ВУЧИЋ: Медвеђа је била, остаје и увек ће бити српска!

VUČIĆ: Medveđa je bila, ostaje i uvek će biti srpska!

28 februara 2019

Predsednik Aleksandar Vučić je danas, povodom pretnji iz Prištine, poručio da će Medveđa i Sijarinska banja, koje će obići tokom dana, „ostati Srbija“.

Vučić je i tokom posete Bojniku iskoristio priliku da, kao što je to uradio u Vlasotincu, poruči građanima da ne brinu povodom pretnji Prištine.

– Slušam priče iz Prištine. Medveđa i Sijarinska banja su, naravno, Srbija bili i Srbija ostaju i uvek će biti. Tu ulažemo veliki novac i ulagaćemo i ubuduće – naglasio je predsednik Srbije.Vučić je rekao da nema potrebu da nekome odgovara na pretnje svaki dan i da se stalno nešto pravda, već da je bitno da će rezultat na kraju biti na našoj strani. Kako je rekao, bez obzira na to što predstavnici Prištine vole da “buču, halabuču i prete”, mi nikome nećemo pretiti.

– Oni koji su sa naše strane ranije pretili nisu dobro vodili zemlju i nisu imali dobar rezultat – kazao je Vučić.

Kako kaže, ne brine ga ekonomski napredak Srbije, već apetiti pojedinih iz Prištine, zbog čega će danas obići Medveđu i Sijarinsku banju. Vučić naglašava da smo suočeni sa iracionalnim rukovodstvom u Prištini i da se ne zna šta se može sve očekivati od njih.

– Naš cilj je da čuvamo mir i stabilnost, jer samo u miru možemo da napredujemo, obnavljamo domove zdravlja. Zato brinem zbog svega što su Albanci spremni da urade – rekao je on.

(Tanjug)

KOMENTARI10 komentara

 1. ARTILJERAC says:

  Zaboravio si da je i Kosovo i SRPSKO.

  • Ivana says:

   Kaže lepo Medveđa Srbiji a Preševo, Bujanovac i Kosovo poklanja Albaniji a narod ćuti znači slaže se sve goli kukavica do kukavice. Znate li braćo Srbi da nam se ceo svet smeje i to je vama normalno?

 2. Gardista says:

  Samo domove zdravlja, a vrtice, puteve, vojsku? Pa da uranijum deluje jos 150 generacija...

 3. Miraš says:

  Srbija je multietnička država, prema tome celo KIM pripada državi Srbiji. Nije to od svojih predaka nasledio pa da deli i razdeljuje. Nigde u Ustavu i u drugim zakonima države Srbije ne piše da je dužnost Predsednika države da krčmi državu.

 4. Miraš says:

  "Pacoli pismom traži od Vučića da Srbija prizna „Kosovo“" 28.02.2019. TRAŽI I DA „SRBIJA DOZVOLI SRBIMA DA ŽIVE SVOJ ŽIVOT SLOBODAN OD NJENOG UPLITANJA“ ZAMENIK kosovskog šiptarskog premijera Bedžet Pacoli uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga poziva da prizna „Kosovo“. Pismo je usledilo nakon sastanka predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije sa kojima je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji na toj teritoriji. Pacoli u pismu objavljenom na Fejsbuku tvrdi da Vučić takvim sastancima sa, kako navodi, grupom Srba sa Kosova, i porukama koje šalje, pokušava da izbegne priznanje kosovske nezavisnosti, prenosi Klan Kosova. U veoma opširnom pismu srpskom predsedniku, koje naziva "Pismom dobre volje", Pacoli tvrdi da Vučić ima pogrešan pristup istoriji, te da je Kosovo država koja počiva na slobodi, demokratiji i blagostanju. Pacoli tvrdi i da Srbi na Kosovu žive u bezbednom okruženju i u skladu sa pravnim i institucionalnim poretkom. Negiranje, kako kaže, te činjenice za Pacolija je greh. Smatra i da je vreme da, kako navodi, "Srbija dozvoli Srbima da žive svoj život slobodan od njenog uplitanja". Pacoli govoreći o nastavku dijaloga kaže da je "sveobuhvatni sporazum prekretnica ka trajnom i sveobuhvatnom miru". Pacoli tvrdi i da će zahvaljujući formiranju tzv. Kosovske vojske, utelotvorene u vrednostima NATO, Srbija biti okružena mirom i stabilnošću, s obzirom na to da će biti okružena zemljama članicama te organizacije.

 5. DonDon says:

  ZA bujanovac i presevo ne garantuje. - Cccc, klasicna izdaja kosova i dodatnih srpskih teritorija

 6. Miraš says:

  Milina! Čuvaće nas šiptarska narko-NATO država, "procvetaćemo".

 7. test01 says:

  Ne prvorodjeni, CITAVA RASKA je Srbija !!! Ovim si samo potvrdio svoju vele-izdaju i kako planiras da das albancima i Bijenavac i Presevo. Nije ti to dedovina pa da dajes po svome nahodjenju. Ovde se radi o narusavanju teritorijalnog integriteta RS i teskom gazenju Ustava RS iz zato se debelo robija !!!

 8. Baracuda says:

  – Slušam priče iz Prištine. Medveđa i Sijarinska banja su, naravno, Srbija bili i Srbija ostaju i uvek će biti. Tu ulažemo veliki novac i ulagaćemo i ubuduće – naglasio je predsednik Srbije.....Pa ovo je izjava indirektnog priznanja KiM !

 9. Lazar says:

  Veleizdajnik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *