ВУЧИЋ: „Косово ће бити у Србији и када се овај рат заврши“

VUČIĆ: „Kosovo će biti u Srbiji i kada se ovaj rat završi“

7 aprila 2023

Mislim da će (tzv.) Kosovo biti u Srbiji i kada se ovaj rat završi, rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ja mislim da će Kosovo biti u Srbiji kada se ovaj rat završi. Posle mene pitajte nekog drugog, a da su mi ga ostavili „baš u Srbiji“, sami dajte odgovor. Mislim da će biti Kosovo u Srbiji, iako mislim da ćemo mnogo da propatimo“, rekao je Vučić.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u vreme Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija, na Kosmetu bilo čak 312 incidenata.

Pomenuo je sve Srbe uhapšene u poslednjih nekoliko meseci i dodao da je danas uhapšen i trener jednog rukometnog kluba. Vučić je dodao i da je obijeno 11 srpskih kuća, što, kako je naveo, nijedan strani ambasador nije osudio.

Kazao je da su tri Srbina pobegla sa lisica na administrativnim prelazima Jarinju i Brnjaku.

„Otkriću vam, tri Srbina su im pobegla sa lisicama sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak za poslednjih sedam dana“, rekao je Vučić i dodao:

„Oni hapse momke, najsposobnije da se suprostave njihovom delovanju na severa Kosova i Metohije, da bi mogli silom da upadnu i da zavladaju na taj način. Zapad ćuti. Hoće da izdrže neke ‘lokalne izbore’, a jedini kandidati su im Kurtijeva i Tačijeva stranka. Srbi neće izaći na te izbore. Zamislite tu demokratiju u kojoj dolaze da nam sole pamet u Beogradu da ‘nema dovoljno demokratije’, a ovde su ‘Srbi krivi'“, rekao je Vučić.

Podsetio je na izjavu američkog predstavnika u Prištini Džefrija Hovernijera kojom hvali „demokratiju na (tzv.) Kosovu“ i odnos Albanaca sa Kosova i Metohije prema sakralnim objektima.

„Valjda zato što su ih sve spalili i srušili. Papir sve trpi. Kako je moguće da Zapad može sve to da Priština pušta na slobodu Azema Kurtaja koji je pucao na srpsku decu, a hapsi Ivana Todosijevića zbog istine o Račku“, rekao je Vučić.Kazao je da su nas do francusko-nemačkog plana doveli, ali smo do njega došli mnogo ranije.

„Jedna dobra stvar je da neko razmišlja o tome da moramo da živimo jedni sa drugima u budućnosti, a ne verujem da je to stav albanskog rukovodstva sa Kosova i Metohije. Sve što se tiče državnosti Srbije je loše. Rekao sam šta nemamo nameru da prihvatimo. Jasno sam rekao šta nećemo primeniti. To sam rekao svima, i Makronu i Šolcu i Blinkenu. Pokušavaju da mi njih puštamo u neke međunarodne organizacije. Za ono što nas pitaju moraju da ispune ZSO. Neće oni to ispuniti“, rekao je Vučić.

Istakao je da nas „nisu tukli“ zbog Slobodana Miloševića, već zbog svojih političkih interesa – da nam otmu Kosovo i Metohiju.

Vučić je objasnio da nije normalan onaj koji misli da idemo u sukob sa NATO paktom, iako imamo ozbiljnu vojsku.

„Da nemamo ozbiljnu vojsku i drugi bi nam otimali teritoriju. Daću sve od sebe da nikada ne bude sukoba sa NATO-om. Imamo li šansu da to dobijemo? Nemamo. Pitanje je da li Rusija ima ili nema, a ne mi, okruženi sa svih strana“, kazao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti gde je govorio o svim aktuelnim temama, kako domaćim, tako i svetskim.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mi says:

    Na žalost presedniče vaša reč je u rangu "Minskog sporazuma" gde garanti istog objašnjavaju ulogu. Odavno ste iskoračili iz uloge presednika, ili smo to mi tek tad shvatili. Uživajte u vinskom podrumu u Jajincima, dok se Srbi ne dosete značaja ambasadora Hila i ne obrate mu se lično na adresi......

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *