ВУЧИЋ НАКОН СЕДНИЦЕ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Очекује се да признамо Косово

VUČIĆ NAKON SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Očekuje se da priznamo Kosovo

7 marta 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da se Srbija nalazi u teškoj poziciji kada je u pitanju KiM i onoga što se očekuje od nas.

Rekao je da se Srbija nalazi u veoma teškoj poziciji, kada se radi o Kosovu i Metohiji i da se od Srbije očekuje da bude ta koja će da prihvati nezavisnost Kosova.

– Sve što žele od nas staje u tu jednu rečenicu, od nas će tražiti da priznamo nezavisnost Kosova. Ali, mi ćemo se boriti – dodao je.

(Večernje novosti)

KOMENTARI24 komentara

 1. Kosovac says:

  Ne treba uopšte da se boriš i trošiš snagu. Jednostavno nemoj ništa potpisati. I kloni se tog neprijateljskog društva Evroatlantske Unije.

  • Archelay says:

   Mali je tovar koji Vucic nosi od tih mesetara i probisveta pa mu jos ti falis.

   • Kosovac says:

    @ Archelay, …..Ala si lupio glupost. Ja ga rasterećujem od tovara, a ti me optužuješ da ga tovarim. Lepo sam mu rekao da nema potrebe da se bori sa tom gamadi iz Evroatlantske Unije. Neka trpi smrad Lajčaka – za to je plaćen, ali neka ništa ne potpisuje, ni Tajno ni Javno.

    • Archelay says:

     Kosovac,nemoj se ljutiti jer smo na istoj liniji.Ti si za to da Vucic ne potpise i da se skloni od tih baraba a ja-da se i dalje bori protiv tog Lajceka(jer on nije Vucicu ni do kolena)i protiv ostalog smrada poput njega.Ali eto,ipak,izvini ako sam te pogresno shvatio.

    • šiško says:

     Tako je. Upravo sam i ha hteo to da napišem. Nema tu nikakve borbe. Samo ne potpiše. Ni ne pregovara. To je lako, najlakše na svetu. Njemu i inače treba zabraniti da se bori za naše interese, jer kad god se on za njih borio, mi smo izgubili sve što smo mogli, ali sad ga treba naročito sprečiti zaključavši ga iza sedam brava... za svaki slučaj...

  • jovan says:

   Tacno tako! Nema potpisivanje otcepljenja Kosova, jer kako je Patrijarh rekao "referendum o Kosovu je odrzan 6897.,godine,kada je car Lazar zauvek stavio srpski pecat na Kosovo, a znamo da su Turci tek posle 60-ak godina okupirali Kosovo i u popisu stanovnistva nije bilo Arnauta, osim u par mesta nekoliko desetina- vise od pola veka tzv. "poraza"! Drugo, zadto se Vucic cudi da je bio prisluskivan nekoliko hiljade puta!? Pa svi znamo da posle 5.x 2000. okupacije kvislinga DOSmanlija u Palati pravde, Generalstabu vojske, ministarstvo policije sede sluzbenici i generali sila nato okupatora! Svaki podatak do koji dodju nase sluzbe MORAJU da PRVO da daju englezu, amerikancu ili shvabi! Pa zar ne zna da nikom ne moze da bude sudjeno ako ne odobre strani kontrolori u sudstvu i tuzilastvu! Mi smo, upamtimo to, od 2000. KOLONIJA! I dok se ne isciste sluzbe od mije, cije, bnd i njihove izvodjace radova u vidu "dilera droge", i dilera fudbalera, nema SLOBODNE SRBIJE.

   • šiško says:

    MI smo kolonija najmanje od 1938.

    • jovan says:

     Ako cemo precizno, formalno od 1918. kada kralj ukida Kraljevinu Srbiju, i srpstvo, a proglasava nas za jugoslovene! Tada vlast preuzima Vatikan i "ustase", prave drzavu u drzavi Hrvatsku 1938. Oni vladaju do dana danasnjeg, mada su najaci bili tokom raspada sfrj, kada tzv. "BG elita", u stvari ustase stali na stranu Tudjmana i Alije, kasije i Shiptara, i "montenegrina-crvenih ustasa"! Mada neki "potajni" izvori govore da smo to poceli ustupcima Shvabama (zapadu) jos od Berliskog 1878, kada se odricemo delova nase istorije i naseg svetosavskog kalendara, cini mi se 1881. po tom novom zapadnom racunanju! Ali NESKRIVENO I TRANSPARENTNO, imenom i prezimenom upravljanje Srbijom preuzimaju Zapadni PROKURATORI, uz pomoc domacih kvislinga 5.x 2000. Bez njihovog odobrenja nema sudjenja krivim, a ima hapsenje, ubijanje i robijanje hiljade godina nevinim Srbima!

     • Ivana says:

      Pravo u srž istine, Vučić kaže oni traže a ja MORAM a narod ništa ni ne pita čista IZDAJA.

   • Gagi says:

    Jovane.... Skoro smo polemisali u nekom prethodnom tekstu o slicnoj temi. Ovo sto tvrdis o okupaciji, takodje sam ti tada napisao i tvrdio da je ona prisutna i stvarna. Drago mi je sto imas isto misljenje. Opet isto pitanje: Da li je logicno da u okupiranoj drzavi postoje junaci pobednici ako su rat izgubili. Ili je mozda samo u nasoj drzavi napravljen takav system vrednosti, da svi oni koji su upropastili ekonomiju, policiju, sudstvo, vojsku, banke, budu drustveno unapredjeni i nagradjeni. Ovde logicki nesto nije ispravno ili postoji neka smisljena zavera protiv ovog naroda. Odavno se nesposobni i kilavi kadrovi unapredjuju na vazne drzavne pozicije, ko god je napravio stetu ovom narodu, taj je unapredjen po sistemu, sto veca steta to veca pozicija. Eto, ovi sto su nas raskucili i rasprodali narodni znoj, sada opet brinu o nama i nasoj buducnosti.

    • jovan says:

     Pa da, mada ja mislim da i bilo kojoj okupiranoj zemlji uvek postoje junaci, kao sto i u izgubljenoj fudbalskoj utakmici ima pojedinaca koji su igrali odlicno, ALI JE UTAKMICA IZGUBLJENA JER BILO VISE IGRACA KOJI SU ZA PARE PRODALI I UTAKMICU I CEO TIM! Drugo, ja tvrdim da nas narod nije 90-ih vodio ratove protiv Slovenaca, Hrvata, Shiptara, muslimana, vec smo ratovali protiv Nemacke, Vatikana, Amerike, Engleske! Plan cepanja srpskog naroda u 8 delova, pokoravanje i koloniziranje. A taj plan je odgovarao ljudozderima iz ex yu da izvrse genocid nad Srbe, i proteraju iz Hrvatske, BiH, KiM, TACNIJE NATO JE TO URADIO ZA NJIH! Mi jesmo u problemu, "spasa nam nema, ali propasti necemo", sto rekao Baja.

 2. Marko st says:

  Pritisli ga poslodavci.

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  E moj Vuči, sadio si tikve sa đavolom a sad kao nisi njihov, tapšao te Klinton po ramenu a ti se njemu izvinjavao što je on morao da bombarduje srbiju, naravno da oni očekuju upravo da Vuči prizna Kosovo, jer mu garantuju imovinu i zaštitu u sred srbije, niko neće moći da ga likvidira a imaće bogatstvo radi prodaje srbije. Tako su i Gorbačova naveli da proda sovjete. Najpre dovedu zemlju na ivicu ekonomske katastrofe i monetarne zavisnosti tako što u toj zemlji nađu čoveka koji je tu glavni a treba mu njihova lova. Sve je to jako prljavo ali prilikom ove eutanazije dali su nam i anesteziju da ne osetimo koliko boli. I Love persida

 4. kojic jovan says:

  Kako te poznajem samo ponavljas iste izjave.

 5. Lazar says:

  Iskreno, u vezi Kosova, ja se najviše bojim od tebe i tvojih arhiizdajnika. Ne pravi se ni lud ni dobar. Svi vidimo da si ti glavni promoter tzv. Kosova*...

 6. Velika Metla says:

  Sve šta treba ovaj nesrećnik da uradi, potpiše, dopiše, zapiše, je da obznani JAVO DA JE SRBSKA JUŽNA POKRAJINA OKUPIRANA, I DA ĆE SE OKUPATOROM BORITI ONAKO KAKO OKUPATOR I ZASLUŽUJE. Naravno da do ovoga neće doći jer je on i postavljen od okupatorske ambasade na čelo Srbije. Znači od američke ambasade. To i ovca ležeći vidi.

 7. Velika Metla says:

  Sve šta treba ovaj nesrećnik da uradi, potpiše, dopiše, zapiše, je da obznani JAVNO DA JE SRBSKA JUŽNA POKRAJINA OKUPIRANA, I DA ĆE SE OKUPATOROM BORITI ONAKO KAKO OKUPATOR I ZASLUŽUJE. Naravno da do ovoga neće doći jer je on i postavljen od okupatorske ambasade na čelo Srbije. Znači od američke ambasade. To i ovca ležeći vidi.

 8. Gagi says:

  Sta to AV ima da izda i proda sto vec nije ucinjeno.Svi su zaboravili da su nekrsteni Srbi koji su bili u sluzbi komunistickog okupatorskog sistema, aminovali Avnoj granice i prihvatili kasapljenje Srbije, tada je jos KiM oteto. Kasnije su isti ti "srbi" uz zivotne pogodnosti okupatora i partijska unapredjenja, nemo posmatrali sakacenje i proterivanje Srba a ilegalno useljavanje alljbanerosa nisu ni primetili. Blazenopocivsi Patrijarh Pavle je par puta tesko prebijen od tih skotovo i, naravno, nikom nista. Nemo se posmatralo otimanje Srpske imovine jer za Srbe zastita u toj njihovoj drzavi nije postojala, na taj nacin su stimulisali Srbe da prodaju svoja imanja i nekretnine. Ovde u uzoj Srbiji ih je docekivala ista politika i um da im sada te parice malo otmu kroz razne dozvole za gradnju i zaposljavanja. Danas su te nacionalne stetocine najglasnije patriote, oko nije moguce otvoriti od njih i njihove lazne nacionalisticke demagogije. Na kraju mi uopste nije jasno, ko tu vise ima sta da izda i proda kada je to uradjeno odavno, da to nije mozda po onoj staroj: "Povika na vuka a lisica meso jede". Osvrnite se narode iza sebe, pogledajte istini u oci, mnogi su napravili lepe karijere i obezbedili svoje zivote na pitanju KiM. Dan danas im je to nepresusna tema za njihovu "strucnu pricu" i "analitiku" jer su odlicni poznavaoci nase propasti, naravno oni u tome nisu ucestvovali jer su "samo" sprovodili svoj partijski zadatak, valjda je to bilo normalno. Mnogi koji su poreklom i rodjenjem sa KiM su bili u prethodnom periodu politicka vlast, danas su takodje, sta konkretno ucinise za KiM i svoj povratak na rodnu grudu. Mozda su svoju nostalgiju ublazili i izlecili luksuznim stanovima po ekskluzivnim naseljima. Ti i takvi, siti i napiti "mudraci", udobno ususkani u svom hedonizmu, javno kukaju i jadikuju da im sada neko drugi resi pitanje njihove rodne grude, oni ce i dalje da se prave nevesti i da se zaklinju svom vodji u mauzoleju uvelog cveca.

  • Leda says:

   Treba se vratiti u prošlost i prisetiti se činjenica. Albanci su za vreme Drugog svetskog rata proterali veliki broj Srba, a osvedočeni neprijatelj Srbije, Josip Broz Tito donosi zakon 6. marta 1945. godine, kojim se "privremeno" zabranjuje povratak proteranim Srbima na Kosovo i Metohiju. Čuvena Odluka br.153, sramna odluka komunističkih vlasti uperena protiv prognanih Srba kojima je oduzeto pravo na njihovu zemlju, njihove posede i ognjišta. A ono "privremeno" je teško licemerstvo , naprotiv, ta odluka je imala dugoročni karakter, jer se sve vreme radilo na prilivu i porastu procenta albanskog stanovništva i opadanju srpskog stanovništva. Danas smo svi svedoci kako moćnici zapadnih sila dovršavaju ono što su davno započeli komunisti. Upravo su komunisti 1938. godine, dali naziv Kosmet za područje Kosovo i Metohija. U julu 1945. godine, proglašena je Autonomna Kosovsko-Metohijska Oblast. 1963. godine, uzdignuta je na nivo pokrajine. 1968. godine promenjeno je ime u Socijalistička Autonomna Pokrajina Kosovo i uklanja se Metohija, nema više zemlje pod upravom manastira. Ustavom iz 1974. Kosovo dobija element državnosti. Srbiji je nametnuta obaveza da novčano pomaže Kosovo. Šiptari su imali sva prava (politička, verska, obrazovna, kulturna....). Ali, njihove vodje su redovno zloupotrebljavali status autonomije. Palili su srpske crkve, pljačkali manastire, rušili istorijske i kulturne spomenike, skrnavili srpska groblja.... I isto su to ponovili po ko zna koji put i 17. marta 2004. godine (uvek nesrećni mart).... I na kraju su 2008. godine jednostrano proglasili nezavisnost uz pomoć zapadnih sila. Nikada nisu krili svoj cilj, uporno i istrajno su išli ka njemu, a u tome su im debelo dali podršku i sveobuhvatnu pomoć Josip Broz Tito, komunistički režim, članice EZ, NATO pakt i SAD.

   • Gagi says:

    Leda... Apsolutno si u pravu za sve sto si navela. Sve je to dobro izreziran dugorocni plan koji se polako realizuje. Rimska imperija polako i sigurno osvaja ovaj prostor, dusa me boli sto u nasem narodu ima tolikih Judinih srebroljubaca i izdajnika koji im u tome pomazu. Kada se samo setim one Srpske golgote i umiranja u I ratu, onoliko postradalog naroda i boraca koji su skoncali u najvecim ljudskim mukama. Za koga su izginuli da stvore drzavu,za ovaj olos i fukaru koji su sve te muke rasprodali da bi se najeli i nauzivali. Jos to sve nije zavrseno, na redu je Vojvodina. Doduse, tu rade nesto drugacije. Prave i otvaraju fabrike samo na tom prostoru i tako okupiraju taj deo Srbije jer znaju da ce to biti njihova zemlja pa su im investicije sigurne. Fukare ce i to raskrcmiti u dogledno vreme, sigurno ce za neku godinu primorati te "njihove" radnike da komuniciraju na njihovom - svapskom jeziku.

    • Leda says:

     @Gagi, mene duša boli zbog svih tih srpskih stradanja koja su zastrašujuće velika i ogromna. Mi ni danas nismo svesni kolike su dimenzije njihovog stradanja i mučeništva. Što je najgore, potomci srpskih dželata etiketiraju Srbe "genocidnim". To rade nacisti koji su se konsolidovali nakon Drugog svetskog rata. Svako može zapaziti da su Hitlerovi saveznici na Balkanu nagrađeni, a oni koji su se borili protiv njegovih snaga su kažnjeni. A, što se tiče izdajnika, mnogi od njih su deca iz mešovitih brakova i nisu imuni na novac koji im nude neprijatelji Srbije. Srbi bi napokon trebalo da nauče glavnu lekciju, jer od toga zavisi opstanak naše države, a to je srpska sloga i zajedništvo. Ako smo razjedinjeni, neprijatelji će nas brzo satrti.

  • Gardista says:

   Vucko pa ti nisi moj predsednik, ne mozes da das nesto za sta su junaci ginuli...budi i ti jedan od predsednika koji je glavu dao za Srpsku KiM. Bidi opevan u guslama i Srpskoj pesmi, kao neko koga ce pamtiti vekovi koji dolaze.

 9. Peđa says:

  Taman pomislim da je Kosovo i Metohija malo zaboravljena, kad ono Vučić, ko o čemu on o Kosovu i Metohiji,i tako iz dana u dan već godinama unazad.Više prosto me strah njegovih izjava.Činimi se kao da ide na to da se narodu smuči Kosovo i Metohija i da će im na kraju biti svejedno šta se dešava sa našom vijekovnom teritorijom.

 10. persida says:

  Sad je jasno zasto mu je Tramp poklonio penkalu, da ne bude da nema cime da potpise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *