ВУЧИЋ НА ВАНРЕДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ПОБЕСНЕО: „Олош, олош, олош…“

VUČIĆ NA VANREDNOJ KONFERENCIJI POBESNEO: „Ološ, ološ, ološ…“

22 avgusta 2016

vucic 435Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će srpski sportisti koji su osvojili medalje na Olimpijskim igrama u petak dobiti novčane nagrade.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao i da ne želi da odgovara „raznim ološima koji vređaju naše olimpijce“.

„Želim da čestitam sportistima, to su njihovi rezultati i ja zato nisam bio na utakmicama i masovnim dočecima jer nikada nisam hteo da se kitim tuđim perjem. Ja sam jedan od retkih koji je pogodio koliko medalja će osvojiti. Ja sam rekao osam i toliko su osvojili. Zato što znamo koliko vrede i koliko je država uložila u te sportiste“, rekao e Vučić.

On je dodao da nije razumeo da li se našao među optuženima kada na početku takmičenja nije bilo osvojenih medalja.

„Nisam razumeo da li smo optuživani kad nije bilo medalje. Govorili su Toma je baksuz, Vučić nije dao pare, a kad su osvojili opet su usledile kritike. Kritikuju me kada odem u Moslkvu – kažu vraća nas u 19. vek, kada odem u SAD onda sam izdajnik…“, rekao je premijer.

„Ali, ja sam na to u Srbiji navikao i naučio sam to“, rekao je Vučić i istakao da ne želi da odgovara „raznom ološu“, koji je u stanju da vređa olimpijce zato što im se ne sviđa njihov stav po određenim pitanjima.

„Ne želim da odgovaram raznom ološu koji vređa naše olimpijce. Neći da odgovaram raznim ološima koji su se obrušili na Davora Štefaneka i Ivanu Španović. Alal vera majstori“, rekao je Vučić.

„Hoću da uđem u ozbiljnu debatu o finansiranju sporta“, poručio je Vučić.

Vučić je objasnio da je „ološima, bednicima i jadnicima nazvao sve one koji su brutalno vređali Ivanu Španović, Davora Štefaneka i Andriju Prlainovića“.

Premijer je rekao da će olimpijcima biti isplaćeno oko tri miliona evra.

„Želim da kažem da od kada sam premijer sve nagrade sportistima su isplaćene u rekordnom roku, roku od sedam dana. To nije pitanje odnosa prema sportu, već prema građanima Srbije. Imamo dobro stanje finansija. Ja vam obećavam da će svim olimpijcima u petak biti isplaćen novac, ukupno oko tri miliona evra“, kazao je Vučić.

On je dodao da su nagrade uvećane.

Vučić je rekao i da je država preko Olimpijskog komiteta izdvojila više od osam miliona evra za pripreme olimpijaca.

„To je onoliko koliko država može. Možda može i više, ali mi recite odakle, ali da mi posle ne kažete da podržavate štrajkače“, rekao je Vučić, i naglasio da veruje da će Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine osvojiti 15 medalja, jer će biti pripremljena za to.

On je istakao da Srbija sada ima najbolje uslove u regionu Zapadnog Balkana i da u to nema sumnje.

Vučić je precizirao da će Srbija za zlatnu medalju izdvojiti 40 do 45.000 evra, za srebrnu i bronzanu medalju od 30 do 35.000 evra, ali i podsetio da država izdvaja i 166.000 dinara po pojedincu na mesečnom nivou za nacionalne penzije.

Vučić je rekao da je uveden sistem da jedan čovek može da obavlja samo jednu funakciju u sportu i da veruje da se to, uz jedan izuzetak, doslovno sprovodi.

Takođe, nijedan savez ili klub ne može da dobije vise od 20 odsto, danas se finansiraju mali sportovi i lokalne samouprave moraju da ulaže više u sport, a ne samo u fudbal, što je ranije služio za malverzacije.

„Uveli smo i to da visina članarine ne može za malolentne sportiste da bude veća od deset odsto od prošečne zarade u Srbiji“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da postoji falinka u sistemu sporta za koju, kaže, nije kriv ministar sporta, već on lično i vlada, a to je činjenica da niko nije za privatizaciju u sportu.

KOMENTARI30 komentara

 1. Sredoje says:

  Laprda po obicaju, skace sa teme na temu, napada neke imaginarne likove, svojata uspehe, ponosi se, zabrinut je... psihopata... treba da se leci.

  • Ivan says:

   U pravu si psihopata živi

   • Ajduk S says:

    Greska! Da bi bio psihopata, mora da bude covek! On je gmizavac!

 2. Miroslav says:

  Mislim da je dovoljno reći da si glup čovek.

  • vlada says:

   Jeste li culi sta on kaze,on je infantilan,ON JE JEDINI POGODIO KOLIKO CEMO MEDALJA OSVOJITI,pa onda,DRZAVA IZDVAJA 166.000 NA MESECNOM NIVOU ZA NACIONALNE PENZIJE,jesam li ja to dobro razumeo,166.ooo ukupno ?

 3. Marko says:

  ovo je montirano posle jucerasnjeg Prlainovicevog govora sta ce pickousti da uradi! Pa su prvo probali da ''srede'' Prlainovica preko svojih vernih botova i da ga omalovaze svugde,a kad nije uspelo ''vrhovni vodja'' je naredio da se sazove konferencija z anovinare kao u severnoj Koreji!

 4. Radoman Mlađenović says:

  Mnogikoji komentari[u mnoge doga]aje una[em dru[tvu, pa i u sportu, kasne> po vremenu i doga]ajima. Srbima se,konkrtno u sportu, doga]a ono [tosedoga]a i u srpskom celokupnom dru[tvu. Uspe[ni pojedinci ekipe na Olipijadi u Brayilu, su postigli reyultate ya divqewe, treba im ;estitati. ali nama spor kod mladih, i rekreacijekod starih, kasni ba[ ybog politike srpske vlade, i ranijih vlada. Mi ne ynamo da re[avamo probleme u organiyovanim i jakim sistemima, gde vladaju odre]eni strogi yaoni kao u rayvijenoj Evropi, nego, radimo mnogostvari pau[alno, neorganiyovanmo, gde je interes politi;kih poslanika u parlamentu, kao iyvr[ne vlasti, li;ni ipartiski, a ne srpskog naroda. U svim ministarstvima je tako. sport je sada ne[to popravio, aliono [to imaju u fudbalu, treba da se stide, kao i u ydrstvu, prosveti, ekonomii, nkim samoupravama. NARAVOU:ENIE> ne mo\e[ biti odgovoran i uspe[an ako sve sam yna[ i ne prima[ kritike. One su uvek bila potpora svakom ynawu, vladawu, pona[awu, sportu, pa i vlasti. Hrvati imaju jednu iyreku> Ja-Pa...Ja -Pa - JA!(OTAC)...Radoman Mlađenović Mrđa-Mlađo

 5. Dragi says:

  Dajte već jednom prestanite da reklamirate tog bolesnika i da objavljujete svaku glupost koju taj umobolnik kaže. Njemu je mesto u "Lazi", a ne u Nemanjinoj.

 6. vlada says:

  Pogledajte Prlainovu facu,inteligentniji od ser premijera,totalno mu je sjebao koncepciju !

 7. vlada says:

  Cekajte,kakva ulaganja u sport ili pomoc sportu,pa KK VOJVODINA se gasi !

 8. marinko says:

  vucica treb menjati za oku brasna

 9. Sigmund says:

  Tip nikako nije u vinklu! Beše smešan, ali sada je već zabrinjavajuća stvar! Bog zna šta ovaj Moloh može sve da uradi!

 10. Živko says:

  I ti, lečke, cijeniš da će IKO za ovog šizofrenog umobolnika da ti dadne oku brašna ?? E, vidiš, to ti se zove neosnovani optimizam. :)

 11. kole says:

  Posle svega ovoga - BOJKOT sutrašnjeg dočeka sportista. Ovaj čovek Vučić unosi zlu krv i razdor, svađa narod, sportiste, okreće jedne protid drugih. Pokažimo mu da smo iznad njegovog primitivnog, ponašanja. Poruka dragim sportistima: zbog ovako loše atmosfere, zloupotrebe vašeg uspeha, otkažite dolazak pred Skupštinu.

 12. Pravda je spora ali dostiža says:

  JTI SI GOVNOOO!!!

 13. Pravda je spora ali dostiža says:

  TI SI GOVNOOO!!!

 14. Souza says:

  Ovaj vucic ce biti najgori svih vremena... kad bude pao pasce bolno.

 15. Sremac says:

  Doček treba da bude masovan a na dočeku da se gromoglasno čuje šta o Vučiću misli većinski narod Srbije, da se ori "vučiću p....u" i ostale pesme koje predskazuju skori pad sa vlasti!

 16. sinisa says:

  Anonimus opet casti komentatore govnima, a prica o neshvacenoj sustini. Hajde, anonimni, reci sta je sustina?

 17. mila says:

  Izazvani Prlainovicevim govorom, nadam se da ce sada olimpijci dobiti ono sto su zasluzili i dali svojoj drzavi. Novcane nagrade i po neki stan u Bg. Secam se Milorada Cavica, koji je stanovao u hotelu i koji je trebao da trenira u hladnoj vodi. Svojoj zemlji je dao sve, a za uzvat dobio, stres, 10 kg smrsao,izgubio pare.....tako je prosao jedan vrhunski sportista, olimpijac.Tuzno i zalosno.

 18. pop says:

  nas vrli premijer je izveo jos jednu podvalu.evo o cemu se radi.pocetkom godine je smanjio budzetska sredstva namenjena finansiranju sporta za 20%,pa sad od tih para isplacuje nagrade za osvojene medalje.znaci nagradjuje sportiste novcem koji je ranije oduzeo od njih.to je kao ono sa penzionerima smanjim penzije za nekoliko hiljada pa ih onda poveca za 200 dinara i na sva zvona udara o rastu penzija.

 19. Duki says:

  samo jos da saznamo ko je to olajavao sportiste :D za sada je to nepoznata ali napad je najbolja dbrana :D bas me zanima ko je to pljuvao po sportistima. Ja nisam cuo da je iko rekao bilo sta lose :D jedino lose je bilo sto je Toma baksuz dugo bio u Riju pa su zato strelci imali psiholosko opterecenje :)))) ma izdvajanje za sport je smesno. Prlainovic je sve rekao. 3 bazena u Srbiji rade i to 2 sa hladnom vodom. To je pre bilo nezamislivo. Partizan je unazadjen a bio je rasadnik sampiona. Zvezda je bila 2 sezone inn a posle nista. Radnicki isto tako. I Becej je jedno vreme zahvaljujuci cementari bio u vrhu Evrope. Sada nista. Jednostavno bez ulaganja u sport nema rezultata. Ivana Spanovic ima srecu da je Jevrosimovic na celu atletskog saveza pa je doprineo svojim parama a i preko svojih prijatelja da se atletika razvija. Sta je sa borilackim sportovima. Da li je uspeh jedng rvaca koji moze da trenira u jednoj manjoj sali sa 3 suparnika i trenerom. Sta je sa predmetom fizicko koje vise u skolama sluzi za zabavu umesto za sportski duh. Deca placaju treninge najmanje 1000 dinara mesecno u nekim lokalnim klubovima odakle se vrsi selekcija na dalje, a roditelji placaju racunajuci da ce im se deca pravilno razvijati a neko ima i ambicije da mu dete postane vrhunski sportista. Kunemo se u Novaka a samo njegova porodica zna kroz sta je sve prosla da bi on bio sada broj 1. Drzava je daleko od podrske sportu. Samo pojedince podrzava i t sticajem okolnosti sto funkcioneri koji to vode imaju prijatelje sponzore. A ne zbog drzavnog ulaganja. !!!

 20. z. senta says:

  Prolupao skroz naskroz!

 21. z. senta says:

  I kao takav opasan je po okolinu.

 22. hrvoja says:

  dobro sim vucicu i reko olos je u srbiji da nije nebi ti to nikad vise reko ali

 23. Don says:

  Nista ga ja ne razumem.Ako je pogodio da cemo uzeti osam medalja mora da je ulozio pare u tiket?Koliko je uzeo para?

 24. B says:

  Svako da obavlja jednu funkciju? Deder svega ti objasni nam onda fenomen Dejana Djurdjevića aka RIK-a i njegovih pet redovnih funkcija. Samo radno.

 25. ‚1‚čuj says:

  PIČKOUSTI PEDERU, G O T O V SI! G O T O V SI! TI NE SHVATAŠ TO JER SI POLUČOVEK. I PAVIJANU BI TO BILO JASNO. MRTAV SI ČOVEK, PITANJE JE SAMO DANA KAD ĆEP DA BUDEŠ MRTAV I BEO. GOTOV SI SKOTINO DEBILNA. GDE MISLIŠ DA BEŽIŠ? NAROD ĆE TI SUDITI!

 26. Dondon says:

  A lekici aleksandre?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *