ВУЧИЋ: Нема нових мера, само ће бити жестоке казне! Данас преко 1.200 заражених

VUČIĆ: Nema novih mera, samo će biti žestoke kazne! Danas preko 1.200 zaraženih

28 oktobra 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će danas biti najteži dan za Srbiju jer se očekuje da broj novozaraženih premaši 1.200.

On je rekao da sa direktorima kovid ambulanti nije razgovarao o novim merama, već da će odluku o tome donositi Krizni štab.

„Nema novih mera. Oštro ćemo sankcionisati one koji ne poštuju postojeće mere. Drugi izbor nemamo, ne možemo da zatvorimo našu ekonomiju“, rekao je predsednik Srbije u obraćanju narodu.On je na konferenciji posle sastanka sa direktorima bolnica rekao da Srbija ne želi da uvodi zabranu kretanja i policijski čas, osim ako ne bude došla do ivice ambisa, jer želi da sačuva ekonomiju.

On je podsetio da su samo u zdravstvu kumulativno u ovoj godini uvećane zarade oko 22 odsto, što je procenat nezabeležen u svetu, te dodao da će i povećanje zarada od januara iziskivati veliki novac.

Svim zravstvenim radnicima jednokratno po 10.000 dinara

Vučić je najavio da će svih 120.000 zdravstvenih radnika dobiti jednokratnu pomoć u visini od 10. 000 dinara, kao i da će od 1. januara imati najveće pocvećanje plata u odnosu na druge kategorije zaposlenih u javnom sektoru.

Vučić je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da brojke svakako brinu, iako je situacija značajno bolja u Srbiji nego u svim drugim delovima Evrope.

Izrazio je posebnu zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju i kazao da je razgovarano kako da se ukaže poštovanje tim ljudima.

„Imali smo konferencijski razgovor sa Ministarstvom finansija. Dogovorili smo da svih 120.000 zdradvstvenih radnika dobije jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara“, objasnio je on.

Vučić je ukazao da je, i pored teške situacije usled korona krize, planirano da se najviše uvećaju plate zdravstvenim radnicima iduće godine.

„Time pokazujemo opredeljenje Srbije da brinemo o zdravlju naših građana. Pokazujemo da kao država imamo snage da se borimo i izborimo sa evropskim i svetskim problemom, koji je korona virus doneo“, rekao je on.

Vučić je preneo da je razgovarano i o problemima sa stručnim kadrom, te da je zamolio anesteziologe da se ubrza obuka specijalista za upotrebu respiratora.

„To ćemo morati da ubrzamo, jer u nekim bolnicama imamo respiratore, ali nemamo stručni kadar koji može da ih upotrebi, pa trošimo novac za prevoz ljudi do bolnica u drugim gradovima“, objasnio je on.

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  Niti Srbija ima boljega od ovoga, niti je Srbiju gori mogao dopasti !

  • Mis says:

   To Druze PREDSEDNICE UDRI PO DZEPU SRBINA ONI SU NEDOKAZAN NAROD I NE'KULTURAN kad pijani voze i taru postene pesake i sirotinju kaznjavaj punom merom hvala

  • Ivke says:

   Istina

  • šiško says:

   Kako nema boljeg? Pa svako bi bio bolji od ove disleksične, diskalkulične, kleptomanske, lažljive, šizofrenične, psihopatske... protuve?

 2. test01 says:

  Cilj im je da dignu statistiku "zarazenih" a onda ce da padne naredba U KUCICE !!! Gde su mrtvi od te pandemije - koja je razlika u mortalitetu ove i prethodnih godina ? Nema je... PLAN-demija i bioloski napad na covecanstvo i svetsku ekonomiju da bi napravili robove od ljudi.

 3. Nine says:

  Velika Metla, izjavu sličnu tvojoj dao je onaj Napredni genijalac na dan izbora u Lučanima, odgovorivši na pitanje novinara zašto će glasati za Vučića rečima: "Boljeg nemamo, goreg nećemo naći". Od nepismenijeg čoveka nisam čuo pametniju izjavu. Kako vidiš i na ovoj slici on ne nosi masku, a i kad je ima stavi je oko vrata, ali ne propušta da zapreti oštrijim kaznama onima koje njegova komunalna policija zatekne na mestu gde je nošenje obavezno. Daće i svakom zdravstvenom radniku po 10.000 dinara, jer valjda mu je još preostalo toliko od onih osam stotina miliona evra za koliko je opljačkao penzionere za vreme četvorogodišnje primene protivustavnog Zakona o privremenom uređenju načina isplate penzija. Samo iz mog penzionerskog džepa izvukao je punih šest i po penzija, ispunjavajući jedno od prvih datih obećanja "da mu ne pada na pamet da dira u pošteno zarađene penzije". Održao je i obećanje da će ukinuti TV pretplatu, ali ju je vrlo brzo čak i povećao, da mu najnepismeniji penzioneri, kojima zbog penzije niže od 25.000 dinara nije umanjivao penziju, tek toliko da im od povećanja penzija ne ostane ni dinara posle plaćanja takse. Takvih mi i nije žao, jer osim njega i onih orgijanja u rijaliti emisijama ništa drugo na televiziji ne mogu ni videti. Taman kad čovek pomisli da mu više nema šta pasti na pamet čime bi opljačkao najsiromašniji narod u Evropi, danas mediji objaviše vest da će sirotinja raja plaćati porez i na podrume, ambare, šupe za smeštaj ogreva, bunare, rezervoare, kotlarnice, zgrade za smeštaj životinja, pa čak i za nadstrešnice sa osnovom većom od 10 kvadratnih metara koje su samostalni deo objekta. Izgleda da se nisu setili poreza na poljski toalet. Imaće privatni izvršitelji još šta oduzimati od onih koji ne mogu plaćato harač i uvećavati milionske iznose na svojim bankovnim računima. Inače i od mnogih zdravstvenih radnika saznao sam da i od obećanog prethodnog povećanja plata nije bilo ništa. Čak šta više mnogima nisu isplaćivani ni troškovi prevoza do posla, a neretko je pronalažen i razlog da im se dotadašnja zarada umanji.

 4. šiško says:

  Samo još da nam konačno kažu koje su mere. Svakog dana dobijamo drugačije informacije. Te maske su preporuka, te maske su obavezne, rukavice svi od njih nose, ali ne rekoše zašto, da li zato da ne ostave tragove prstiju dok kradu i pljačkaju ili zato što misle da je to neka preventiva, te deca jesu ugrožena, te deca nisu ugrožena, te čuvaju stare, a stari im pomrli i to gde? U staračkim domovima gde je bilo najlakše sačuvati ih. Te uvezli su sirovine za hlorokin, ali ga, kažu, nema u apotekama... Dajte priberite se malo... Zapravo, vi i nećete da se sredite, nego samo hoćete tim kaznama da nam otmete što više novca, jel'da? Šta kaže nova ministarka sisićka i šupkoustićka? Nju ćemo mi svi poslušati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *