Вучић: Кључна ствар која нас стопира је однос према КиМ

Vučić: Ključna stvar koja nas stopira je odnos prema KiM

25 jula 2017

Ključna stvar koja nas sve vreme stopira je pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ima plan, ali da inicira širok društveni dijalog o tom pitanju, jer želi da čuje i šta drugi misle.

„Mislim da dobro znam i istoriju i stvarne odnose. Šarl de Gol je rekao da bez realnosti politika nema nikakvu vrednost“, rekao je Vučić za Pink televiziju.

Kao što se uljuljkujemo uvek da možemo da radimo manje, a da zarađujemo više, isto tako, objasnio je, po pitanju Kosova i Metohije volimo da mislimo da će doći neka vlast, pa će to da reši.

„Tako neki misle da oteraju i Srbe iz Gračanice po hrvatskom modelu. Neće moći ni to, niti mi da bilo koga fizički čistimo. To više nije realno“, kazao je Vučić.

Istakao je da bismo imali snagu moramo biti realni, racionalni i ozbiljni.

„Kosovo i Metohija je istorijsko pitanje, za koje je teško optuživati bilo kog u prošlosti. Svi su pravili greške, jer niko nije želeo racionalni da sagleda stvari“, rekao je on dodajući da to ne znači da priznajemo Kosovo.

„Ali, to tako ne ide…Moramo biti realni, racionalni i ozbiljni. Pitam ljude, na primer, kako ćemo imati srpsku vlast u Mališevu i Štimlju? Najviše volimo sebe da lažemo“, primetio je Vučić i ukazao da je reč o istorijskom pitanju, te teško da možemo i Miloševića da krivimo za to.

Vučić je podsetio da je na izborima dobio podršku 80 odsto Srba na Kosovu.

Kako je rekao, i Srbi sa Kosova znaju da mi moramo biti realni, kako bi oni ostali u svojim kućama – rekao je predsednik Srbije.

Podsetio je da je, istorijski, problem počeo 1878, kada je formirana Prizrenska liga, čiji je osnovni cilj formiranje Velike Albanije, te da Albanci 1946. godine formiraju treću Prizrensku ligu u Njujorku, gde je najjače uporište albanske dijaspore i od tada su nam, kaže, naneli mnogo štete.

Neki će, ocenio je, reći: Evo ga, hoće da prizna nezavisnost Kosova.

„Ako ostavimo deci nerešeno ovo pitanje, opet će naša deca da se biju, jer je pitanje da li će se rešiti za 10, 20 ili 100 godina“, rekao je Vučić.

„Moramo da postavimo stvari u realne okvire. Šta možemo da ostvarimo, a šta ne, ali da ne sprečavamo budućnost za našu decu. Dok to ne rešimo, imaćemo zamrznut konflikt i nikada se nećemo iz toga izvući“, rekao je predsednik Srbije.

Razgovaraće, ističe, sa svima koji to hoće, ko neće – ne mora. . . neka razgovaraju akademici, crkva, istoričari, političari i obični ljudi, istakao je Vučić.

„Evo otvaramo dijalog i večeras i razgovaraću sa svima koji hoće“, rekao je Vučić.

On je kazao da dobro zna stanje na Kosovu i Metohiji, da dobro poznaje istoriju i stvarne odnose.

Pozvao je da se sagleda kakva je naša realnost, podsećajući na istoriju albanskog pitanja koje datira još iz 1878. godine, kada je formirana Prizrenska liga.

Ukazao je da su Albanci pružali žestok otpor i posle Drugog svetskog rata, a da su treću Prizrensku ligu formirali u Njujorku odakle lobiraju za svoju stvar.

„Imali smo probleme sve vreme u toku bivše Jugoslavije. Nikada nismo, učili albanski jezik, kao što i retko učimo mađarski jezik, jer smo sebi dali za pravo da imamo imperijalnu svest. Nismo se trudili da ih razumemo i vidimo šta žele da bismo predvideli i razumeli poteze, da bismo bili spremni i pružili opdgovor, da ne bi bilo uvek tenkova, jer ako dovedu i oni tenkove nastaće veliki problem“, objasnio je.

Predsednik Srbije je rekao da je politika Srbije politika slobode, nezavisnosti i suverenosti i da sada razmišlja o nasleđu koje će ostaviti.

Lične am,bicije nema, politički je realizovao sve svoje ambicije: „Nemam za šta lično da se borim, moram da vratim narodu za ukazano povrenje“, istakao je.

Ostavio je iza sebe uređenu kasu, javne finansije pod kontrolom i smanjeni javni dug.

„Ogroman posao smo napravili, dramatično smanjili nezaposlenost i popravili stanje“, rekao je.

„Ovo što smo smi uradili, sprovedene reforme uz pad nezaposlenosti će ući u udžbenike. Mi smo postali zvezde učenika MMF-a. Nemamo problema sa kursom, inflacijom, biće povećavane plate i penzije“, rekao je Vučić.

Takođe, rekao je da je danas stanje u trezoru oko 110 milijardi dinara bolje nego planirano, što, kaže, niko, pa ni on sam, nije očekivao.

Sada se, dodaje, postavlja pitanje šta smo ostavili deci i jesmo li im rešili jedan od ključnih problema, problem Kosova i Metohije.

VUČIĆ KRITIKOVAO SMENU GRADSKE SEKRETARKE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je večeras odluku o smeni gradske sekretarke za socijalni rad, koja je došla, veruje, zbog pritiska javnosti, umesto da se problem nasilja u porodici rešava sistemski, preventivno i represivno.

Rekao je, odgovarajući na pitanja gledalaca Pink televizije, da je kritikovao gradonačelnika Sinišu Malog što je doneo tu odluku da bi se, kako veruje, „dodvorio narodu“.

„Protiv sam politike dodvoravanju naroda. Prvi put sam kritikovao Malog zbog nečeg što su drugi pozdravili. Ja sagledavam stvari na ozbiljan način. Pitao sam što je smenjena žena koja je bila gradski sekretar za socijalni rad. Nemojte da je razlog hajka u medijima“, rekao je Vučić.

On je podsetio da je dete ubijeno u automobilu, te zapitao da li to znači, sledeći logiku kojom je smenjena gradska sekretarka, da treba smeniti sve proizvođače automobila…

Vučić je istakao da neki političari ne mogu da se nose sa pritiskom, pa izlaze u susret onima koji traže gluposti, i, umesto da traže oštrije kazne i prevenciju, njima je kriv socijalni radnik, neko ko nije počinio zločin, a ne onaj koji je ubio svoje dete.

„Šta da radi sutrašnji sekretar za socijalni rad, da nosi šmajser i ubija one koji su mu sumnjivi? Sve što neka budala objavi na društvenim mrežama neko poleti za tim“, kazao je on.

Vučić je kritikovao i ministra Zorana Đođevića zbog tvrdnje da je MUP kriv.

„Šta izmisljate više i prebacujete odgovornost jedni na druge. Tražite da se promeni sistem kažnjavanja“, poručio je on.

Najbolje rešenje, prema njegovim rečima, su prevencija i represija, prevencija time što bi kazna bila visoka, a represija – da kada se počini zločin treba izreći dugu kaznu.

„Neka konačno sud donosi najoštrije presude“, zatražio je on.

„Dok se Siniša bavio nedodvoravanjem narodu, njegov rad sam poštovao najviše. Kada je krenuo da se dodvorava, “piši propalo““, kazao je Vučić.

VUČIĆ: ITALIJA JEDNA OD NAJVAŽNIJIH ZEMALJA ZA NAS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da sutra rano ujutro putuje u posetu Italiji, jednoj od najvažnijih zemalja za nas.

On je, gostujući na televiziji Pink, rekao da će sa predsednikom i premijerom Italije, Serđom Matarelom i Paolom Đentilonijem, razgovarati o bilateralnim odnosima, evrospkom putu Srbije i regionalnim problemima.

Podsetio je da je Italija, pored Nemačke, najveći investitor u Srbiji i jedna od najvažnijih zemalja za nas.

Kazao je da putuje u posetu na poziv predsednika i premijera Italije, i da će imati i doručak sa predstavnicima grupe „Kremonini“.

VUČIĆ: IZBORI U BEOGRADU – REDOVNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da ne vidi zašto bi se izbori u Beogradu održali pre vremena, jer Beograd funkcioniše bolje nego ikada.

On je za Pink televiziju takođe rekao da aktuelni gradonačelnik Siniša Mali neće biti kandidat za gradonačelnika Beograda na idućim izborima.

„Mali neće biti budući gradonačelnik, neće biti niti kandidat. Imaćemo kandidata koji će dobiti poverenje građana, kao što ćemo imati kandidate koji će dobiti poverenje građana i u drugim gradovima“, objasnio je on.

Kada je reč o opoziciji, na pitanje o njihovom „ukrpnjavanju“ je prokomentarisao:

„Samo neka se ukrupne“.

SNS će se, kaže, na tim izborima boriti da pobedi, jer prestonica danas izgleda mnogo bolje nego prethodnih godina.

„Borićemo se, ne kažem da ćemo da pobedimo, ali ćemo da se borimo“, rekao je Vučić na TV Pink, odgovarajući na pitanja gledalaca da li će SNS moći da pobedi na beogradskim izborima.

On je pokazao fotografije pojedinih delova grada, Krađorđeve ulice i savskog priobalja, navodeći da je širom grada obnovljeno više od 200 fasada.

Pokazao je i fotografije „Beograda na vodi kakav su „ostavili Šapić, Sabić, Georgijev i ostali“, navodeći da je to danas uređeno šetalište.

„Pogledajte kako to “jezivo i strašno“ izgleda. A stručnjaci su nam tamo ostavili zmije, špriceve i tako to“, rekao je Vučić.

On je naveo i uređenje Obilićevog venca, koji je pretvoren u pešačku zonu.

„Da pitam stručnjake sa američke televizije, pošto su rekli – garaža otvorena, očekuju se veće gužve. Molim te stručnjake da mi pokažu te velike gužve“, rekao je Vučić.

On je, pored Beograda, spominjao i Niš, gde će, kaže, do kraja godine biti otvoren najbolji Klinički centar.

„Kritikuju me zbog Kliničkog centra Niš. To je pametna kritika, neću ni da pitam što vam nije palo na pamet da ga izgradite“, rekao je Vučić.

VUČIĆ: SPREMAN SAM ZA NAPADE POLITIČKIH PROTIVNIKA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je spreman za sve napade političkih protivnika, da ga svejedno nikada neće pobediti, i poručio da je najvažnije da se Srbiji dobro piše.

Vucicć je rekao da njegovi politički oponetni nemaju nikakav politički plan, da ni kad su bili na vlasti nikada ništa „nisu smeli i nisu hteli“ i da im je najvažnije bilo da prođe još jedan dan na vlasti, a da ne pokrenu nijednu tešku temu.

Danas im je, kaže, jedini plan da ga ličnim napadima i izmišljotinama pokolebaju, ali, poručuje, greše:

„Nikada me neće pobediti. Sam ću da se sklonim i izabraću naslednika koji će takođe da ih pobeđuje za dobro Srbije i naše dece, nekog odgovornog i ozbiljnog“, rekao je Vučić za Pink televiziju.

Kako je rekao, ne postoji nikakav medijski rat, već postoji linč u listu Kurir i ne samo u tom listu, koji se provodi nad jednim čovekom.

On je rekao da kompanija Aleksandra Rodića duguje ukupno oko šest miliona evra.

Ta kompanija, na primer, nije vratila 2,5 miliona evra glavnice duga, po kreditu kod Razvojne banke Vojvodine, koji je omogućio Bojan Pajtić.

On je rekao da Razvojna banka Vojvodine nije Pajtićeva privatna prćija i da krediti moraju da se vrate, jer su to narodne pare.

Vučić je objasnio da je ukupan dug po osnovu kredita 2007. i 2008. 6,28 miliona evra, te da je do sada vraćeno svega 545.414 evra.

„Dva i po miliona evra glavnice nije vraćeno, a sve je dospelo odavno na naplatu. Zato što su se dogovorili politički mafijaši… Hoćete li državu koja će vama da naplaćuje sve kamate i izbacuju vas iz stana jer niste platili, a da neko ima pravo da uzme dva i po miliona…“, rekao je Vučić.

Kako kaže, to je tajni plan – „dogovorili se kriminalci kako da se opljačka Srbija, a da svi ćute, a ko pomene – naći će se na naslovnoj strani“.

On je dodao da 60 i nešto dana ćuti kao zaliven, dok na njega „bljuju najgore laži zato što nece da vrate pare“ i dodao da će on da izdrži sve napade.

„Hoćete li da živite u državi u kojoj ćete 2,5 miliona evra da ukradete i da svi ćute. Država ima da naplati njeno, da gradimo bolnice i škole, niko nema pravo da krade od naše dece“, rekao je Vučić.

“ I sram vas bilo da zbog toga govorite da je ugrožena sloboda medija“, dodao je predsednik Srbije, navodeći da neće da govori o neplaćenom porezu jer je to posao Poreske uprave.

Predsednik se zahvalio svim dobrim ljudima iz Srbije koji su bili zabirnuti.

Dodao je da su se iskreno pitali o tome Maja Gojković, Nebojša Stefanović, Vlada Ðukanović, Aleksandar Vulin…ali da mnoge njegove stranačke kolege i koalicioni partneri su procenili da su se „spasli“ ako se nisu pojavili na naslovnim stranama kao on.

Osvrnuo se i na slučaj prebijanja svog brata Andreja, za koji veruje da je bio nameran i dodao da se tačno zna ko su batinaši.

Upitao je šta bi bilo da se nekom od članova porodice Jankovića, Jeremića, Radulovića…nešto tako desilo.

„Ne bi me oprali ni Dunav ni Sava – obesili bi me na Terazijama“ rekao je Vučić.

„Da je iz mog pistolja u mojoj kući iz pištolja za koji nije postojala dozvola, dozvola neko ubijen da li mislite da bi mi građani Srbije dali da budem predsednik i da se bavim bilo čime. Obesili bi me na Terazijama“ rekao je prersdnik Srbije.

Odbacio je i tvrdnje da je Nebojša Krstić, koji je bio Tadićev savetnik, danas bogatiji nego ranije, navodeći da su njegovi prihodi danas za četrvtinu manji nego ranije.

„On je ni kriv ni dužan, zato što postavlja određena pitanja, kriv zato što nije na njihovoj strani“, rekao je Vučić.

Podsetio je i na organizovanje kontramitinga, prvog još od vremena Slobodana Miloševića, za vreme negove inauguracije.

„Sve su radili protivzakonito“ rekao je Vučić i dodao da su i protesti pre toga na kojima je bilo od nekoliko ljudi do nekoliko hiljada ljudi bili nezakoniti, a niko ih nije dirao.

Došli su, kaže, neki da sprečavaju ljude da učestvuju na mitingu SNS, na zakonit skup, rekao je Vučić i dodao da je jasno iz toga ko su batinaši.

On je rekao i da su priče o tome da se od zaposlenih a članovi SNS uzima 10 odsto od plate za stranku nisu tačne, i da je to bilo u DS za vreme Zorana Ðinđića i da je i tada sa njim o tome pričao i rekao mu da je to loša ideja i da će ti isti da pokradu 30 odsto da bi nadoknadili tih 10 odsto.

Vučić se osvrnuo ponovo na aferu „Savamala“ rekavši da je trebalo po danu srušiti objekte, ali je, ističe, i ta afera je napravljena da bi se oslabio on, kao što je bilo i napora da se to učini za vreme predsedničke kampanje, kako bi se ustvari oslabila pozicija Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom.

„Drago mi je što je neko od tužilaca smogao snage da kaže: „U čemu je problem, zašto se diže fama“. Da su me pozvali, lično bih seo u bager i to uradio. Jedini problem je što je to urađeno noću“, odgovorio je Vučić i dodao da je to bio jedan od načina da se oslabi pozicija Srbije i da je u taj projekat uloženo između 35 i 40 miliona.

On se osvrnuo i na reagovanje, odnosno nereagovanje ljudi iz njegove najbliže okoline rekavši da prosto neki ne žele da ih se proziva po naslovnim stranama i plaše se toga.

„Ljudi u Srbiji hoće odgovornost, nekoga koga ne možete da uplašite naslovnim stranama“ dodao je Vucicć.

Prema njegovim rečima, običan, normalan čovek ovo teško može da izdrži, te da stoga razume poznanike koji ćute i ne reaguju.

VUČIĆ: VOLEO BIH DA MI I OPOZICIJA KAŽE ŠTA JE REŠENJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je njegova obaveza da pozove sve na razgovor o Kosovu i Metohiji, te da želi da čuje i mišljenje opozicije i kako bi oni rešili taj problem, jer ne želi da prihvati da je odgovorniji po tom pitanju od njih.

„Moja je obaveza da pozovem sve, jer uvek postoji mogućnost da se čuje pametna ideja, ali i da građani čuju… Što se ekonomije tiče, nisam čuo ništa četiri godine nijednu pametnu reč ili savet što se eko tiče. Ako ste ga vi čuli, kažite mi. Šta su smislili u ove četiri godine i uradili u 15 godina.. Možda u vezi sa KiM čujemo neko pametno rešenje“, rekao je Vučić.

On je istakao da ne želi da prihvati da je odgovorniji od njih za dešavanja na KiM i u zemlji, jer se u njihovo vreme desio 17. mart i protivpravno priznavanje Kosova i Metohije.

„Ali, nema problema, ja sam kriv. Ali, dajte mi rešenje“, rekao je Vučić.

Voleo bi, ponavlja, da mu kažu šta je rešenje.

„Ja ću da ih saslušam i da im kazem šta ja mislim. Ne pre dijaloga, neću nikome ništa da namećem. Hoću da vidim šta možemo da napravimo“, rekao je Vučić.

Na konstataciju da niko danas nije odgovorio na njegov poziv na dijalog, Vučić je rekao da niko nije reagovao ni pohvalno, ni kritički i našalio se da je “bila velika sparina i vrućina, a sutra će biti malo hladnije, pa će da reguju“.

VUČIĆ: ŠTA DA ME PITA PENS, DA LI SAM PALIO AMBASADE?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su pripadnici američke administracije u Vašingtonu ozbiljni ljudi, ne lakrdijaši kakvih ima na političkoj sceni u Srbiji, te da ga, naravno, nisu pitali da li je učestvovao u paljenju ambasada u Beogradu.

„Šta da me pitaju? Da li sam palio ambasade? Pa oni znaju i ko je bio tamo i ko je šta radio…“, rekao je srpski predsednik za Pink televiziju.

On je rekao da ne bi o „lakrdijašima“ poput Saše Jankovića i Saše Mirkovića, ali da hoće da podseti da je Boris Tadić, koji je rekao da „Vučić nije ništa uradio da to spreči“, tog dana, kada je bio miting za Kosovo i Metohiju, „pobegao u Rumuniju“.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja na TV Pink u vezi raznih pisama, komentara i izjava pred njegov put u Vašington i sastanak sa američkim potpredsednikom Majk Pensom i drugim visokopozicioniranim političarima i ljudima u američkoj administraciji.

Kako je rekao, tadašnji predsednik, Tadić, pobegao je toga dana u Rumuniju da bi se dodvorio zapadnjacima, a on je, što se može videti i na televizijskim snimcima iz tog vremena, pozivao ljude da se povuku, ističući da se strane ambasade i diplomate nikako i nikada ne napadaju.

„Za razliku od njega, ja tog dana nisam pobegao u Rumiju…on je tamo otišao da se dodvori zapadnjacima. Ja sam bio u Beogradu i to je valjda moj greh. On je rekao da Vučić nije ništa uradio da to spreči, a postoji snimak gde ja molim ljude da se povuku“, naveo je Vučić.

On je, kaže, u skladu sa dogovorima koje su imali i sa Tadićem, i sa Rakićem, i Koštunicom, i Nikitovićem, on i Nikolić pozivali ljude da dođu na protest, jer je reč o užanso važnoj stvari za Srbe, na miran protest i pokažu šta misle o tome.

„Ako na sve to dodate i tandem Mirković – Janković i neke druge, jasno vam je šta bi bilo sa Srbijom kada bi je oni vodili…Ali, narod o tome odlučuje“, dodao je.

Bilo je, kaže, i Jeremićevo pismo, kao deo tih nastojanja da pokvare posetu, iako se, navodi, ne slabe pozicije svoje zemlje pred takve susrete, a usledilo je i pismo članice bosanskog kokusa u Kongresu, te angažman albanskog kokusa zajedno sa advokatom porodice Bitići.

Nisu oni to, kaže, radili da bi srušili njega, već time štete Srbiji a to se ne radi, ne radi se protiv svoje zemlje.

Vučić je dodao da oseća odgvornost za svoju zemlju i da brine o 7,3 miliona ljudi i da gleda kakva nam je budićnost, a za to su nam, istakao je, potrebni i dobri odnosi sa SAD.

Naravno da ima pritisaka, rekao je. Ima stvari oko kojih se slažemo – put ka Evropi, trgovinska razmena, investicije…

„Ali, ne slažemo se oko Kosova i Metohije i gledamo kako da imamo najmanju moguću štetu u tim odnosima“, zaključio je Vučić.

VUČIĆ: PENS ME NIJE PITAO ZA BITIĆIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je tokom posete SAD vodio dobre razgovore za Srbiju i poručio da nisu tačne špekulacije da je u razgovoru sa potpredsednikom Majklom Pensom slučaj Bitići bio glavna tema, dodajući da taj slučaj nije ni pomenut.

On je, gostujući na televiziji Pink, rekao da je sa Pensom imao iskrene razgovore, dobar kontakt, „uspostavljanje međusobnog poštovanja i razumevanja“.

Razgovarali smo o tome kako vidi rešavanje problema na Balkanu i u Srbiji, precizirao je predsednik Srbije i istakao da ga američki potpredsednik nije ni pitao za slučaj braće Bitići, jer zna da je o tome već razgovarao sa nekim drugim ljudima, kao što ga, kaže, razume se, nije pitao da li je učestvovao u paljenju američke ambasade.

Nije, kaže, naravno, tačno ni to da se preznojavao u tim razgovorima, kako su neki pisali i lagali da je Pens pitao za slučaj Bitići.

„On taj slučaj nije ni pomenuo“, dodao je Vučić rekavši da se radi o teškom zločinu, koji mora biti istzražen.

Osvrnuo se i na izrugivanje pojedinih zbog informacije da ga je Pens ispratio do izlaza.

„I sa Bajdenom sam imao ranije pristojne odnose, ali nije izlazio da me isprati. Pens je želeo time da pokaže poštovanje prema Srbiji. Nažalost, u Srbiji jedan deo ljudi ne želi da razume da je to poštovanje prema njima“, kazao je Vučić.

KOMENTARI8 komentara

 1. goran says:

  Ko bi rekao.

 2. zoran says:

  Čekaj, zar nije Milošević ključna stvar i šta kažu koliko su još ključnih stvari planirali?

 3. opet ja says:

  Dakle došlo na red priznavanje nezavisnog Kosova...kakva izdajnička baraba...

 4. marko says:

  opet ja says tacno promenit ce ustav i na jedna nacin proznati kosovo i reci da nije kao sto tvrdi da 140 000 ljudi nije dao drzavi tzv kosoovo koji nemaju i nisu u srbiji

 5. jaja ture says:

  Postali smo "zvezde ucenika MMF-a".. pa dragi moji valjda vam je sada jasno, a onima kojima nije jasno nikad biti nece!!!

 6. Pero Joksimovic says:

  Dvadesetpet godina slušam njegov širok društveni monolog. Uzmi me Bože ili Đavole, da više ne gledam i ne slušam tukca.

 7. ARTILJERAC says:

  Ovome su ameri isprali mozak , ugradili čip i za par dana će reći: ČUJTE SRBI OD DANAS STE amerikanci jer ja mislim da je tako najbolje za vas. Pozovite doktora po hitnom postupku organizovati sistematski pregled i poslati u LAZU.

 8. Barakuda says:

  Neki će, ocenio je, reći: Evo ga, hoće da prizna nezavisnost Kosova. „Ako ostavimo deci nerešeno ovo pitanje, opet će naša deca da se biju, jer je pitanje da li će se rešiti za 10, 20 ili 100 godina“, rekao je Vučić. A njemu je jako bitno da se naša deca ne biju za ono što im pripada ! A zašto su se onda naši pradjedovi, djedovi i očevi bili ? Za ništa, da mi danas nebi imali ništa, jer s tobom na vlasti nećemo imati ništa ! Ni jedna zamlja na svijetu nema presjednika, koji prezire narod i svoju zemlju, kao ovaj kameleon, od bulevara Ratka Mladića, do najvećeg EU fanatika i srpskog pragmatičara, koji žrtvuje teritoriju Srbije, jer nije samo KiM u pitanju, za nekakav ulazak u neku EU, gdje nemamao ni jednog prijatelja i gdje smo već danas najjeftinija radna snaga u EU, a na predposljednjem mjestu u svijetu ! Čovek priča o suficitu, a ona njegova poznata, bit će vam bolje da i ne spominjem, dok kupovna moć građana je na nuli !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *