ВУЧИЋ КРЕНУО У КОНТРАНАПАД: Поставио услов ЕУ и ШИПТАРИМА

VUČIĆ KRENUO U KONTRANAPAD: Postavio uslov EU i ŠIPTARIMA

14 oktobra 2020

Pokazaćemo strpljenje i imaćemo ga dovoljno, ali Zajednica srpskih opština mora da se ispuni, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je za RTS rekao da više ne reaguje na stalna ponavljanja iz Prištine da će ZSO biti deo konačnog rešenja i u skladu sa kosovskim ustavom.„Spremni smo da razgovaramo o kompromisnom rešenju, ali, pre kompromisnog rešenja, oni moraju da ispune dogovoreno“, uključujući formiranje ZSO, istakao je Vučić uoči dolaska specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka u Beograd.

Lajčak dolazi upravo iz Prištine, a nakon najave Srba sa Kosova i Metohije da će, ukoliko izostane formiranje ZSO, možda i napustiti prištinske institucije.

Vučić je naglasio da ZSO ne može da bude nikakva NVO, niti Beograd interesuje tzv. kosovski Ustav, jer bi to onda mogli da primene i bez pregovora.

„Srpska lista je to juče jasno, pametno, nedvosmisleno saopštila. Pokazaćemo trpeljivost, strpljenje…I ne brinite, imaćemo dovoljno strpljenja“, rekao je Vučić.

Ponovio je da je važno da se sa Lajčakom razgovara o kompromisnom rešenju.

„Uvek smo za dijalog i razgovor i trudim se da ne odgovaram na svakodnevne gluposti iz Prišine. Želimo mir i stabilnost, protok roba, kapitala, usluga i ljudi. To je važno, a ja da njih vređam, kao što oni nas vređaju, to ne mogu“, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

KOMENTARI4 komentara

 1. da da says:

  Šarena laža koju imaju Srbi u Hrvatskoj,možeš odlučivati o narodnoj nošnji i folkronoj grupi...to je sve..Vučić vas prodaje na mala vrata..kao zekane..

 2. VRSK says:

  Gospodine predsedniče,zamerio bih vam hiljadu i jednu stvar ali neću i odajem vam dužno poštovanje za borbu koju vodite za naciju za državu i za Kosovo.

  • Zapadnjak says:

   E to je komentar,uči se od pametnih ljudi,da,da.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *