ВУЧИЋ НАЈАВИО ОНО што су многи чекали!

ВУЧИЋ НАЈАВИО ОНО што су многи чекали!

4 новембра 2019

Лидер СНС Александар Вучић најавио је, након седнице Председништва СНС, да ће та странка на изборе, вероватно крајем марта, изаћи с најмање 20 одсто нових лица

Вучић је додао да ће се бавити собом, а не коалиционим пратнерима, о којима ће суд бити дат на бирачким местима.Он је, на конференцији за штампу, пренео да је одлука Председништва да млади људи буду на посланичкој листи, као и на локалним листама.

„Хоћемо да уведемо људе неукаљане, чисте. Свако од нас је, не својом кривицом, ма колико био чист образ, због прљаве кампање оставио траг за собом. Зато је важно да уносимо свежију крв, младе људе који могу да наставе добрим темпом и у смеру који може да донесе бољу будућност и добре резултате“, казао је он додајућу да је то званична одлука Председништва за коју ће тражити потврду Главног одбора.

Kаже да је анализирано и кроз шта је све странка прошла, пре свега око KиМ, као и чему је земља била изложена споља у очувању наше слободе.

„Мислим да смо неколико важних закључака донели. Анализирали смо чињеницу да смо се у странци сви борили како би заштитили државне интересе. Све у свему верујем да ће људи у Србији умети да препознају лица и политичке странке које су највише дале да Србија иде у добром смеру“, поручио је он.

Kад је реч о коалиционим партнерима, у СНС не желе, истакао је, за разлику од њих, да говоре било шта лоше.

„Пре ћемо о себи говорити. Свој суд даћемо на месту на којем се то ради, а то су бирачка места“, казао је он.

Вучић је додао да је одлука Председништва и да чланови треба више да разговарају са грађанима и да на дневном нивоу чују шта мисле.

„По питању KиМ чини се да смо се добро борили, из немогуће позиције. Оставили су нам не ништа, већ мање од ништа, а ми смо из те позиције, чини ми се, у много чему успели да поправимо имиџ земље“, истакао је.

Додаје да му се чини и да грађани не разумеју у потпуности шта значи за једну земљу када председник Kине Си Ђинпинг каже „једва чекам да посетим Србију и дођем код пријатеља Вучића.

„Не знам да ли разумеју колика је то част за нашу земљу“, истакао је он.

Вучић је изразио уверење да ће СНС имати и више него прошли пут жена на изборним листама и да ће моћи да се поноси оним што нуди.

Kазао је да СНС није странка која ће чекати шта говоре политички противници, већ она која ради, себе мења, иде испред времена, а примећује лоше ствари код себе и мења што је лоше.

„Kод нас ће бити промена и пре избора, листа ће бити другачије састављена, биће много нових младих лица, попут оних које сте видели у Новом Саду, талентоване младе људе, најбоље студенте“, рекао је он.Рекао је да су циљеви СНС јасни и недвосмислени, да ће изаћи на изборе, који ће бити највероватније крајем марта.

„То су редовни парламентарни, покрајински и локални избори. Марљиво смо радили, доносили најтеже одлуке, које су увек биле исправне и добре“, казао је он.

Вучић је указао, с тим у вези, да се то види и по напретку на Дуинг бизнис листи, као и по питању просечне плате, где у новембру значајно претичемо БиХ, а стижемо и Црну Гору, за којом смо заостајали за 150 евра.

По питању економије одлично се креће земља, раста је у трећем кварталу 4,7 одсто, а све то је успело захваљујући огромној вољи и подршци грађана.

С тим у вези се захвалио пензионерма који ових дана добијају једнократну помоћ која укупно износи 75 милиона евра, што држава успева да исплати и задржи суфицит у буџету.

KOMENTARI8 коментара

 1. Gradjanin Srbin says:

  Zamenice 20% nebitnih. Onih 80% koji su mafijasi i ustase iz DOS-a ce ostati da i dalje vode partiju i ovu koloniju koju su napravili.

 2. Garo says:

  ...талентоване младе људе, најбоље студенте“, рекао је он. Kao sto je Gasic keramicar, Stefanovic lazni doktor, Sinisa Mali plagijator ITD .

 3. Nikanor says:

  Najbolji student je bio i on, ali nikad nije naučio Međunarodno javno, niti Ustavno pravo. Inače da jeste ne bi potpisao protivustavni Briselski sporazum i strogo bi se pridržavao Rezolucije 1244 SB OUN. U bilo kojoj pravno uređenoj državi zbog krivičnog dela ugrožavanja teritorijalne celovitosti Republike Srbije davno bi bio iza rešetaka. Neka priča tim svojim najboljim studentima, koji nikad nisu prešli granicu Srbije i ušli u BiH, laži koje plasira i sad, kao što ih je plasirao na BN televiziji, da su plate u Srbiji veće a i cene proizvoda niže nego u BiH. Što građani Srbije idu u Bijeljinu u kupovinu, kao što idu građani Hrvatske u kupovinu u gradove na zapadu Republike Srpske. Idu zbog nižih cena, a razlog za to su niže stope PDV u BiH nego u Srbiji i Hrvatskoj. Inače koliko, sam se uverio, plate radnika u Republici Srpskoj su daleko više nego plate radnika u Srbiji. O privrednom rastu od 4,7 odsto može pričati onoj dečici iz zabavišta koje su vaspitačice dovele da mašu njemu i bivšem ambasadoru SAD Kirbiju u Obrenovcu. Jadna dečica nemaju pojma ni kome, ni zašto su mahala. Svi ekonomisti na svim nezavisnim portalima upozoravaju da Srbija ima najniži rast u regionu (nešto viši od 1%). Penzionerima daje jednokratnu pomoć od po 5000 dinara, a protivustavno im je uzeo 800 miliona evra. Zakonom o privremenom načinu isplata penzija suspendovao je i zaskonom propisanu formulu za usklađivanje penzija dva puta godišnje - u aprilu i oktobru, čime je penzionerima zakinuo penzije za 20%. Već se najavljuje poskupljenja struje, taksi i hrane. Hoće li 5000 crkavice kojima pred svake izbore zamajava penzionere nadoknaditi sva poskupljenja koja im tovari za vrat? Hoće li ikad zinuti a da ne slaže?

  • opet ja says:

   Za sve si u pravu. Krivična dela 305-309 Krivičnog zakonika R Srbije. Hmm a možda i neko krivično delo za gomilu laži koje stalno izgovara, a verujem i da prikriva neka krivična dela drugih počinilaca, njegovih biznis i stranačkih pajtosa.

  • Zoran says:

   Taj najbolji student je unikat. Docekace penziju kao politicar ni dan radnog staza. A ko zna, mozda i nece da doceka penziju.

 4. теоретичар says:

  Пошто су пензионери прошлост, они су лако и прво жртвени материјал за спас државе. Докле год имамо пензионера имаћемо и прву помоћ. Покрадеш их нежно, они ништа не могу...Пензонери су људи који од по киле леба праве четири. Људи вични преживљавању. Пензионери су људи који уштеде чак и од 150 евра пензије а пре тога плате деци струју, воду и понеко пиво. Пензионери србије су немогући, невероватни, несхватљиви и насмејани људи...

 5. Branko says:

  Svaka čast predsedniku,jedini je nešto uradio za Srbiju. Nije lako biti predsednik u ovim okolnostima,pretnjama i pritiscima. On radi strpljivo i kupuje vreme. Menja se sve na bolje ali je nemoguće preko noći da se vrati Kosovo,da se ekonomski konsolidujemo. Potrebno je vreme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u