VUČIĆ: Legija je progovorio o Ćuruviji, a Branko Ružić neka napusti Vladu ako mu se ne sviđa

VUČIĆ: Legija je progovorio o Ćuruviji, a Branko Ružić neka napusti Vladu ako mu se ne sviđa

14 januara 2014

Aleksandar vucicNa konferenciji za novinare povodom rešavanja ubistva Slavka Ćuruvije specijalni tužilac Miljko Radisavljević potvrdio je da su danas lišeni slobode Ratko Romić i Milan Radonjić. On je rekao da je izvršen i pretres objekata u kojima su boravili njih dvojica, a u tužilaštvu počinje saslušavanje osumnjičenih.

– Došli smo do svedoka koji je odlučio da progovori i iznese svoja saznanja o ovim događajima. Radi se o Miloradu Ulemeku. Svedočenje je bilo bezuslovno. Govorio je vrlo detaljno i iscrpno o svojim saznanjima. Bez toga teško da bismo danas govorili o rešavanju slučaja Ćuruvija – rekao je Radisavljević.

Novinarima se obratio i predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić, koji je rekao da je ovo veliki dan za našu zemlju i novinarstvo.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je rekao da probleme moramo da rešimo da bismo živeli u normalnoj zemlji.

– Moram da se izvinim građanima i porodici Ćuruvija, što su toliko čekali da oni koji su izvršili zločin dođu pred lice pravde. Jasno je da zločini nikada neće moći da prođu nekažnjeno, kao što su neki mislili da će uspeti zbog zavere ćutanja – rekao je Vučić.

On se zahvalio svim pojedincima i organizacijama koje su učestvovali u istrazi i dodao da postoje još dvoje svedoka, koji su takođe potvrdili priču o ubistvu Ćuruvije.

– Važno je da niko neće biti izuzet, da bude jasno da sa državom nema šale. Zahvaljujem se i građanima Srbije koji su verovali u našu ozbiljnost i ljudima koji su danonoćno radili da se dođe do rešenja – istakao je Vučić.

Predstoji nam rasvetljavanje još nekih zločina, kako se oni više ne bi ponavljali.

– Nastavljamo i druge akcije, pakao za dilere droge se nastavlja. Očekujem da rešimo i slučaj Darka Šarića u narednim nedeljama i mesecima – izjavio je potrpedsednik Vlade.

Odgovarajući na pitanja, Vučić je kazao da ne veruje da je ranije neko ranije ometao istragu, mnogi detalji su bili poznati i ranije, ali je tužiocu nedostajao ovaj važan detalj koji bi potpuno rasvetlio slučaj.

– Važno je da se pronađu i optuže i nalogodavci ubistva – rekao je Vučić. – Priznajem da sam i neretko grešio, ali učio sam na sopstvenim greškama i sada se vidi kako radimo.

Tužilac Radisavljević je dodao da je motiv ubistva politički, a da će u daljim istražnim radnjama ispitivati i druge moguće motive.

– Ulemek za svedočenje nije ni tražio ni dobio bilo kakve privilegije za svedočenje. Prema dosadašnjim saznanjima direktni nalogodavac je Rade Marković, a da li je bilo nalogodavaca na višem nivou, istraćivaćemo i dalje – objasnio je Radisavljević.

Vučić je na pitanja o ulozi Mire Marković u ubistvu Slavka Ćuruvije, ponovio reči tužioca Radisavljevića da će se detalji te vrste i dalje istraživati, a da se identitet dvoje svedoka neće objavljivati zbog njihove bezbednosti. On je najavio da će se država očistiti od svojih službenika koji krše zakon ili obaveštavaju kriminalce o akcijama policije i da više u Srbiji niko neće biti ubijen zato što se nekome ne sviđa njegova politika.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je Branku Ružiću da „izađe iz Vlade, ako mu se ne sviđa šta radi država“.

Prvi potpredsednik Vlade je rekao da smatra da je skandalozno to što je funkcioner SPS rekao da veruje da je vlasnik Zekstre i predsednik FK Partizan nevin i dodao da je to nefer i neprimereno prema svim kolegama koji su radili na tom slučaju.

„Ja o krivici ne govorim, jer će o tome govoriti nezavisno sudstvo ove zemlje. Pokušali su da okrenu to na neku sportsku priču, a ja, pošto sam sit tih prevarantskih trikova, jer nije ovde reč o klubovima, imam jednu ponudu. Vratite nam Veterinarski zavod u stanje u kakvom je bio ranije, jedna divna firma, koja je imala bezmalo monopol, koja je vredela mnogo, dok je neki nisu uništili. Evo prekršićemo sve, samo ga vratite, ali nećete jer hoćete sve da okrenete protiv jednog čoveka“, rekao je Vučić.

Lider SNS je rekao i da se pojedinci trude da za sve okrive njega, a da ne preuzmu odgovornost ni za šta.

„Oni kažu ‘taj koji hapsi ubice, taj koji hapsi dilere, taj koji hapsi tajkune, to je Vučić, a ja sa tim nemam veze’. Ako ti se ne sviđa, nemoj da sediš u ovoj Vladi, a ja ću da budem kriv i preuzeću sve na sebe“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da nije spreman da komentariše odluke o pritvoru i jemstvu od dva miliona evra izrečene Draganu Đuriću.

Inače, nakon hapšenja predsednika FK Partizan, predsednik JSD Partizan Duško Vujošević i funkcioner SPS i potpredsednik Partizana Branko Ružić su naveli da veruju da je Đurić nevin.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miško says:

    Ko radio u državnom dnevnom listu, ko je bio radnik DB Jugoslavije, rođen u zagrebu, ko je otišao i pljuvao po zemlji u kojoj stanuje u američkom kongresu, ko je na naslovnim stranama privatnog lista stavljao skaradne naslove i podršku otporu.....ko je bio ministra informisanja..... Ko je ubio novinare RTS-a u Hrvatskoj i na KiM. Koja stranka je radikalno pretila Slobodanu Miloševiću i njegovoj supruzi, ko je pretio premijeru Đinđiću... Za koga radi režim onda i danas??? Za koga j er adio i radi Vuk i Danica? Ko je hteo granice do Karlobaga?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *