ВУЧИЋ: „Не пада ми на памет да шетам на Прајду“

VUČIĆ: „Ne pada mi na pamet da šetam na Prajdu“

14 jula 2017

(foto: Youtube printscreen)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da se neće odazvati organizatorima Parade ponosa da 17. septembra stane na čelo njihove kolone jer, kako je objasnio, ne pada mu na pamet da u tome učestvuje, pošto ima pravo da odbije i da „šeta gde hoće i kad hoće“.

Hvala na pozivu – neću, rekao je Vučić novinarima u Solunu i poručio da ne želi da traži izgovore za odbijanje, a da će tog dana svakako da radi nešto za šta misli da je korisno za Srbiju.

Naše ja kao države da obezbedimo da se svi prošetaju gde hoće i kako hoće, svima sve slobode i prava da garantujemo. Ko hoće od predstavnika vlasti, iz Vlade, slobodan je da ide gde hoće, ja neću, istakao je Vučić.

On je objasnio da nije neko ko je oduševljen takvom manifestacijom, ali mu je bila obaveza, koju je uspeo da ostvari, da pripadnicima te populacije „garantuje pravo da čine ono što je deo njihove slobode i prava“.

Zbog toga sam zadovoljan, a sam u tome da učestvujem, ne pada mi na pamet. I to je moje pravo – da odbijem, i da šetam gde hoću i kad hoću, zaključio je Vučić.

Ovogodišnji Prajd održaće se 17. septembra u Beogradu, potvrdili su danas na konferenciji za medije članovi Organizacionog odbora Parade Ponosa Beograd, i pozvali javno predsednika Srbije da im se priključi u šetnji.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    U, al si frajer, odvratniji si mi od ucesnika prajda koji si ti omogucio, a sad se puvas kao poslednji puvander.

  2. Nije sve(t) novac says:

    Licemerje i njega i premijerke.... sada poturate nekog drugog, kao da se stidite svojih postignuća!? Ruku na srce, drugih rezultata i nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *