ВУЧИЋ О БОМАРДОВАЊУ: Опраштамо, али не заборављамо; ШРЕДЕР: Морали смо да вас бомбардујемо

VUČIĆ O BOMARDOVANJU: Opraštamo, ali ne zaboravljamo; ŠREDER: Morali smo da vas bombardujemo

23 maja 2019

Na konferenciji „Vorld majnds“, koja danas u Beogradu okuplja vodeće svetske inovatore, naučnke, biznis lidere i umetnike, u toku je razgovor predsednika Srbije Aleksnadra Vučića i bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera o geopolitičkim pitanjima i bombardovanju Srbije.

Vučić je na pitanje direktora „Ringijera“ Marka Valdera kakva su njegova sećanja na period bombardovanja, rekao da je to svakako bila loša odluka i poručio da moramo da oprostimo, ali da ne možemo da zaboravimo.

„Bilo bi lako da kritikujem Šredera i da kažem da je to bila loša odluka. Mnogo civila je poginulo u NATO bombardovanju, nedužnih ljudi. Moramo da oprostimo, ne možemo da zaboravimo, ali moramo da nastavimo. Moramo da kreiramo ekonomski uspešnu zemlju. Želimo svi da vidimo napredak, a i vi, Mark, znate da brojke pokazuju da ekonomski odlično napredujemo“, kazao je srpski predsednik, prenosi „Blic“.

Na pitanje za bivšeg nemačkog kancelara da je prošlo 20 godina od NATO bombardovanja i šta ih je navelo na tu akciju protiv Srbije, Šreder je rekao da je to bila vrlo emitivna odluka.

„Prvo je bila doneta odluka povodom Iraka, morali smo da odlučimo da li učestvovati, ili ne. Druga teška odluka je bila to što smo morali da se prihvatimo intervencije u Avganistanu. Zajedno sa NATO partnerima smo morali da odlučimo o napadu na Srbiju. To je bila veoma emotivna odluka, ali morali smo da odlučimo da učestvujemo u bombardovanju nakon razmatranja cele situacije na Kosovu“, rekao je Šreder.

Osnivač „Vorld majndsa“ Ralf Dobeli je, najavljujući ovaj razgovor, rekao da u njemu učestvuju „tri geopolitička mastermajnda“ — Vučić, Šreder i direktor „Ringijera“ Mark Valder.

On je rekao da ne treba zaboraviti da su pre 20 godina Beograd i Srbija bombardovani i da je to imalo veliki uticaj na zemlju.

Takođe, zemlja se nalazi između Istoka i Zapada zato je jako teško njom upravljati, dodao je on.

„Ali, srpska vlada je stupila u kontakt sa nama i mi smo se zaljubili u Srbiju i Beograd“, rekao je Dobeli, najavljujući razgovor o geopolitici, uz jedan zabavan klip.

Inače, zvanični program je počeo emitovanjem kratkog animiranog filma „Ma′agalim“, nakon čega je osnivač organizacije „Vorld majnds“ Dobeli pozdravio publiku na srpskom.

Zahvalio je na gostoprimstvu, uz opasku da je „toliko srpskog naučio zasad“, i zaslužio aplauz prisutnih.

KOMENTARI18 komentara

 1. dinki says:

  Lignjoslav,kretenčina.

 2. samostalan says:

  Ti nisi bog pa da bilo kome oprastas, uvek neke polovicne, sizofrene izjave.

 3. Bole says:

  Da oprostimo????!!!! Da li si ti normalan?????

 4. Ivke says:

  Moracemo i mi ako da Bog da oslobodimo Berlin i opet ga uvrstimo u srbske gradove kao sto je bio kad je bio i osnovan.

  • Nebeska Srbija says:

   Bravo za komentar!!!

 5. test01 says:

  Narod ne moze i nece da oprosti surovu agresiju na Srbiju a i sadasnju okupaciju Srpskog KiM a bogami i okupaciju Srbije. Srpske zrtve se ne mogu oprostiti!!! vucic ovo ne bi sme da izjavljuje cak ni u svoje ime a da ne govorim da on govori u ime Srbije.

 6. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Vi ste nas morali, mi ćemo vas morati.

 7. Zdravko Kupusar says:

  vucic za zapad siri yugoslovenstvo u Srbiji i tako zatire Srbe, tako da taj nece protiv svog drugara naciste sredera

 8. spira says:

  Zločincima se ne oprašta. Oni su nas tri puta bombardovali u prošloveku.

 9. Budi Bog s nama says:

  The fucking crazy confused, ako prašta Vučić ne mogu baš svi da oproste. Pogotovo roditelji deteta koje je poginulo od ekspolozije dok je sedelo na noši. Ako žele da im oprostimo nema šanse a oni to i ne pomišljaju niti traže oproštaj, znači potrebna je itekakva kompenzacija za krvničku agresiju. Nama nije potrebno praštanje našeg predsednika, to je fraza koju je uzeo od patrijarha Pavla, a pošto on nije Pavle, bolje bi mu bilo da realizuje neku kompenzaciju. Tim pre jer nam oni u skoroj budućnosti spremaju još nešto slično ako ne i gore, pa ti Vučko praštaj i puni svoj budžet, valjda nam je dosta praštanja, jer do sada smo sve i svašta i previše zla upamtili. Dakle Vučiću, bolje zaboravi a naplati ako Boga znaš!.

  • e. says:

   o s v e t a - nikakvo opraštanje,nikakav zaborav a još manje NAPLATA štete - nevine ljudske žrtve NEMAJU CENU.

 10. Rafmanjinov says:

  Pa gospon srederu,posto ste morali,a ovo je treci put da vi napadate Srbiju,sad lepo platite.On kaze da su morali,a sta bi trebalo uraditi sa Nemackom koja je u Drugom Svetskom ratu pobila 20 MIl,ljudi,pa gospon srederu vas bi trebalo unistiti.Jer takav narod ne treba da postoji,vi ste opasni po Planetu Zemlju.

 11. Zub za zub, oko za oko says:

  To se ne prašta.Za to se treba osvetiti.A ti bi praštao, zato što si i ti pravio s*anja, zbog kojih sve nas držiš kao taoce.Mi nismo grešili.

 12. rajko says:

  I ti si smrad, moderatore, isti kao i ova spodoba. Samo brišeš komentare, da ti se gazda ne uvredi, ne daj Bože. A što su milioni Srba uvredjeni, tebe to ne zanima. Samo briši, a kad spodoba bude izbrisana i ti ćeš sa biti.

 13. Cp6a says:

  Odvratno i ponižavajuće po ko zna koji put. I umesto tog nadmenog zločinca, koji nije čak ni probao da se izvini, u jendek ili u reku, ovaj mu blenta ničim izazvan oprašta u ime celog stradalog i mrcvarenog naroda. Zar je taj cirkus nadmenih prezentera i imitatora Bila Gejtsa, Stiva Džobsa, Cukerberga, Ilona Maska, sa podvijenim rukavima i sa šoljom kafe u ruci, vredan našeg ponižavanja?

 14. rajko says:

  Ko si bre ti, smrdljivče, da opraštaš u naše ime? Ne opraštamo! Očekujemo da nam se isplati ratna odšteta! Visoka, maksimalna, da više nikom ne padne na pamet da nas napadne!

 15. Kapetan says:

  Brat mi je poginuo na Košarama a ti im opraštaš debilčino.

 16. Uskok says:

  U mom selu postoji spomen česma sa urezanim imenima s t o t i n a palih boraca za oslobađanje Prave Srbije(danas Albanija), Južne Srbije(danas severno-zapadna Makedonija) i Kosova i Metohija.Znamo da su nam isti ti Nemci, Ausrijanci Englezi iskonski neprijatelji bez obzira što su sakrili istoriju. Znamo da su nas i pre bombardovali, kao saveznici. Znamo da su oni krivci za milionske žrtve Srba i dvadesetomilionske Rusa u 2.i 1.ratu.znamo da je katolička Evropa 2.krstaški rat "odradila" protiv Srba i Rusa.Znamo da nam je Skadar 600godina bio prestonica Srbije. Znamo da je Katolička Evropa izvršila genocid nad Srbima u Evropi u 11.i 12.veku(,pa otuda toliko Srbske genetike u venama današnjih Nemaca--potomci asimilovanih Srba). Z n a m o i da oni neće statiI zato, ne opraštamo. Jer bi pljunuli na grobove slavnih predaka zahvaljujući kojima danas postojimo. Ko ima dostojanstva, zlo ne oprašta zakletom neprijatelju. Posebno onom koji mu se ruga u lice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *