VUČIĆ: Nikolić je u pravu, informacije „cure“ iz MUP-a

VUČIĆ: Nikolić je u pravu, informacije „cure“ iz MUP-a

23 januara 2014

Nikolic VucicAleksandar Vučić je izjavio da je Tomislav Nikolić potpuno u pravu kada je rekao da su pojedini pripadnici MUP-a obaveštavali narko dilere o akcijama policije.

Vučić je poručio da će svi koji posao obavljaju u interesu kriminala uskoro biti uhapšeni i procesuirani.

Vučić je Tanjugu, na pitanje kako komentariše izjavu Nikolića da iz MUP-a informacije cure i da neko unapred obaveštava šefove narko mafije, naveo da je predsednik Srbije dobio precizne podatke od nadležnih službi bezbednosti.

Prvi potpredsednik vlade je precizirao da su MUP i službe bezbednosti, po nalogu Biroa za koordinaciju svih službi, preduzeli značajne akcije u hvatanju počinilaca najtežih krivičnih dela, posebno iz oblasti proizvodnje i prometa opojnih droga.

„Napravljeni su ozbiljni rezultati, ali predsednik Republike je potpuno u pravu i kao što sam nekada pominjao, a predsednik veoma precizno rekao – pojedini pripadnici MUP-a obaveštavali su narko dilere o vremenu, čak i trenutku sprovođenja akcije“, rekao je Vučić.

Vicepremijer je naglasio da najveći broj policajaca svoj posao radi veoma časno i pošteno, ali da će oni koji posao obavljaju u interesu kriminalaca i u ličnom interesu, uskoro biti uhapšeni i procesuirani.

„Očekujem da u narednom periodu naše službe bezbednosti, da bi smo mogli konačno da završimo sa tom najvećom pošasti savremenog sveta, preduzmu mere na hvatanju počinilaca tih teških krivičnih dela – da budu uhapšeni oni iz policije i drugih sluzbi bezbednosti koji su imali informacije, a koji su dojavljivali i narko dilerima ili njihovim pomagačima kada i u kom trenutku država kreće u akciju protiv njih“, rekao je Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *