ВУЧИЋ: „Не нудим решење за Космет, него дијалог“

VUČIĆ: „Ne nudim rešenje za Kosmet, nego dijalog“

28 jula 2017

(foto: Youtube printscreen)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u Nišu da je njegova inicijativa za unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji nešto što bi svako ozbiljan i odgovoran morao da pokrene.

Aleksandar Vučić je, tokom posete Nišavskom okrugu, rekao da mnogi samo razmišljaju šta je to što se narodu sviđa, a ne i šta nam je potrebno.

Ističe da on ni do sada nije tako razmišljao i radio, jer da je radio samo ono što se narodu sviđa „mi danas ne bismo imali stabilne finansije, Zakon o radu, uređenu ekonomiju“, a zemljom bi, dodao je, upravljali oni koji uzmu milion, dva, 10 ili 100, a ne vrate ništa, jer su se tako dogovorili sa političarima.

„To više nije moguće u Srbiji“, istakao je predsednik.

Istakao je da je Srbija normalna, pristojna i sve uspešnija zemlja, a da je to moguće samo kada narodu ne podilazite, već rešavate probleme.

„I to je neka vrsta dijaloga“, rekao je Vučić neposredno pre polaganja kamena-temljca za austrijsku fabriku „Cumtobel“.

„Ako neko misli da je najlakše da prosipaju kletve, a neko da zabije glavu u pesak kao noj i kaže ‘mene to ne interesuje, neka Vučić rešava te probleme’, onda je i to neka vrsta dijaloga“, dodao je predsednik.

Istakao je da je i zbog toga zadovoljan, jer će neki pokazati da nemaju rešenje, a neki da nemaju odgovornosti.

„Zahvalan sam ljudima i intelektualcima, kao što je Duško Kovačević, ljudima iz civilnog sektora, nevladinog, i političarima koji su na ozbiljan način razumeli potrebu da sve što uradiš danas jeste 10 puta bolje nego sutra“, naglasio je predsednik Srbije.

Dodao je da nije ponudio rešenje, već samo razgovore, te da smatra da je razgovor uvek lekovit.

KOMENTARI2 komentara

  1. deda mraz says:

    Ma to si trebao pre Briselskog sporazuma da pitas a ovo je samo dalje nastavljanje izdaje Srba a ti imas dobro iskustvo jer si ucestvovao u prodaji Srba iz Hrvatske i Sarajeva i znas dobro kako to treba da se radi.

  2. Ivan Grozni says:

    Nismo ni ocekivali da ponudis resenje. Kad bi se resilo kosovsko pitanje, mafija nebi mogla iz budzeta Srbije nekaznjeno da uzima milione na racun KiM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *