ВУЧИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ПОБЕСНЕО: Неће нас Хрвати понижавати, доста је шамарања Србије!

ВУЧИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ПОБЕСНЕО: Неће нас Хрвати понижавати, доста је шамарања Србије!

30 новембра 2017

– Спремни смо увек за разговор с хрватским званичницима, али за партнерски разговор, а не онај у којем ће неко да нас понижава. Тај филм нећете да гледате док сам ја председник Србије – поручио је данас Србије Александар Вучић.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, приметио да је свима најлакше да окриве Србе, па је тако и кад се разговара о Хрватској, Босни…

А он, додао је, пита:

– Како сте нашли баш Србе у целој причи, па Срба је много страдало, у БиХ, 30.000, а ниједан човек, нико за то није одговарао, никоме није пало на памет да то питање постави.

– Свако је за понесто осуђен, само нико ни за један злочин према Србима није осуђен – рекао је Вучић, а свима којима је Србија опсесија поручио да нама други нису опсесија, да смо за разговор увек спремни, али не тако да се Србија понижžава:

Доста шамарања Србије

Србија је, како је рекао, земља поносних људи и никоме неће да дозволи да је шамарају и туку и понижавају, па ни Хрватској:

– Нећете да отворите поглавља, па не морате, али не можете да зауставите нас развој, нити да нас понижавате. Доста је било, доста с тим, зауставите се мало, погледајте се у огледало па нам солите памет – поручио је председник Србије.

Ми, како је навео, жртве поштујемо и туђе и своје, али не гледамо само себе, већ гледамо у будућност.

Одговарајући на питање хрватских новинара о могућем сусрету с Колиндом Грабар Китаровић, Вучић је рекао да је за тај разговор увек спреман, наравно и о несталима Хрватима, али да сад пита и „шта је с несталим Србима?.

У Хрватској, приметио је, не смете једноставно да кажете да је нестало више Срба него Хрвата.

– То нико не сме да каже. Јер, они се воде као хрватски грађани, Крајишници, па нису ваљда сами себе убијали, него су их затварали у логоре и тако ликвидирали – рекао је Вучић.

Помоћи ћемо Хрватима да нађу своје нестале

И, наравно, поручио је, да ћемо да помогнемо Хрватима да истражимо места где су њихови нестали и да помогнемо да пронађу своје који су нестали, али то исто очекујемо за нестале Србе.

– Спопали су ме хрватски новинари на инаугурацији, кажу шта је с несталим особама, али, кажем ја, нису само Хрвати нестали… Два дана су ме оптуживали у свим медијима како говорим лажи док нису установили да је то истина, ево и сад то кажем, више је несталих Срба него Хрвата – рекао је председник Србије.

Зато је, додао је, увек спреман за разговоре, с хрватском председнициом, такође, те приметио да од њега нису могли чути никад ниједну ружну реч о Хрватима.

С Драганом Човићем, како је рекао, видеће се за пет дана, његове је јучерашње разумео, и није се, како каже, спрдао, ни говорио да је потез Слободана Праљака кукавички.

– Али, не разумем како неко у свакој тој причи увек пронађе кривицу Србије и српског народа, ваљда смо добра мета, па кад год им нешто фали, они опет о Србији – приметио је.

KOMENTARI5 коментара

 1. Milovan says:

  Иако нисам одавно симпатизер Вучића и напредњака,овај његов одговор ј за сваку похвалу.

 2. Jelena says:

  Sta se na nas dere, neka ide tamo i svojim prijateljima kaze u lice sve ovo, tamo ga nema nigde, manji je od misa...

 3. Kulak says:

  Istina je da je današnja hrvatska potonula u šovinistički mrak.Danas su u saboru odavali počast pravomoćno osuđenom ratnom zločincu.Po njima niko ko je hrvat ne može biti kriv.Takvom politikom hrvatska odlazi u potpunu moralnu propast.

  • Milovan says:

   Одувек су и били аморални и подмукли! Они цене само србске одпаднике који олајавају свој народ, а и њих само накратко.

  • Velika Metla says:

   Кулак,"данашња рвацка"??? Добро јутро! Од свог постанка су исти као што су данас! Ту нема лека,нити поправног,јер бити рват није болест него дијагноза!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u