VUČIĆ: Ne stidim se da priznam svoje greške za razliku od mnogih

VUČIĆ: Ne stidim se da priznam svoje greške za razliku od mnogih

21 januara 2014

A.-VucicNa našem putu u EU nisu problem navodno zle komšijske zemlje ili Nemačka nego mi sami, očekivanje da drugi moraju da reše naše probleme i da će nam rešenja pasti sa neba, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu Franfuter Algemajne Cajtungu.

Upitan kako je nacionalista sa idejom o Velikoj Srbiji postao evrofanatik, Vučić je odgovorio:

– To je bio proces. Nije da se jednog jutra probudiš i jednostavno kažeš – ja sam drugačiji – prenosi Dojče Vele.

– Za razliku od mnogih političara u Srbiji koji se ponašaju kao da su uvek u pravu, ja se ne stidim da kažem da sam se varao. Grešio sam. Nisam bio u pravu. Iako nije lako, ja priznajem svoje zablude – rekao je Vučić.

Komentarišući da su mnogi u Zapadnoj Evropi protiv daljeg širenja EU, Vučić je istakao da ni u Nemačkoj, gde se sa posebnom skepsom gleda na Srbiju, niko ne može da kaže da ga je beogradska vlast u proteklih godinu i po dana prevarila.

– Što najavimo, to i uradimo. To je prvi put u novijoj istoriji Srbije. Do sada smo često jedno pričali, drugo mislili, a treće radili – ukazao je Vučić.

On je istakao da ne veruje da će Hrvatska, kao nova članica Unije, blokirati srpske evrointegracije.

– Ne verujem da će za pet, šest godina još biti problema Hrvatske i Srbije koji su nerešivi. To važi i za odnos Beograda i Prištine. Narednih godina ćemo doprineti razumnom dijalogu i rešiti otvorena pitanja u obostranom interesu. To neće biti lako, ali ćemo uspeti – rekao je Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *