VUČIĆ: Nemam ništa ružno da kažem o Šešelju, a i dalje mislim da je nevin

VUČIĆ: Nemam ništa ružno da kažem o Šešelju, a i dalje mislim da je nevin

11 oktobra 2013

POLITIKA Aleksandar VucicLider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić negirao je da je u lošim odnosima s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i dodao da se ne plaši povratka Vojislava Šešelja iz Haga i da nema ništa ružno što bi govorio o njemu.

Prvi potpredsednik vlade i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić negirao je u inretvjuu Nedeljniku da je u lošim odnosima sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

„Mi smo u dobrim odnosima. Predsednik Srbije dobro radi svoj posao. On je tu na neki način da kontroliše Vladu, tako da nemam problem s tim. Ja radim svoj posao na najbolji mogući način“, rekao je Vučić i podsetio da je Nikolić zamrznuo članstvo u SNS, prenosi Fonet.

Vučić je izjavio da Nikolića i poštuje i voli, kao i da je on uradio nekoliko veoma važnih stvari za Srbiju.

Prema rečima Vučića, u intervjuu Jutarnjem listu, Nikolić je rekao nešto na čemu mu je zahvalan, a to je da misli da je on bio jedini koji je mogao da vodi borbu protiv korupcije.

Vučić je dodao i da mu je Nikolić, kada su razgovarali o ekonomskim merama, rekao da je on jedini koji oseća šta narod u Srbiji može da proguta, šta može ili ne može da prođe.

Na pitanje novinara „šta ako se Nikolić vrati u SNS posle odlaska s predsedničke funkcije“, Vučić je odgovorio da je uvek dobrodošao. „I posle odlaska s Andrićevog venca dobrodošao je u SNS“, kaže vicepremijer.

Na konstataciju da su mnogi pričali da se plaši povratka Vojislava Šešelja iz Haga i da će zakazati izbore pre njegovog povratka, Vučić je rekao: „Kao što vidite nisam bio naročito uplašen“.

Upitan šta za njega znači Šešeljev povratak i da li je spreman da mu pruži ruku Vučić je rekao da ima poštovanja prema njegovoj porodici.

„O optužnici Tribunala mislim isto što sam i mislio, ali o našim politikama mislim da su različite. Nemam ništa ružno što bih govorio o njemu. Moja politika vodi Srbiju u budućnost, a o tuđim politikama ne razmišljam“, rekao je vicepremijer.

Vučić za sebe kaže da je pristojan i razuman čovek, da su on i Šešelj mnogo vremena proveli zajedno, „tako da od mene neće čuti bilo koju uvredljivu reč“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *