ВУЧИЋ: „Још нисам одлучио ко ће бити премијер“

VUČIĆ: „Još nisam odlučio ko će biti premijer“

29 maja 2017

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da još nije sasvim odlučio ko će biti budući premijer.

„Predstoje još razgovori. Za mene je prekosutra veoma važan dan i hoću da protekne svečano. Onda ćemo imati sednicu partije koju još vodim. Zatim ćemo imati razgovore sa koalicionim partnerima“ objasnio je Vučić.

On je novinarima, nakon poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer, istakao da sve ide svojim tokom u skladu sa rokovima i datumima, kako je obećao.

Takođe je kazao da će se sutra pohvaliti sa odličnim ekonomskim rezultatima.

Istakao je i da ćemo posle podla godine imati suficit u budžetu.

Srbija je, kako je dodao, uz tri ili četiri zemlje jedna od retkih u Evropi koja će imati suficit.

VUČIĆ: BUDUĆA VLADA DA OČUVA DISCIPLINU TROŠENJA NOVCA

Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će najteži zadatak buduće vlade biti očuvanje discipline u trošenju novca.

On je, posle poslednje sednice koju je vodio kao premijer, kazao novinarima da će sutra podneti izveštaj građanima Srbije i reći šta smatra da su zadaci vlade u budućnosti.

„Ali ljudi u vladi odlično znaju koji su važni zadaci. Najteže je očuvati disciplinu u trošenju novca. Ne sme da se troši više od onoga što se ima i da se izlazi svima u susret“, kazao je Vučić.

NA INAUGURACIJI NAJVIŠI DRŽAVNICI REGIONA,PRIZNANJE SRBIJI

Premijer Aleksandar Vučić kaže da će na njegovu inauguraciju doći veliki broj šefova država i vlada zemalja regiona, te da očekuje da to bugu gotovo svi najviši državnici u okruženju.

„Na inauguraciji 23. juna, imaćemo do sada najveći broj predsednika, šefova vlada, ministara spoljnih poslova koji će doći. Očekujem iz regiona da gotovo svi dođu, jer su bili mir i stabilnost u regionu deo moje politike“, objasnio je Vučić novinarima nakon poslednje sednice vlade na čijem je čelu.

Istakavši da je politika mira i stabilnosti, koja je važna za ekonomski razvoj, izuzetno bitna i za dalji rad vlade, poručio je da očekuje dolazak najviših predstavnika iz Slovenije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, ali i Grčke i Austrije.

„To je do sada najveće priznanje ne za mene već za našu zemlju“, naveo je Vučić.

VUČIĆ DELIO KNJIGE MINISTRIMA PO „TRIKI KRITERIJUMU“

Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministrima podelio knjige iz svoje biblioteke i dodao da ih je delio po „triki kriterijumu“ i da tačno zna zašto je koju knjigu kome dao.

„Svoje knjige sam delio, ostavio sam u Vladi police koje sam napravio nasledniku. To sam radio bez vladinog novca. Neko će u neki lepši prostor ući. Ostalo je još neka odela da iznesem“ rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima posle poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer.

Kako je rekao kriterijum po kome je delio knjige je bio čudan, da je teško zaključiti zašto je kome koju poklonio i naveo da ih je birao sam iz svoje biblioteke.

„Kada sam kupovao knjige morao sam gumicom da brišem cenu“ rekao je Vučić i dodao da je svakome od članova kabineta napisao i ličnu poruku.

„Nekome se dopada, nekome ne. Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha“ dodao je.

Ponovio je da je reč o potpuno različitim knjigama.

„Ne biste pretpostavili zašto je neko neku knjigu dobijao. Kada Ivica dobije o svim srpskim vladarima, a Ana dobije o Milanu Stojadinovću, Zorana o danima i godinama koje su sve promenile, a Nebojša o pobednicima i kako se postaje i ostaje. Svakome znam kome sam i zbog čega koju dao“ istakao je odlazeći premijer i izabrani prersdnik.

Dodao je da na primer „Jadranka umesto Evrope dobila Kinu“ te da je to učinio i iz još jednog razloga.

„Ona je vrlo energična i žestoka u izražavanju svojih stavova, odande je potrebno još malo mira i drugačijeg filozofskog pristupa da dobije i primeni. Svakome sam pronašao nešto. Šalio sam se najviše na Vulinov račun. Nadam se da se nije naljutio“ rekao je Vučić.

On je naveo i da će Suzana Vasiljević, njegova savetnica za medije, nastaviti da radi sa njim.

POŠTUJEMO INTEGRITET BIH, SUTRA O NIKOLIĆEVOJ SRB I RS- JEDNO

Premijer Aleksandar Vučić kaže kako misli da je odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić istupio emotivno kad je pre nekoliko dana posle posete Bratuncu rekao da se nada da će Srbija i RS jednog dana biti isto.

Upitan za komentar te izjave Vučić je danas nakon poslednje sednice aktuelne srpske vlade, rekao – čućete sutra šta imam da kažem, ali i podsetio da je politika Srbije da poštujemo integritet BiH, te da u Bosni i Hercegovini svi to znaju.

„Mi svi volimo RS, ali je naša obaveza da veoma poštujemo integritet BiH. To je naša budućnost. Moramo da živimo zajedno sa Bošnjacima, to je naša politika. Živećemo zajedno sa njima i u Srbiji i BiH. Neću da merim brojevima, procentima teritorija. Imamo zajedničku budućnost i verujem da i jedni i drugi to sve više vide“, zaključio je je Vučić

U petak je nakon posete Bratuncu Nikolić novinarima rekao da se iskreno nada da će Srbija i Republika Srpske jednog dana biti – jedno, dodajući da, na sreću još u Srbiji ne hapse za izrečene želje, zbog čega je, primetio je, u prilici da ih iznosi.

VUČIĆ MINISTRIMA: RAD U VLADI TRAŽI POSVEĆENOST 24 SATA

Vučić je poručio ministrima da je rad u vladi prilika da pokažu sve što znaju, i da je to posao kojem moraju biti posvećeni 24 sata.

On je rekao da su služili interesima Srbije, energijom, posvešćenošću, predanošću prevazilazili probleme i ostvarili ciljeve i dodao da je presrećan i zadovoljan što je sa njima radio u vladi.

Prema nezvaničnim najavama, Vučić će za dva dana, 31. maja, položiti zakletvu i preuzeti dužnost predsednika Srbije.

Do izbora novog premijera, vladom bi, u skladu sa zakonom, trebalo da predsedava prvi potpredsednik Ivica Dačić, u svojstvu vršioca dužnosti premijera.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *