ВУЧИЋ МОГЕРИНИЈЕВОЈ: Нема дијалога док су таксе на снази

VUČIĆ MOGERINIJEVOJ: Nema dijaloga dok su takse na snazi

16 februara 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć telefonom s visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Oni su razgovarali o mogućnostima za prevazilaženje zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je ponovio čvrst stav da dijalog može biti nastavljen samo ako Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.On je naglasio da jednostrane mere Prištine predstavljaju ne samo nepremostivu prepreku u dijalogu, već i pretnju stabilnosti u regionu. Predsednik Vučić je ponovio i da Srbija vodi odgovornu politiku i nije se opredelila za recipročne mere, nadajući se da će razum prevladati.

Vučić je šefici evropske diplomatije Mogerini ukazao i na to da je platforma za nastavak dijaloga, koja je usvojena u Prištini, u stvari platforma protiv dijaloga i da bi bilo poštenije da kažu da nisu za dijalog uopšte, jer ono što su napisali ne ostavlja prostora za kompromis.

Predsednik Srbije je visokoj predstavnici EU zahvalio što čini sve da se stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

KOMENTARI7 komentara

 1. Baracuda says:

  Ovaj je totalni mitoman, kakav više dialog i s kime ??? Sa divljacima ? Dosadan si više, proglasi okupaciju i sve dalje šta ide uz to !

 2. Rale says:

  Vučićeva uporna priča o potpuno marginalnim taksama je dimna zavesa za vučićevo faktičko priznavanje šiptarske nezavisnosti...ali neće mu to proći...

  • oko says:

   vucic je mudra srpska glava srbija nema snage za rat jer je pokredena 90 ih

   • Rale says:

    Mudar je taman koliko i ti i pride veleizdajnik ...i o kakvom ratu ti pričaš , da li uopšte imaš predstavu kakve gluposti pišeš???

 3. rodja says:

  ovo je taktički potez u mehanizmu priznavanja nezavisnosti kosmeta!!! izjava živadina jovanovića , bivšeg ministra spoljnih poslova srj, od koga se ima šta čuti i naučiti. kako kaže naš narod, do sedme decenije čovek stiče iskustvo, a nakon toga, svaka izjava je mudrost!!!

 4. Dragoslav Vuckovic says:

  VUCICU PREVARANTU KOGA SI PITAO ZA DIJALOG KAD SE PODIGNU TAKSE KOJE STE REZIRALI TI ITVOJI SIPTARI? NAROD? KOGA TI PREDSTAVLJAS, ILI MOZDA JE BOLJE PITANJE KOGA TI BRE FOLIRAS I IGNORISES I LAZES, I DOKLE???

 5. Dušan says:

  Naravno,tu tzv kosovsku vojsku niko i ne spominje. Takse i takse, vojska se zaboravi. Igra ili?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *