ВУЧИЋ: Ништа нисам потписао!

VUČIĆ: Ništa nisam potpisao!

18 marta 2023

„Danas je bio dan u kome je trebalo da dogovorimo implementacioni plan. Nekakav dogovor smo postigli, ja sam zadovoljan zbog toga, ali svakako to neće biti sve. Ništa se nije završilo večeras već sve tek počinje“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle maratonskih razgovora u Ohridu.

„U ovih nekoliko tačaka koje smo dogovorili, one će postati deo pregovaračkog okvira za obe strane, i za Beograd i Prištinu i Evropski savet doneće odluku da to postane deo pregovaračkog okvira“, rekao je Vučić.„Jedna od ključnih tačaka je da će Evropski savet na putu, procesu koji je dugačak, procenjivati koliko je ko uradio iz implementacionog plana, koji će morati da bude proširen, iako meni ne bi smetalo da ostane ovakav. U implementacionom planu, gde će stajati da smo primili k znanju da će EU nezavisno za svaku od strana procenjivati šta je urađeno“, izjavio je Vučić.

On je naglasio da je važno da će stajati da će biti osnovana ZSO u skladu sa prethodnim sporazumima.

„Verujem da će prištinska strana krenuti u sprovođenje ZSO, pošto je to pod odmah navedeno“, naglasio je Vučić.

Govorilo se i o nestalim osobama, donatorskim konferencijama, a implementacioni plan svakako će morati da se nadograđuje.

„Albanska strana će da insistira kako nisam potpisao ništa. Stavili smo do znanja šta su crvene linije, ali mislim da smo napravili dobar pomak u konstruktivnoj atmosferi i da ćemo krenuti nešto da radimo. Nije bio dan D, ali je bio konstruktivan dan“, rekao je Vučić.

On je najavio da će sutra predstaviti građanima Srbije svaku tačku i objasniti sve šta se zbivalo.

„Od ponedeljka i utorka biću spreman da primim na konsultacije predstavnike poslaničkih grupa“, istakao je Vučić.

U Ohridu je danas održan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Na sastanku, koji je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj učestvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

KOMENTARI4 komentara

 1. da da says:

  Nije ni musliu potpisao pa ti je tata.

 2. persida says:

  Zaboravio olovku.

 3. Paštrik & Košare says:

  Crvena linija i sve druge linije najrazličitijih boja je REZOLUCIJA 1244 SB Ujedinjenih nacija.Ona nije linija već rov,zid i grudobran koja brani teritorijalni integritet i suverenitet države Srbije.Ona brani granice,rudna bogatstva,slavnu prošlost i tradiciju,istorijske spomenike i obična groblja.A narod srBski je dužan i obavezan da čuva sebe,svoju decu i nemoćne,svoje vrtiće i škole,svoje bolnice i fabrike,svoje vinograde i stada jer ga na to obavezuje prošlost , da čuva sadašnjost i budućnost.

 4. michael pan says:

  Ma mars dzukelo, mars ,,,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *