ВУЧИЋ: Нисмо купили кинески ПВО, али размишљамо

VUČIĆ: Nismo kupili kineski PVO, ali razmišljamo

11 avgusta 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija još nije kupila PVO sistem FK-3 iz Kine već da razmišlja o toj nabavci.

Upitan za upozorenje ambasade SAD u vezi potencijalne nabavke sistema iz Kine, Vučić je rekao da sistem FK-3 nije na spisku za sankcije nadležnog američkog ministarstva.“Svaki put kad odlučimo da nešto kupimo, uvek neko ima nešto protiv. Još nismo kupili FK-3, razmišljali smo o tome i videćemo još koliko novca imamo”, kazao je Vučić novinarima u Beogradu posle obilaska radova na rekonstrukciji Savskog trga u Beogradu.

Komentarišući kritike dela opozicije u vezi izvoza naoružanja i vojne opreme u Jermeniju a koje je kasnije korišćeno u sukobima te zemlje i Azerbejdžana, Vučić je upitao „u čemu je igra da jedan deo tajkunskih medija pod kontrolom tajkunskih političara svakodnevno vodi kampanju protiv odbrambene industrije Srbije“.

“Sve to rade da bi Bugari uzeli deo tržišta pa da bi posle kukali kako Krušik nema posla. Koja je to zemlja kojoj po njima, smemo da prodamo oružje? Mi se striktno držimo propisa kome izvozimo, ko je krajnji korisnik”, kazao je predsednik Srbije.

Navodeći da u odbrambenoj industriji Srbije radi 17.000 ljudi, Vučić je kazao da je njegov posao da gradi „neuporedivo snažniju vojsku“.

Oni su uništavali našu vojsku, rakete Strela su uništavali za 156 dolara. Danas je vojska desetostruko snažnija nego pre sedam ili osam godina ali nisam ni blizu toga da sam zadovoljan niti da kažem kako je to na dobrom nivou – kazao je Vučić.

KOMENTARIJedan komentar

  1. uddu says:

    Ne seri ! Prijatelj mi je oficir.Tužna je situacija u vojsci.Sva sreća da naši neprijatelji ne čitaju ovo,jer bi nas čak i oni najslabiji napali.Današnja naša vojska nije po jačini ni petnaesti deo one stare JNA .A o moralu da i ne govorim.Uzaludno je ulagati u vojsku kad više nemamo ko da u njoj ratuje.Uvesti obavezni četvoromesečni vojni rok,naučiti ovu današnju omladinu da vole i cene državu a ne samo da im vi na vlasti omogučite dobar Internet da bi gledali gole ženske,čak ni žene neće više niko juriti jer ih mogu videti na tom Internetu.Evo na čemu vi radite !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *