ВУЧИЋ: Курти је као Паја Патак

ВУЧИЋ: Курти је као Паја Патак

13 јуна 2021

Председник Александар Вучић изјавио је, поводом поновљених најава Аљбина Куртија о тужби против Србије за наводни геноцид, да би Курти требало да поднесе ту тужбу, уместо што само прети. Курти то понавља као Паја Патак, сваки дан, констатовао је Вучић.

Вучић је оценио да су то само трикови из Приштине, којима њихови представници показују да суштински не желе дијалог.„Нису лаки дани пред нама и ситуација није ружичаста. Није време за велике речи, већ за чврст став, али увек је време да покажемо колико желимо дијалог и колико је важно да гледамо у будућност“, рекао је Вучић за ТВ Пинк, уочи сутрашњег одласка у Брисел, где се наставља дијалог.

Како је навео, Београд жели да разговара, да сачува мир и стабилност, али то иде све теже, јер сваког дана албанско руководство напада Србију.

О Куртијевој најави тужбе против Србије, Вучић је рекао: „Немој више да претиш, урадите то. Не играјте се са нама са тим стварима. Дуго сам у политици, знам шта то значи — он ће нама да прети тужбом за геноцид, а ми ћемо страшно да се секирамо, па ће неко споља да каже да ће њих да спречи а да ми признамо Косово…Те трикове покушајте неком другом да продате, а мени не“.

То показује да је Приштина спремила и друге трикове да себе представи као жртву у Бриселу, што Србија неће да ради, нагласио је Вучић.

На констатацију да ће Курти у Брисел доћи са Сарандом Богујевци, Вучић је рекао да је она тешко страдала и има тешку причу, али и да то није питање целог народа, нити питање територијалног разграничења, те да бисмо и ми могли на десетине и стотине таквих људи да доведемо, али када се то уради, показује се одсуство жеље за разговором.

На питање, да ли онда вреди ићи у Брисел, Вучић је одговорио да нема алтернативе разговору.

„И када са неким, не дај боже, ратујете, морате да разговарате, јер је сваки разговор бољи од испаљеног метка. Хоћу да чувамо мир. Много тога се мења, наше је да чувамо мир и стабилност, да пружамо руку Албанцима на сваки начин, али ако то не желе, већ желе да уцењују и прете Србији, онда наставите са тим“, рекао је Вучић.

Упитан да ли је добио неки савет од владика у Манастиру Прохор Пчињски, чијем је обележавању јубилеја присуство, Вучић је рекао да они увек разговарају и да представници Цркве имају пуно поверење у државно руководство, као и обрнуто, пренео је Танјуг.

KOMENTARI3 коментара

  1. Čist je ko Suza says:

    Ne znam zašto vređati Paju Patka, pa njega voli cela planeta, čuvena je ličnost od svog početka do kraja dok je na primer taj Kurti od početka samo izrod kojeg možemo uporediti sa hromim Dabom koji samo gleda da nešto ukrade, na primer Kosovo, za šta niko ne može da mu da pokriće osim amerike. A para ima u budžetu, e sada ćemo morati sve to da vratimo sa kamatom, jer ako nema nešto džabe kod Pirotjanac, onda to ima kod srpskih gedžovana za privredni rast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u