„Vučić nije zvao nikog južno od Ibra“

„Vučić nije zvao nikog južno od Ibra“

26 aprila 2013

0102us_ocp_w380_h300Briselski sporazum o normalizaciji odnosa sa Prištinom koji je usvojila Vlada Srbije znači priznavanje nezavisnosti Kosova i guranje u kosovski sistem, poručili su Srbi sa juče odžanog protesta u Štrpcu.

Predsednik Opštine Štrpce koja je u sistemu Republike Srbije Zvonko Mihajlović ocenio je da sporazum Beograda i Prištine znači kapitulaciju i dodao da je žalosno to što niko od Srba južno od Ibra nije pozvan na današnji sastanak sa državnim vrhom Srbije.

„Prvom potpredsedniku vlade, koji je juče rekao da će razgovarati sa predstavnicima Srba sa KiM a nije zvao nikog južno od Ibra, poručujemo da se Srbi iz Opštine Štrpce, najjužnije srpske enklave, ne slažu sa kapitulacijom, jer taj dokument je kapitulacija Srbije“, kazao je on.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović koji je prisustvovao protestu, optužio je aktuelnu vlast u Srbiji da ne vodi računa o Srbima na Kosovu i Metohiji.

„Oni su vas prevarili mnogo puta tokom prethodnih 13 godina, a poslednji put pred izbore kada su obećavali da će poništiti sve sporazume koje je potpisala Demokratska stranka. Pred izbore su bili patriote, tada su svi obećavali da će čuvati i braniti Kosovo i Metohiju, a brzo se pokazalo da su nakon izbora bili još mnogo gori po nacionalne interese srpskog naroda nego što je to bila Demokratska stranka“, kazao je Šarović.

Protestu je prisustvovalo nekoliko stotina građana, obezbevali su ga pripadnici Kosovske policje, a protekao je bez incidenata.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *