ВУЧИЋ НАПОКОН ПРОГОВОРИО О ТОНИЈУ БЛЕРУ: О Косову преговара…

VUČIĆ NAPOKON PROGOVORIO O TONIJU BLERU: O Kosovu pregovara…

2 oktobra 2018

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić demantovao je večeras navode da pregovore o Kosovu vodi bivši britanski premijer Toni Bler.

Vučić je naveo da nikakv novac nije dat da bilo ko umesto njega vodi razgovore o kosovskom problemu.

„On (Bler) ne pregovara ni o čemu, ja pregovoram, i to je odluka oba dela izvršne vlasti i Vlade (Srbije) i moja, da to prihvatim kao teret i obavezu. Moje ime nije ni Toni, niti bilo kako, već Aleksandar“, rekao je Vučić u Moskvi za Televiziju Pink.Dodao je se tokom razgovora sa Prištinom, isključivo „drži do ponosa i naroda“, a da bi pojedinci „dali i više nego što se od njih traži“ kada je u pitanju Kosovo.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nedavno je izjavio da su u toku najintenzivniji zakulisni pregovori o razgraničenju na Kosovu, i da u ime predsednika Srbije sa najvišim međunarodnim zvaničnicima razgovara bivši britanski premijer Toni Bler.

Bez Rusije ne postoji nikakvo rešenje za bilo koji problem

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moskvi da će od ruskog predsednika Vladimira Putina zatražiti konkretnu političku podršku za Srbiju jer kako je ocenio, „bez Rusije ne postoji nikakvo rešenje za bilo koji problem koji tišti Srbe“.

Vučić je novinarima uoči sutrašnjeg sastanka sa Putinom rekao da je trenutak u kojem se održava taj susret „jedan od najznačajnijih za Srbiju u poslednjih nekoliko godina“.

„Situacija u našem regionu je vrlo složena i potrebno je meriti svaku reč i politički potez. U trenucima kada ekonomski napredujemo, imamo značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što nije sasvim sigurno kakav ishod može da bude ukoliko bi došlo do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira. Upravo zato je sastanak sa Putinom od posebnog značaja“, ocenio je predsednik Srbije.

On je kazao da od razgovora sa Putinom ne očekuje „spektakularne stvari“, već potvrdu podrške Srbiji i unapređenje prijateljstva dve države i naroda.

„Verujem da ćemo podršku dobiti od Putina, kao što smo je od Rusije imali u prethodnom periodu, ali danas su drugačije prilike, više je tenzija i važno je da razgovaramo o svim pojedinačnim događajima koji su prethodili našem susretu ali i o svemu što bi moglo da se dogodi u budućnosti“, rekao je Vučić.

Po njegovim rečima, politički i ekonomski odnosi dve zemlje su dobri, ali je ocenio da „moraju biti mnogo bolji“.

„Naša trgovinska razmena nije direktno proporcionalna snazi naših političkih odnosa i na tome moramo najkonkretnije da radimo. Rusija nam je potrebna u svemu, i u politici i u ekonomiji. Zato moramo imati najbliže odnose sa Rusijom“, kazao je Vučić.

Upitan da li će sa Putinom razgovarati o ekonomskim projektima, Vučić je kazao da će biti „interesantnih stvari od ‘Rosatoma’ nadalje“.

„Treba da vidimo sa Ruskom državnom železnicom šta ćemo oko dispečerskog centra i održavanja naših pruga. Pripremamo veliki poslovni forum u Beogradu, verujem da ćemo imati podršku Putina za to, na kome možemo da imamo 4-5.000 učesnika iz Srbije i Rusije“, kazao je Vučić.

KOMENTARI9 komentara

 1. Milan says:

  Ovde je grska nije bler vec njegova zena na nju se vodi agencija.

  • Nebeska Srbija says:

   Kako god,samo ne ne znam sta ce bler u beogradu pre neki mesec?!

   • Velika Metla says:

    NS,pa on je redovan i zaslužan gost jer je pobio onoliko Srba u svim ratovima na Balkanu u poslednjih 30 godina,a inače VEEELIKI prijatelj ovoga dramosera lažljivog! Naravno da njemu kao polušipcu Bler odgovara,jer su saborci u borbi protiv Srbije i Srba!

 2. danka says:

  VUK JEREMIĆ, NA TV N1, jasno i glasno, nedvosmisleno, i ubedljivo tvrdi da je najveći srbomrzac Toni Bler, sa kojim se inače vlada konsultuje, kako je izjavila Tonijeva prijateljica Zorana Mihajlović, da se sastaju uz ,,kaficu, da ćaskaju,,mesečna nadoknada - PLATA BLERU, ѕa angažovanje je 150.000 dolara - STOPEDESET HILJADA DOLARA MESEČNO !!!??? plus nagrada, IZ DŽEPOVA GRAĐANA, POSEBNO PENZIONERA I PORODILJA KOJE DOBIJAJU PO HILJADU DINARA POMOĆI!! MISLIM DA VUK JEREMIĆ NIJE NEOZBILJAN, DA IZNOSI OVAKVE FRAPANTNE TVRDNJE!!! zar nije čudno, da odmah na tu TVRDNJU Vučić reaguje iz Moskve????? SVE ĆE SE TO OBELODANITI!

  • doktrina soka says:

   AKO JE ISTINA,NEKA DOKAZU,ALI NEKA NE CILJA NA VLAST,NEKA BUDE OPOZICIJA I IZNOSI ISTINU PRED NAROD SA DOKAZIMA.Od trkeljanja po TV nema nista.

  • Deda Micko says:

   Istina je uvek suprotna od onoga sto tvrdi Vucic, dakle Toni odlucuje. Vucko samo paradirao kao klovn.

  • Velika Metla says:

   Danka,koliko mi se čini tebi je merodavno šta jedan "dosovac"provereni neprijatelj Srbije kaže na (N)acističkom kanalu 1 ? Ili se varam? Meni ne treba polubalijaner Jeremić da kaže ono šta moje oči vide!

   • Đorđe Petra Adama Prvog says:

    Samo za dobrim konjem,tj."polubalijanerom Jeremićem" se prašina diže.Jermić to iznosi ovde u svojoj zemlji Srbiji,a ne posle 10-dana iz Moskve,i ne samo na "(N)acističkom kanalu 1" već po na JAVNIM TRIBINAMA,u odnosu na AV-ove monologe naPinku,Studio B,Hepy.RTS-u... A sam tvoj posprdni izraz BALIJA može samo da mu služi na čast,a ne na pogrdu i izrugivanje,jer potiče iz mitoliogije,porod Zefira i Podarge koje su bogovi pretvorili u konje.Balija je šarac(ne Kraljeviča Marka) sa zvezdom na čelu, koji je posedovao sposobnost govora.To su bili titani koji su prešli na stranu bogova, pa je tako "Balije" stao na Zevsovu stranu, a protiv svojih DOS-titana i njegovih potonjih AV-e i ostalih SNS surogata.

 3. opet ja says:

  Velika Metla šta li ti pričaš, a još gore i pišeš??!! Vučić i ekipa konstantno uništavaju Srbiju, a ovi pregovori o podeli Kosova su protivustavni i Vučić i svi koji je i pominju treba da budu uhapšeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *