ВУЧИЋ: Курти је као Паја Патак

VUČIĆ: Kurti je kao Paja Patak

13 juna 2021

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, povodom ponovljenih najava Aljbina Kurtija o tužbi protiv Srbije za navodni genocid, da bi Kurti trebalo da podnese tu tužbu, umesto što samo preti. Kurti to ponavlja kao Paja Patak, svaki dan, konstatovao je Vučić.

Vučić je ocenio da su to samo trikovi iz Prištine, kojima njihovi predstavnici pokazuju da suštinski ne žele dijalog.„Nisu laki dani pred nama i situacija nije ružičasta. Nije vreme za velike reči, već za čvrst stav, ali uvek je vreme da pokažemo koliko želimo dijalog i koliko je važno da gledamo u budućnost“, rekao je Vučić za TV Pink, uoči sutrašnjeg odlaska u Brisel, gde se nastavlja dijalog.

Kako je naveo, Beograd želi da razgovara, da sačuva mir i stabilnost, ali to ide sve teže, jer svakog dana albansko rukovodstvo napada Srbiju.

O Kurtijevoj najavi tužbe protiv Srbije, Vučić je rekao: „Nemoj više da pretiš, uradite to. Ne igrajte se sa nama sa tim stvarima. Dugo sam u politici, znam šta to znači — on će nama da preti tužbom za genocid, a mi ćemo strašno da se sekiramo, pa će neko spolja da kaže da će njih da spreči a da mi priznamo Kosovo…Te trikove pokušajte nekom drugom da prodate, a meni ne“.

To pokazuje da je Priština spremila i druge trikove da sebe predstavi kao žrtvu u Briselu, što Srbija neće da radi, naglasio je Vučić.

Na konstataciju da će Kurti u Brisel doći sa Sarandom Bogujevci, Vučić je rekao da je ona teško stradala i ima tešku priču, ali i da to nije pitanje celog naroda, niti pitanje teritorijalnog razgraničenja, te da bismo i mi mogli na desetine i stotine takvih ljudi da dovedemo, ali kada se to uradi, pokazuje se odsustvo želje za razgovorom.

Na pitanje, da li onda vredi ići u Brisel, Vučić je odgovorio da nema alternative razgovoru.

„I kada sa nekim, ne daj bože, ratujete, morate da razgovarate, jer je svaki razgovor bolji od ispaljenog metka. Hoću da čuvamo mir. Mnogo toga se menja, naše je da čuvamo mir i stabilnost, da pružamo ruku Albancima na svaki način, ali ako to ne žele, već žele da ucenjuju i prete Srbiji, onda nastavite sa tim“, rekao je Vučić.

Upitan da li je dobio neki savet od vladika u Manastiru Prohor Pčinjski, čijem je obeležavanju jubileja prisustvo, Vučić je rekao da oni uvek razgovaraju i da predstavnici Crkve imaju puno poverenje u državno rukovodstvo, kao i obrnuto, preneo je Tanjug.

KOMENTARI3 komentara

  1. Čist je ko Suza says:

    Ne znam zašto vređati Paju Patka, pa njega voli cela planeta, čuvena je ličnost od svog početka do kraja dok je na primer taj Kurti od početka samo izrod kojeg možemo uporediti sa hromim Dabom koji samo gleda da nešto ukrade, na primer Kosovo, za šta niko ne može da mu da pokriće osim amerike. A para ima u budžetu, e sada ćemo morati sve to da vratimo sa kamatom, jer ako nema nešto džabe kod Pirotjanac, onda to ima kod srpskih gedžovana za privredni rast.

  2. Ivke says:

    A vucko je sta silja?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *