ВУЧИЋ ЈЕ ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО ОВАКО ГОВОРИО О МИГРАНТИМА: „Србија неће примати мигранте, ако треба затворићемо границе“

VUČIĆ JE PRVI PUT OTVORENO OVAKO GOVORIO O MIGRANTIMA: „Srbija neće primati migrante, ako treba zatvorićemo granice“

5 marta 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanom postavljanju kamena temeljca za izgradnju nove fabrike, u Novom Sadu, kompanije „Bari Kalebaut“ (Barry Callebaut), vodećeg svetskog proizvođača visokokvalitetnih čokolada i kakao proizvoda.

Nakon zvaničnog obraćanja predsednika, on je odgovarao na pitanja novinara.

– Što se tiče migrantske krize, Srbija nikad neće biti parking za migrante, ako bude trebalo mi ćemo zatvoriti granice, ali zasad nemamo problem – odgovorio je Vučić, na pitanje novinara u vezi migrantske krize i opozicicije koja manipuliše tom temom.Predsednik Vučić ranije je rekao da je izuzetno zadovoljan i ponosan što može da u Srbiju dočeka kompaniju koja je lider u prehrambenoj industriji.

Jutros se oglasio austrijski kancelar Sebastijan Kurc i rekao da postoji trostruka bezbednosna mreža u odbrani od ponavljanja migrantske krize iz 2015. godine. Ukoliko, ipak, dođe do proboja grčke granice, Kurc je istakao da će oni biti zaustavljeni na Zapadnom Balkanu.

KOMENTARI15 komentara

 1. ostrogorski says:

  Oće li Kurc da gi zaustavi ispred ili u Zapadnom Balkanu - što je novo Europsko ime za Srbiju.

 2. test01 says:

  Znate onu pesmu: `lazes zlato, lazes duso, lazes vestice...`. Potrazite snimak na Youtube gde vucic objasnjava kako ce imigrantima da napuni Srbiju i zameni mlade Srbe koji neze iz vucicevog srbistana ! Sve ce vam biti jasno!

  • Despina says:

   I da ce nam migranti povecati strmoglavo padajuci natalitet. E sad, posto su ti koji dolaze mladi, zdravi pravi, sve muskarci, sa kim ce oni povecati natalitet, mslm koga ce ....., pa da imamo vise dece?

 3. Djoka Brica says:

  Laze cim zine, kao i uvek!

 4. Istina says:

  Ne pitaš se AV za ništa. Niko te neće pitati hočeš ili nečeš, ima samo da ti jih pošalju, sem toga kasno si se setio. Ekonomski i politički migranti su već na putu da unište evropu. Kasno, prekasno....

  • Zoran says:

   Laze ko pas kao i uvek predizborne lagarije za uplasene botove i ostale budaletine...ostalima je sve jasno i zato bojkot bojkot fasisticke sns sekte i svog skupstinskog olosa bojkot svih izbora da glasacke kutije budu prazne da pokazemo da olos i kriminalci nece vladati Srbijom i islaminizovati drzavu....

 5. Ilija Čvorović says:

  Visegradska grupa( Poljska,Madjarska,Ceska i Slovacka) je ponudila Grckoj pomoc u ocuvanju granica. Sve i jedna katolicke zemlje,Poljaci su veci katolici od Pape. A Srbija?? Grcka je pomagala Srbima u Bosni,pomagala je '99 nije priznala Kosovi itd,itd. A Srbija???? On ce staviti vojsku na granice!!!! Pa pomozi braci Grcima. Posalji vojsku,pa brani Srbiju na Evrosu. Stoko nedorasla,ostade li ti i trunka ponosa i morala???Sramota me sto sam Srbin.

  • Despina says:

   A koju to vojsku da salje? Onu sto moze da stane u dva cela autobusa? Osim toga, nije tako dogovoreno sa mladjanim Sorosem, zna se gde je parking, na zalost i nesrecu nasu.

 6. Gagi says:

  Nekada se drzava od najezde drugih naroda cuvala vojskom i puskom, svako prisustvo i naseljavanje drugog naroda po bilo kom osnovu se smatralo okupacijom.Slicno nam se desilo na KiM kada su bez ikakvih sankcija Albanci naseljavali nas juzni drzavni prostor. Politicari nas lazu izmisljajuci lazne "humanitarne" razloge i nove izraze za taj narod koji vrsi agresiju na nas zivotni prostor. Sta ce se desiti u buducnosti ako ova situacija potraje a izbeglice se stacioniraju u velikom broju na nekom delu nase teritorije, hoce li traziti "svoju" drzavu kao chipetari.Osnovno pitanje je, ko je zapoceo rat i stvorio takve uslove da taj narod ostane bez svoje egzistencije.

  • test01 says:

   nisu to uopste izbeglice iz ratom zahvacenih podrucja ali su uglavnom svi mladi i radikalni islamisti iz Pakistana, Avganistana, Shri-Lanka, iz raznih siromasnih podrucja Afrike itd. Skoro da nema nikoga iz Sirije i zato niko od njih nema pasose (ali je zato rezim uveo da se registruju u Srbiji po naredbi Nemacke pa da ih oni mogu lako vratiti u Srbiju). Sreca sto sva ta masa hoce u bogatu Evropu ali kada nemaju izbora ostace u Srbiji i to se vec desava !! vucic pravi srbistan od Srbije - dovodi nove glasace da vlada dok je ziv.

 7. petrovgrad says:

  Ako beže od bede, što ne odu u bogate zemlje bliskog istoka. Dubaj, Katar, Saudijska Arabija, ima ih na pretek. Šta će u Evropi, ako ne da je islamizuju i pokore.

  • rodja says:

   U pravu si! Sta traže oni u evropu, osim da budu "topovsko meso" za napad na Rusiju. A da pre toga se izmeni genetika evropske unije.

 8. Milan says:

  Pojavila se mapa puta za migrante. Preporučeno im je da obilaze sve države bivše Jugoslavije i Albaniju takodje. Predloženo im je da iz Grčke ne idu na sever nego da produže na zapad u Italiju i zatim dalje u Francusku. Zatim ako udju u Bugarsku da saviju na sever ka Rumuniji i preko Madjarske da idu ka Austriji i Nemačkoj. Dakle neko im je odredio za cilj baš Nemačku i Francsku, dve zemlje koje su motori EU. Tkzv. zapadni Balkan ni nije stub od kog zavisi opstanak EU, ovo kažem jer primećujem kao da je cilj svega > slabljenje EU. "Biti ili ne biti, pitanje je sad" to se odnosi na EU, a NE na nas.

 9. Gagi says:

  U normalnim drzavama bi ovi komesari za izbeglice i NVO organizacije koje im pruzaju pomoc bili pohapseni. Zapravo, svi politicari u ovoj drzavi bi trebalo biti pohapseni. Ko je pitao Srpski narod da li hoce da primi u goste ovaj tudj i nepoznat narod. Kada sutra pocnu ozbiljni napadi i incidenti prema nasem narodu, politicari ce poslati Srpsku decu koji su policajci da gube glave, kako se stvari odvijaju sve ide ka tome. Da nece sutra ovi politicari koji su sve ovo omogucili i zamesili da stanu ispred razularene mase. Ne,oni ce kao i uvek, onako mudro i promisljeno da peru ruke i svoju savest.

 10. Baki says:

  Pa ovakave reči si pre nedelju dana okarakterisao kao fašizam !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *