ВУЧИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ПОБЕСНЕО: Неће нас Хрвати понижавати, доста је шамарања Србије!

VUČIĆ NA KONFERENCIJI POBESNEO: Neće nas Hrvati ponižavati, dosta je šamaranja Srbije!

30 novembra 2017

– Spremni smo uvek za razgovor s hrvatskim zvaničnicima, ali za partnerski razgovor, a ne onaj u kojem će neko da nas ponižava. Taj film nećete da gledate dok sam ja predsednik Srbije – poručio je danas Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, primetio da je svima najlakše da okrive Srbe, pa je tako i kad se razgovara o Hrvatskoj, Bosni…

A on, dodao je, pita:

– Kako ste našli baš Srbe u celoj priči, pa Srba je mnogo stradalo, u BiH, 30.000, a nijedan čovek, niko za to nije odgovarao, nikome nije palo na pamet da to pitanje postavi.

– Svako je za ponesto osuđen, samo niko ni za jedan zločin prema Srbima nije osuđen – rekao je Vučić, a svima kojima je Srbija opsesija poručio da nama drugi nisu opsesija, da smo za razgovor uvek spremni, ali ne tako da se Srbija ponižžava:

Dosta šamaranja Srbije

Srbija je, kako je rekao, zemlja ponosnih ljudi i nikome neće da dozvoli da je šamaraju i tuku i ponižavaju, pa ni Hrvatskoj:

– Nećete da otvorite poglavlja, pa ne morate, ali ne možete da zaustavite nas razvoj, niti da nas ponižavate. Dosta je bilo, dosta s tim, zaustavite se malo, pogledajte se u ogledalo pa nam solite pamet – poručio je predsednik Srbije.

Mi, kako je naveo, žrtve poštujemo i tuđe i svoje, ali ne gledamo samo sebe, već gledamo u budućnost.

Odgovarajući na pitanje hrvatskih novinara o mogućem susretu s Kolindom Grabar Kitarović, Vučić je rekao da je za taj razgovor uvek spreman, naravno i o nestalima Hrvatima, ali da sad pita i „šta je s nestalim Srbima?.

U Hrvatskoj, primetio je, ne smete jednostavno da kažete da je nestalo više Srba nego Hrvata.

– To niko ne sme da kaže. Jer, oni se vode kao hrvatski građani, Krajišnici, pa nisu valjda sami sebe ubijali, nego su ih zatvarali u logore i tako likvidirali – rekao je Vučić.

Pomoći ćemo Hrvatima da nađu svoje nestale

I, naravno, poručio je, da ćemo da pomognemo Hrvatima da istražimo mesta gde su njihovi nestali i da pomognemo da pronađu svoje koji su nestali, ali to isto očekujemo za nestale Srbe.

– Spopali su me hrvatski novinari na inauguraciji, kažu šta je s nestalim osobama, ali, kažem ja, nisu samo Hrvati nestali… Dva dana su me optuživali u svim medijima kako govorim laži dok nisu ustanovili da je to istina, evo i sad to kažem, više je nestalih Srba nego Hrvata – rekao je predsednik Srbije.

Zato je, dodao je, uvek spreman za razgovore, s hrvatskom predsedniciom, takođe, te primetio da od njega nisu mogli čuti nikad nijednu ružnu reč o Hrvatima.

S Draganom Čovićem, kako je rekao, videće se za pet dana, njegove je jučerašnje razumeo, i nije se, kako kaže, sprdao, ni govorio da je potez Slobodana Praljaka kukavički.

– Ali, ne razumem kako neko u svakoj toj priči uvek pronađe krivicu Srbije i srpskog naroda, valjda smo dobra meta, pa kad god im nešto fali, oni opet o Srbiji – primetio je.

KOMENTARI5 komentara

 1. Milovan says:

  Iako nisam odavno simpatizer Vučića i naprednjaka,ovaj njegov odgovor j za svaku pohvalu.

 2. Jelena says:

  Sta se na nas dere, neka ide tamo i svojim prijateljima kaze u lice sve ovo, tamo ga nema nigde, manji je od misa...

 3. Kulak says:

  Istina je da je današnja hrvatska potonula u šovinistički mrak.Danas su u saboru odavali počast pravomoćno osuđenom ratnom zločincu.Po njima niko ko je hrvat ne može biti kriv.Takvom politikom hrvatska odlazi u potpunu moralnu propast.

  • Milovan says:

   Oduvek su i bili amoralni i podmukli! Oni cene samo srbske odpadnike koji olajavaju svoj narod, a i njih samo nakratko.

  • Velika Metla says:

   Kulak,"današnja rvacka"??? Dobro jutro! Od svog postanka su isti kao što su danas! Tu nema leka,niti popravnog,jer biti rvat nije bolest nego dijagnoza!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *