ВУЧИЋ НАЈАВИО ПРЕДАЈУ: Компромис са Албанцима од животног интереса за Србију

VUČIĆ NAJAVIO PREDAJU: Kompromis sa Albancima od životnog interesa za Srbiju

18 februara 2018

(foto: Youtube printscreen)

Mi se ne borimo protiv Prištine i njihovih političkih predstavnika, ali se protiv nas bori Priština i zajedno sa Prištinom i Vašington i London, svuda u svetu, na svakom mestu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić izjavio je da je kompromis sa Albancima od životnog interesa za Srbiju i srpski narod. Kompromis, a ne prepuštanje, istakao je Vučić, posle razgovora sa studentima Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik Srbije je rekao da je pozicija Srbije veoma teška.

„Srbija u političkoj areni teško izdržava borbu sa velikim silama. Mi se ne borimo protiv Prištine i njihovih političkih predstavnika. Ali se protiv nas bori Priština i zajedno s Prištinom i Vašington i London, svuda u svetu, na svakom mestu“, rekao je srpski predsednik.

Objasnio je da oni vrše direktne pritiske na zemlje da ne povlače priznanje kosovske nezavisnosti, i na zemlje koje to još nisu učinile – da je priznaju.

Naše, dodao je Vučić, nije da se durimo, niti da pokušavamo da dobijemo bitke koje ne možemo da dobijemo, ali, kaže, borićemo se mi još, političkim sredstvima, naravno.

Ukazao je da niz slučajeva povlačenja priznanja govori o tome da taj proces svakako nije jednostran, kao što ga predstavljaju.

Primetio je da se u razgovoru sa studentima sa KiM uverio da oni razumeju da moramo da pokušamo da postignemo kompromis sa Albancima, a da oni koji se tome protive ne shvataju da time gubimo svi mi, i Srbija i Srbi, jer nas teško da će biti više na Kosovu i Metohiji.

„Ti što se busaju u grudi jednom u tri godine odu na Gazimestan, a naš narod mora da živi na Kosovu, da ide svakodnevno između Kline i Istoka…“, rekao je Vučić.

Istakao je da državni vrh i on trpe pritiske jer im je to i posao, da vode državu, uprkos svemu, ali da se mora razumeti da je kompromise u vitalnom interesu i Srbije i srpskog naroda.

Predsednik Vučić je podsetio i da je na primeru samoproglašenja nezavisnosti Kosova pogaženo međunarodno javno pravo i svi pravni principi kako bi Srbiji brutalnom silom bio oduzet deo teritorije.

Kako je rekao, velike sile koje su priznale tu nezavisnost i koje su u tom poslu učestvovale imaju problem, a to je da su Albanci imali svoju matičnu državu što je ogromna razlika, a time je utoliko veća greška Srbije zbog načina na koji je postavila svojevremeno pitanje kosovske nezavisnosti onako kako ga je podsetila pred Međunarodnim sudom pravde.

Vučić: Naš najveći problem – 99 stanovnika manje dnevno

Predsednik Aleksandar Vučić ukazao je da je najveći problem Srbije to što svakog dana ima 99 stanovnika manje.

„Nemamo problem sa finansijama, sa fiskalnom konsolidacijom, kao ni sa raznim glupostima koje slušamo svaki dan, već imamo 99 ljudi manje u našoj Srbiji“ rekao je Vučić novinarima.

Kao drugi ključni problem naveo je to što smo skloni da gledamo samo da preživimo do sutra, a ne da razmišljamo šta će bti za 10, 20, 30 godina…

KOMENTARI12 komentara

 1. Nebeska Srbija says:

  Mene interesuje koliko para dobijaju nasi politicari da bi izdali svoj narod i sopstvenu zemlju?znacila bi mi i neka priblizna cifra.

  • Mi says:

   Nebeska udice, covek na vaznom mestu tvrdi da su zaista pare u pitanju, te da je placeno sve, pa i ovo femkanje....

 2. test01 says:

  Anti-Srpska kolonijalna vlada sa velikim vodjom je i postavljena u Srbiji sa tim ciljem. Boli EU za Srbe, vladavinu prava i kako su dovedeni do prosjackog stapa. Pa to im i jeste cilj. Usput su okacili neku sugavu sargarepu na stapu zvanu EU pa se narod nada 'boljem zivotu' dok ga deru do gole koze... Strasno ali tako je to kada narod dozvoljava da mu sudbinu kroje kriminalci, lazovi i primitivci koji doktoriraju preko noci a jedva su zavrsili osnovnu skolu.

  • Šiškoevroslav says:

   Bato da li ti znaš da je vladavina prava gora stvar od predaje Kosova?

 3. Miraš says:

  Posle Vučićevog bajnog kompromisa tj. predaje nema nikakvih garancija da i dalje 99 ili 109 - 129 itd. Srba dnevno neće i dalje odlaziti iz Srbije. Problem boljeg zapošljavanja rešava se podizanjem zdrave ekonomije a ne bolesne neoliberalne. Zašto se model na[eg razvoja uvek vezuje samo za dolazak stranih investicija i to sa integralnog Zapada? - Da bi vlasti što lakše pravdale izdaju-predaju.

 4. sergej says:

  Lidak države ratuju za nekoliko metara zemlje a ovaj kreten pomiruje se sa Američkom agresijom možda će mo i njega slaviti kao mnoge izdajnike što slavimo napišite pravu istinu o Karađorđu,Vuku Karadžiću i ostalim protuvama ovog treba ubiti kao Đinđića što prije to bolje do sad smo pravili ustupke i šta smo dobili zahteve za još ustupaka.Ako ne poštuješ sebe ni drugi te neće poštovati.

 5. milan says:

  svi vi koji citate ovo otidjite dedi ,pradedi,cukundedi,pa zapalite svecu,zagledajte se u taj plamen i razmislite jeste li ih uopste dostojni. Ako uopste znate gde su vam grobovi vasih potomaka. Mozda ste ih i prodali sa svom zemljom u cilju odlaska u Beograd

  • zlatko says:

   Proklet bio on i svako njegov.

 6. pravda says:

  Ukinuti obe autonomije,Vojvodinu zvati SEVERNA Srbija,a KiM Juzna Srbija. STOP pregovorima sa SIPTARIMA Amerima,Briselom.Neka Siptarima daju svoju teritoriju,a nama nek ostave nase.Ukljuciti Rusiju,u svaki dalji govor.Nema pregovora o necemu sto nije SIPTARSKO.

 7. "Pametan" says:

  Albanci slave Klintona, podigli mu spomenik, a i on slavi i hvali se što je napravio Kosovo. Ovaj je donirao Klintonove, a Bil ga tapšao po ramenu. Čemu se onda nadamo drugom, nego da ugodi Klintonu, jer je opet "pametan", kao i kad im je davao pare? A i žuri mu se više nego samim Albancima. Da li možda misli da neće dočekati da vidi sunarodnike na Kosovu bez priznate države?

 8. goran says:

  Govori ko Vucic, a misli kao Ceda Jovanovic. Originalan tip, nema sta.

 9. zdragopem@yahoo.com says:

  opusti se covece. Evropu ces mozda dozivetiu svojim 60 im god, tada ce ti oduzeti penziju ili smanjiti i bices u situaciji kao mi sada.Za koga ces glasati?Kazi da nisi dorastao donosenju istorijskih odluka. Ma radi Narcisu sta hoces!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *