ВУЧИЋ: Ништа нисам потписао!

ВУЧИЋ: Ништа нисам потписао!

18 марта 2023

„Данас је био дан у коме је требало да договоримо имплементациони план. Некакав договор смо постигли, ја сам задовољан због тога, али свакако то неће бити све. Ништа се није завршило вечерас већ све тек почиње“, изјавио је председник Србије Александар Вучић после маратонских разговора у Охриду.

„У ових неколико тачака које смо договорили, оне ће постати део преговарачког оквира за обе стране, и за Београд и Приштину и Европски савет донеће одлуку да то постане део преговарачког оквира“, рекао је Вучић.„Једна од кључних тачака је да ће Европски савет на путу, процесу који је дугачак, процењивати колико је ко урадио из имплементационог плана, који ће морати да буде проширен, иако мени не би сметало да остане овакав. У имплементационом плану, где ће стајати да смо примили к знању да ће ЕУ независно за сваку од страна процењивати шта је урађено“, изјавио је Вучић.

Он је нагласио да је важно да ће стајати да ће бити основана ЗСО у складу са претходним споразумима.

„Верујем да ће приштинска страна кренути у спровођење ЗСО, пошто је то под одмах наведено“, нагласио је Вучић.

Говорило се и о несталим особама, донаторским конференцијама, а имплементациони план свакако ће морати да се надограђује.

„Албанска страна ће да инсистира како нисам потписао ништа. Ставили смо до знања шта су црвене линије, али мислим да смо направили добар помак у конструктивној атмосфери и да ћемо кренути нешто да радимо. Није био дан Д, али је био конструктиван дан“, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће сутра представити грађанима Србије сваку тачку и објаснити све шта се збивало.

„Од понедељка и уторка бићу спреман да примим на консултације представнике посланичких група“, истакао је Вучић.

У Охриду je данас одржан састанак на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине.

На састанку, који је сазвао високи представник ЕУ Жозеп Борељ учествовали су председник Србије Александар Вучић и премијер привремених институција у Приштини, уз подршку специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака.

KOMENTARI4 коментара

  1. da da says:

    Nije ni musliu potpisao pa ti je tata.

  2. Паштрик & Кошаре says:

    Црвена линија и све друге линије најразличитијих боја је РЕЗОЛУЦИЈА 1244 СБ Уједињених нација.Она није линија већ ров,зид и грудобран која брани територијални интегритет и суверенитет државе Србије.Она брани границе,рудна богатства,славну прошлост и традицију,историјске споменике и обична гробља.А народ срБски је дужан и обавезан да чува себе,своју децу и немоћне,своје вртиће и школе,своје болнице и фабрике,своје винограде и стада јер га на то обавезује прошлост , да чува садашњост и будућност.

  3. michael pan says:

    Ma mars dzukelo, mars ,,,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u