvažnije i veoma je važno kako će biti izvršene pripreme ukoliko do toga dođe. Znamo da iskusni političari ne raspisuju referendume sa namerom da na njima izgube “, navodi analitičar Nenad Cvetićanin.

Od devedesetih do danas bilo je sedam referenduma, a čak četiri zaključno sa Koštuničinim iz 2006. su se odnosila na KIM.

KOMENTARI4 komentara

 1. zlatko says:

  Vlast zapravo ne želi da reši problem KiM-a već da trguje njime, a to je sve teže, s obzirom da je narodu sve jasnije da bilo kakav "kompromis" vodi u destrukciju Srbije. Zato će sad raspisati referendum koji će lažirati kao što su lažirali i pokrali svake izbore dosad i pribaviti sebi pravo da nastave sa trgovinom. Nadaju se da će uspeti da izbegnu konačni obračun, ali varaju se. Platiće sve što su nam učinili.

 2. Trifun says:

  Pitanje na referendumu mora da glasi da li je srpski narod saglasan da Kosovo dobije stolicu u UN ili da bude priznat kao nezavisna drzava sklapanjem obavezujuceg pravnog sporazuma kako to zahtijeva EU i Nemacka? Da ili ne. Gotova prica. Ako ova vlast zeli iskreno misljenje naseg naroda o tome ona ce postaviti ovakvo pitanje, ako nije pokusace da pitanje zamuti i da rezultat onda tumaci kako hoce u prilog svojim idejama koje su neprihvatljive za nas. Istina je da ako se odluce na tu drugu varijantu da to nece rijesiti problem nego ca ga samo ubrzati kao i dovodenje drzave u stanje gradanskog rata. Pitanje MORA BITI CISTO KAO SUZA i da ne ostavlja NIKAKVE DILEME oko toga sta je prihvtaljivo za narod a sta nije. Svidalo se to nekome ili ne. Nema nazad.

 3. MILOS M. JELENIC says:

  REFERENDUM MOZE DA BUDE I IZMANIPULISAN ID STRANE ONIH KOJI BROJE. MOZE DA BUDE IZLAZ IZ CORSOKAKA U KOJI JE UPAO A.V. JER JE VISE NEGO OCIGLEDNO DA MI SRBI NEDAMO KOSOVO ZA BILO KOJU CENU PA DA ON HOCE DA SE OPERE NARODNOM ODLUKOM.

 4. PRVA LINIJA says:

  KAKVO GOD DA BUDE PITANJE ODGOVOR SE ZNA... BILO JE NASE, SADA JE NASE I BICE ZAUVEK NASE A KO MISLI DA POTPISE BILO STA VEZANO ZA KOSOVO NEK SE SPREMI... DA SLUSA I PESMMU I OLUJU...IZ SVAKOG ZRNA NICE KLAS...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *