Vučić: Nisam premijer i nisam najmoćniji čovek u Srbiji

Vučić: Nisam premijer i nisam najmoćniji čovek u Srbiji

30 maja 2013

Aleksandar VučićZamenik premijera u vladi Srbije, Alkesandar Vučić, izjavio je da oseća ogromnu odgovornost i veliku obavezu da se u zemlji uradi što više ali da se ne oseća kao najmoćniji čovek u Srbiji.

„Jedno je sigurno, nisam premijer Srbije. Ali osećam ogromnu odgovnost, veliku obavezu da nešto uradimo i uplašen sam da sve to što želim i mislim da Srbija može nećemo uraditi“, rekao je Vučić u intervjuu za „Naše novine“ povodom komentara u javnosti da je on, a ne premijer, najmoćniji čovek u Srbiji.

Povodom njegove intervencije nakon koje je Dinkić odustao od takozvanog dodatnog poreza na vikendice, Vučić kaže da Dinkiću nije lako, koliko je lako onima koji kritikuju.

„Svakako da Dinkiću nije lako, koliko je svakome od nas lako da kritikujemo, ali sam smatrao da ne treba da postoji dodatni porez na drugu nekretninu, kad imate ljudi koji su u šezdesetim i sedamdesetim, koji su bili obični radnici i podigli vikendice, a sada jedva preživljavaju i krpe kraj s krajem i još bi trebalo da plaćaju poseban porez na luksuz, a ne mogu ni struju da plate. Drago mi je da je to i sam gospodin Dinkić uvideo“, rekao je Vučić.

Upitan hoće li Dinkićevo ministarstvo biti podeljeno na dva resora – finansije i privredu, Vučić kaže – „Niko se time nije bavio“.

Prvi potpredsednik je odbacio opasku „Naših novina“ da po koncentrisanoj moći koju ima i uticaju na medije podseća na bivšeg predsednika Borisa Tadića.

„Neću se složiti sa vama, a mislim da ne bi ni Tadić. Ne vidim sličnost, jer ne zloupotrebljavam svoju funkciju niti moć koju mi ona daje. Ne vršim uticaj na medije. Ni vas kao medij koji se najkritičkije odnosi prema ovoj vladi i meni lično, nikada nisam zvao da intervenišem, da negodujem. Trpim svačije mišljenje, jer smatram da mi je to dužnost. Ako je pristojnost ono po čemu vas podsećam na Tadića, nemam ništa protiv. Mislim da je najveća razlika između mene i njega što je on probleme odlagao, a ja ih rešavam“, zaključio je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije kaže da se ozbiljno radi na hapšenju narko bosa Darka Šarića i da će jasno biti stavljeno do znanja da nosioci organizovanog kriminala moraju da odgovaraju. Vučić je istakao i da Šarić u srpskom zakonodavstvu ne može da bude svedok saradnik u procesu protiv Nasera Keljmendija.

Kada je reč o Bogoljubu Kariću, Vučić je rekao da na njega gleda kao i na svakog drugog čoveka i kao na čoveka koji je ovde optužen za zloupotrebu položaja. Upitan da li će tražiti njegovo izručenje iz zemlje gde se nalazi, Vučić kaže da to zavisi od drugih i da treba pitati nadležne organe.

„Ja ću insistirati na sprovođenju zakona uvek i na poštovanju prava“, napomenuo je Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *