ВУЧИЋ: „Не пада ми на памет да шетам на Прајду“

ВУЧИЋ: „Не пада ми на памет да шетам на Прајду“

14 јула 2017

(foto: Youtube printscreen)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да се неће одазвати организаторима Параде поноса да 17. септембра стане на чело њихове колоне јер, како је објаснио, не пада му на памет да у томе учествује, пошто има право да одбије и да „шета где хоће и кад хоће“.

Хвала на позиву – нећу, рекао је Вучић новинарима у Солуну и поручио да не жели да тражи изговоре за одбијање, а да ће тог дана свакако да ради нешто за шта мисли да је корисно за Србију.

Наше ја као државе да обезбедимо да се сви прошетају где хоће и како хоће, свима све слободе и права да гарантујемо. Ко хоће од представника власти, из Владе, слободан је да иде где хоће, ја нећу, истакао је Вучић.

Он је објаснио да није неко ко је одушевљен таквом манифестацијом, али му је била обавеза, коју је успео да оствари, да припадницима те популације „гарантује право да чине оно што је део њихове слободе и права“.

Због тога сам задовољан, а сам у томе да учествујем, не пада ми на памет. И то је моје право – да одбијем, и да шетам где хоћу и кад хоћу, закључио је Вучић.

Овогодишњи Прајд одржаће се 17. септембра у Београду, потврдили су данас на конференцији за медије чланови Организационог одбора Параде Поноса Београд, и позвали јавно председника Србије да им се прикључи у шетњи.

KOMENTARI2 коментара

  1. goran says:

    U, al si frajer, odvratniji si mi od ucesnika prajda koji si ti omogucio, a sad se puvas kao poslednji puvander.

  2. Nije sve(t) novac says:

    Licemerje i njega i premijerke.... sada poturate nekog drugog, kao da se stidite svojih postignuća!? Ruku na srce, drugih rezultata i nema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u