VUČIĆ: Kosovo neće biti deo Albanije i neću dozvoliti da iko ponižava Srbiju usred Beograda

VUČIĆ: Kosovo neće biti deo Albanije i neću dozvoliti da iko ponižava Srbiju usred Beograda

10 novembra 2014

Tan2014-11-10_114058800_0Kosovo je deo Srbije i nikada neće biti u Albaniji, rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić u živom obraćanju iz Palate Srbija koje je usledilo posle razgovora sa albanskim premijerom Edijem Ramom u četiri oka.

Premijer je rekao da neće dozvoliti da iko ponižava Srbiju usred Beograda, a potom objasnio i da je Rama izazvao incident pomenuvši Kosovo u toku razgovora što inače nije bilo navedeno u planu posete čime je izigrao poverenje domaćina i postupio suprotno strogim pravilima protokola.

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa albanskim kolegom Edijem Ramom da njihovi razgovori u četiri oka, koji su trajali duže od predviđenog vremena, nisu bili nimalo laki ali da je uveren da zajednički problemi mogu da budu rešavani.

Vučić je na konferenciji za novinare u Palati Srbija zahvalio Rami na tome što je prihvatio njegov poziv i došao u Beogradu. „Ova poseta obeležava novi početak i zašta se nadam da će pragamatičan odnos Srbije i Albanije biti fokusiran na napredak ne samo naših međusobnih političkih i ekonomskih odnosa već za napredak odnosa u celom regionu“, rekao je Vučić. Ocenjujući posetu albanskog premijera, prvu posle 68 godina, kao dobru vest ne samo za Srbiju i Albaniju, premijer je rekao da problemi ne mogu da se rešavaju drugačije sem razgovorima.

Albanski premijer Edi Rama doputovao je u zvaničnu posetu Beogradu, što je prva poseta albanskog državnika nakon 68 godina, kada je u u poseti tadašnjoj Jugoslaviji bio Enver Hodža.

AGENCIJE: NAPET SUSRET VUČIĆA I RAME

Albanski premijer Edi Rama pozvao je danas Beograd da prizna nezavisnost Kosova, zbog čega ga je srpski kolega Aleksandar Vučić optužio za provokaciju, javlja Rojters.

„Što pre priznate (nezavisnost Kosova) pre ćemo moći da napredujemo“, rekao je Rama na, kako je prenela britanska agencija, „napetoj“ zajedničkoj konferenciji za novinare s Vučićem.

Vučić je ocenio da Ramina izjava predstavlja „provokaciju“ i poručio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Agencija Frans pres je prenela kao hitnu vest da su se srpski i albanski premijer sukobili na konferenciji za novinare oko Kosova.

Agencija izveštava o sukobu premijera Srbije i Albanije, Aleksandra Vučića i Edija Rame povodom Kosova tokom „istorijske posete“ Beogradu, prve te vrste nekog albanskog lidera posle 68 godina.

„Vučić se vidljivo iznervirao na konferenciji za štampu pošto je Rama pozvao Srbiju da prizna ‘neumitnu stvarnost’ nezavisnosti Kosova“, navela je francuska agencija.

KOMENTARI3 komentara

  1. mladen says:

    to đubre nije trebao primiti niko,a kad je već došao sa provokacijom trebalo mu je pokazati gde su vrata i najuriti iz srbije,šiptarski ološ

  2. anamarija says:

    Dodje ti 'u kucu' i ponasa se bezobrazno !! Pa zar se tako postuje gostoprimstvo kod Albanaca ??? Zna li Rama za izraz ''kulturno ponasanje'' ili /kao i inace:-) / namjerno provocira ??? Ako nije bio 68 godina u Srbiji sada nece jos 1068godina da ga Srbija pozove u goste jer tako se nekulturno gosti ne ponasaju u domacinskoj kuci !!!!

  3. Srbin says:

    Od Varvara pa sve do Triglava bice mrtvih Siptara!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *