Vučić kritikovao Mlađana Dinkića

Vučić kritikovao Mlađana Dinkića

9 maja 2013

Aleksandar-Vucic-310x225Ministar finansija Mlađan Dinkić odustao je od uvođenja „poreza na drugi stan“ tek pošto ga je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić žestoko iskritikovao zbog toga, piše današnji „Informer“.

„Vučić je Dinkiću jasno i poprilično glasno rekao da mu ne pada na pamet da uvodi porez koji bi zapravo bio samo još jedan udar na sirotinju. Rekao mu je da odmah povuče sporni predlog zakona, jer nema nikakve šanse da on prođe u Vladi“, prenosi taj list.

Kako saznaje „Informer“, lider SNS je zatražio od ministra finansija da, pre nego što izađe s predlozima novih nameta za obične građane, naplati porez tajkunima, od kojih neki državi duguju i po pet miliona evra.

Kako navodi list, Vučić je oštro zamerio Dinkiću zbog predloga o „porezu na drugi stan“. Da je odluka o povlačenju predloga zakona doneta neplanirano u utorak posle podne, potvrđuje i konferencija za novinare Dinkićeve saradnice Milice Bisić, koja je samo nekoliko sati ranije pred predstavnicima medija obrazlagala sporni zakonski predlog.

Dinkić je odluku o odustajanju od kontroverznog poreza objavio na RTS u utorak uveče.

„Hteli smo da oporezujemo one koji imaju više, ali smo shvatili da bi ovako izbili pare iz džepa i onima koji nemaju“, rekao je Dinkić, i objasno da u Srbiji ima mnogo onih koji imaju po dve nekretnine, ali su zapravo daleko od bilo kakvih bogataša.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *