ВУЧИЋ НАЈАВЉУЈЕ: „Србија ће поставити питање легитимитета и легалитета одлука донетих на бази лажи Вилијема Вокера“

VUČIĆ NAJAVLJUJE: „Srbija će postaviti pitanje legitimiteta i legaliteta odluka donetih na bazi laži Vilijema Vokera“

12 maja 2017

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će obraćanje ministarke pravde Srbije Nele Kuburović pred Savetom bezbednosti UN u Njujorku naredne nedelje biti “tek početak” razmatranja uloge Vilijema Vokera i posledica njegovog izveštaja pred međunarodnim forumima.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije rekao da će Srbija u narednom periodu razmotriti sve pravne mogućnosti kako bi postavila pitanje legitimiteta i legaliteta odluka koje su donošene na osnovu izveštaja Vilijema Vokera.

On je ocenio da su odluke o agresiji NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine i o priznanju nezavisnosti Kosova 2008. godine “dve strašne posledice” rada bivšeg šefa Verifikacione misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijema Vokera.

„Videćemo i kolika je šteta Srbiji naneta na takav način, kako materijalna, tako i u životima ljudi. Neko za to mora da bude kriv, neko mora da odgovara, a da li ćemo na to da čekamo godinu ili deset, potpuno je svejedno. Uveren sam da će u budućnosti biti prilika da nešto dobijemo zauzvrat što će moći koliko toliko da zaceli naše veoma teške rane koje su nastale na osnovu stravičnih laži”, rekao je premijer.

Kako je ocenio, Voker je poslednjom izjavom u kojoj je podržao ujedinjenje svih Albanaca na Balkanu, “razjasnio” svoju ulogu “nekadašnjeg šefa CIA koji je doveden za šefa Verifikacione misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji”.

„OEBS je doveo čoveka koji je imao jasne planove stvaranja velikoalbanske države i koji se služio neistinama, lažima i falsifikatima da bi se taj politički cilj ostvario. Danas je to posle ove njegove izjave potpuno jasno. I nije pitanje da li je on danas penzioner ili nije, on je ovim pokazao šta je bio pre 20 godina”, kazao je Vučić.

Vučić je dodao da je na osnovu Vokerove odluke doneta “direktna odluka o agresiji i napadu na SRJ, pre svega na Srbiju, manjim delom na Crnu Goru, i istovremeno kao posledica rezultata agresije, u 2008. godini odluka o priznanju takozvane nezavisnosti Kosova od velikog broja zemalja u svetu”.

KOMENTARI2 komentara

  1. Trifun says:

    Bravo za to! Bez pravde Srbi ne mogu opstati!

  2. Ilija says:

    Zapamti šta si rekao, jer mislim da ćeš to zaboraviti za petnaestak dana, kao i sva svoja obečanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *