ВУЧИЋ: „Не идем на Косово“

VUČIĆ: „Ne idem na Kosovo“

28 marta 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće otići na Kosovo u okviru predizborne kampanje, jer ne želi da pristane na ucene Prištine.

– Ne idem na Kosovo, ne dolazi u obzir takva vrsta pritiska niti cirkus koji pravi Priština, rekao je Vučić gostujući u emisiji Oko RTS-a.

On je rekao da su Tači, Mustafa i Hodžaj u dopisu pisali jedno, kako bi međunarodnoj zajednici pokazali da su fini, a preko medija puštali nekakve uslove, a sve to, kaže, ne dolazi u obzir.

Izrazio je nadu da će Srbi na KiM razumeti njegovu odluku i motive.

Predsednički kandidat i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sutra neće ići na miting u Leposavić na Kosovu.

– Da li ću da dolazim sa (Aleksandrom) Vulinom, (Nebojšom) Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naredjivati. Taj film nećete da gledate, rekao je Vučić i dodao da odustao od posete Leposaviću jer ne želi da izlaže neprijatnosti Srbe sa Kosova.
On je rekao da ne želi da ga neko ucenjuje i vrši pritisak na njega i da Albanci sa Kosova „jedno plasiraju u svojim medijima“ u Prištini, a drugo govore pred Evropskom unijom „kako bi rekli da su fini“.Vučić je rekao da veruje da će Srbi sa Kosova „listom glasati za mir i stabilnost“.

On je dodao da će sutra u Leposaviću biti održan predizborni skup i da će na njemu govoriti, kako je rekao „drugi ljudi za koje ne traže Bog zna kakvo odobrenje“.

Ranije danas tzv. ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je premijeru i kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću dozvoljena poseta Kosovu u sredu 29. marta i da će ona trajati tri sata.

Na konferenciji za medije sa ministrom inostranih poslova Luksemburga, Hodžaj je rekao da je „posle mnogo uslovljavanja“, odlučeno da se Vučiću dozvoli poseta Kosovu.
On je rekao da je to bila teška odluka za Vladu Kosova, zbog, kako se izrazio, poslednjih provokacija Srbije, ali da je ona ipak doneta u duhu dobre volje prema međunarodnim prijateljima Kosova – Nemačkoj i Evropskoj uniji.

Prištinski mediji su juče javili da je Vlada Kosova odlučila da „uslovi“ Vučićevu posetu time da u delegaciji ne budu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i odbrane Zoran Đorđević, kojima je Vlada Kosova prethodno zabranila ulazak na Kosovo.

Hodžaj nije rekao da li je taj uslov postavljen Vučiću prilikom davanja dozvole da poseti Kosovo.

KOMENTARI3 komentara

  1. Bagro crvena says:

    Jes ope nes usmeno dogovarao!? Baron Minhauzen!

  2. Ivan Grozni says:

    Zasto bre Vucko neces da nazoves slucaj pravim imenom Treba da stoji NE DAJU MI NA KiM. Nemoj negirati ocigledno. Priznaj bar ono sto je svakom Srbinu jasno. Otvori srce i reci STA SI DOGOVORIO SA PARTNERIMA SA KiM.? Na Kosovo neces nikad.

  3. Beli Orao says:

    Tačno Ivane Grozni ! Ova kajsina kaže narod Neda mu brat Hašim na Kosovo a on priča budalaštinu kao i uvijek!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *