ВУЧИЋ О ЦИПРАСУ: Не верујем у његову политику и систем

VUČIĆ O CIPRASU: Ne verujem u njegovu politiku i sistem

28 januara 2015

Aleksandar-Vucic-Aleksis-Cipras-620x350Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje u strukturne promene, težak rad i mukotrpno ozdravljenje privrede a ne u politiku lako ćemo.

„Verujem u težak rad, u teške strukturne reforme, verujem u promenu naših navika, naše svesti, u teško i mukotrpno ozdravljenje naše privrede i zato sam tom poslu posvećen na takav način i po tom pitanju sam bliži Nemcima, Austrijancima ili skandinavskim narodima nego što bih se poredio sa našom braćom i prijateljima u južnoj Evropi“, rekao je Vučić komentarišući poruke novog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa o odustajanju od štednje i novim merama za ozdravljenje grčke privrede.

Premijer je u intervju za ORF podsetio da nije Srbija slučajno jedina zemlja koja je bez pritiska bilo koga iz EU, MMF, SB, Evropske banke – bilo koga krenula u teške mere i reforme i mere fiskalne konsolidacije, te dodao da je to put ozdravljenja, „zato što ništa neće pasti sa neba“.

„Da prihvatim da kažem narodu nećete da plaćate struju, da ću bez ekonomske podloge da povećam platu u javnom sektoru za 70 evra svima odmah, obećavam kule i gradove koje je nemoguće izvesti a da to niste zaradili – sebe doživljavam kao ozbiljnog i odgovornog čoveka i to u Srbiji da čujete nećete“, rekao je premijer.

Svestan je oduševljenja i kod Srba i u celom regionu zbog onoga što se desilo u Grčkoj, ali on ga ne deli.

„Većina ide linijom manjeg otpora, misli eto stigla nam je politika lako ćemo – ja ne verujem u takvu politiku, a Ciprasu želim sav uspeh i sreću – ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize to će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo“, rekao je premijer.

KOMENTARI7 komentara

 1. Rale says:

  Nemaš ti Vučiću tri zdave u glavi.Tri godine uništavaš i ovo malo što je ostalo,a ovamo bi da ocenjuješ bolje od sebe.On je patriota,a ne izdajnik poput tebe,zato ti i smeta.

 2. Pravdaa says:

  Strah je tu sam se javlja vidi da mu je kraj ali je bolesno da on nekoga kritikuje Vučić je sa svojim psiho fizičkim izgledom i znanjem imao dobre pozicije da glumi dvorsku budalu a narod će to sve platiti.

 3. Kosta says:

  Dr.Mengele......bi da menja svest svome narodu

 4. s@Ša says:

  Narcisoidna šizofrena budala!

 5. Steva says:

  Ovom Vucicu stvarno izmice tlo pod nogama.On ce da promeni svest ljudi u Srbiji.Naravno da niko normalan u Srbiji ne ocekuje da mu nesto padne sa neba,nego je svestan da mora da radi i da zaradi.Svi smo svesni ,da mora da sestedi,ali politicari moraju prvo sebi da smanje plate,ne za 10%-20% nego za 50%.Jer ako su to patriote,onda i oni moraju da osete,sta je kriza,isto tako kao i celi narod Srbije.Mnogi gradjani Srbije su imalineku nadu u ovu Vucicevu vladu,ali kako stvari stoje i vreme prolazi,stice se utisak da je ovo najgora vlada.Ova vlada trci u EU,kao da nemaju oci i ne vide,kao da nemaju usi i ne cuju,kao da ne znaju,a znaju i cuju i vide sta je ta "demokratska" EU,da je to najvece zlo,sto bi moglo da se desi Srbiji.Pitam se samo,dali su ucenjeni ili su toliko placeni,pa rade to sto rade.Ali hvala Dragom Bogu,ima tamo Hrvatska,ima tamo Nmacka,koje ce se svakako pobrinuti,da Srbije ne bude tamo.Iskreno receno,tamo mi i ne pripadamo.

 6. mustafa hrustanovic says:

  VUČIĆ NIJE ZA PREMIJERA I TREBA GA NAPUSTITI. ON IGRA ŠAH BEZ CJELE PREGLEDNOSTI ŠAHOVSKE PLOČE. PODSJEĆAME NA PUTNIKA KADA SRETNE DRUGOG KOJI IDE PREMA NJEMU - PA GA PITA: "ČOVEČE ILI ČOČE KUDA SE IDE U SUTOTORIN - ALI BOGATI RECI MI GDJE SE NALAZI - NISAM ČUO ZA NJU NIKAD ... ON NEZNA NI PUTA NI CILJA...CIPRASU ĆE IZVUĆI RUSIJA - KINA - TURSKA - INDIJA... UGLAVNOM ISTOČNE ISLAMSKE ZEMLJE. ZA PAMTI VUČIĆU...

 7. Šumadinac says:

  Naši stari su lepo rekli:"Živ mi Todor,da se čuje govor".Tako i ovi komentari.Rezultati jedne vlade će se tek videti kad se promeni bar još jedna vlada.Ovo sada su rezultati Borisove vladavine i vlada pre njega.Svako preternduje da bude analitičar.Najlakše je baviti se tuđim poslom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *