ВУЧИЋ КРЕНУО У КОНТРАНАПАД: Поставио услов ЕУ и ШИПТАРИМА

ВУЧИЋ КРЕНУО У КОНТРАНАПАД: Поставио услов ЕУ и ШИПТАРИМА

14 октобра 2020

Показаћемо стрпљење и имаћемо га довољно, али Заједница српских општина мора да се испуни, поручио је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је за РТС рекао да више не реагује на стална понављања из Приштине да ће ЗСО бити део коначног решења и у складу са косовским уставом.„Спремни смо да разговарамо о компромисном решењу, али, пре компромисног решења, они морају да испуне договорено“, укључујући формирање ЗСО, истакао је Вучић уочи доласка специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака у Београд.

Лајчак долази управо из Приштине, а након најаве Срба са Kосова и Метохије да ће, уколико изостане формирање ЗСО, можда и напустити приштинске институције.

Вучић је нагласио да ЗСО не може да буде никаква НВО, нити Београд интересује тзв. косовски Устав, јер би то онда могли да примене и без преговора.

„Српска листа је то јуче јасно, паметно, недвосмислено саопштила. Показаћемо трпељивост, стрпљење…И не брините, имаћемо довољно стрпљења“, рекао је Вучић.

Поновио је да је важно да се са Лајчаком разговара о компромисном решењу.

„Увек смо за дијалог и разговор и трудим се да не одговарам на свакодневне глупости из Пришине. Желимо мир и стабилност, проток роба, капитала, услуга и људи. То је важно, а ја да њих вређам, као што они нас вређају, то не могу“, рекао је Вучић, пренео је Тањуг.

KOMENTARI4 коментара

  1. da da says:

    Šarena laža koju imaju Srbi u Hrvatskoj,možeš odlučivati o narodnoj nošnji i folkronoj grupi...to je sve..Vučić vas prodaje na mala vrata..kao zekane..

  2. VRSK says:

    Gospodine predsedniče,zamerio bih vam hiljadu i jednu stvar ali neću i odajem vam dužno poštovanje za borbu koju vodite za naciju za državu i za Kosovo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u